1️⃣ Eerste helft :

ASV Geel had voor de gelegenheid haar oranje tenue aangetrokken en startte het gretigst aan de partij.
Het maakte nuttig gebruik van het grote veld en creeërde zo ruimte om combinaties op te zetten.
De bezoekers waren verrast door deze blitzkrieg en moesten onmiddellijk alle zeilen bijzetten.
De wedstrijd was amper vijf minuten oud wanneer Hoebrgs sluw Van Loock door de buitenspelval loodste, die mocht al alleen op Van Den Wildenberg afstormen maar de Ternesse doelman maakte zich goed breed waardoor Kevin niet tot een gunstig besluit kon komen.
Hiermee was de toon gezet …
Even later speelde Vrijsen zichzelf goed vrij aan de linkerkant.
Hij legde goed achteruit tot bij Hoebregs, die niet zelfzuchtig aflegde tot bij Bloemen.
De lage schuiver van Kristof werd opgevangen door de bezoekende goalie.
Na twaalf minuten zaten we al aan kans nummer 3 : de ingooi van Hoebregs werd door twee geel-blauwe verdedigers gemist waardoor de doorgelopen Van Loock met een volley kon aanleggen : over …
Het bezoekende team van coach Creve kwam enkel eens piepen met een vrije trap naar de eerste paal van Destoop.
De radar van Belkouch had in de smiezen dat de bal naast zou gaan.
Na een half uur kwam Ternesse al met een mannetje minder te staan : Jonas Somers beging een fout op de doorgebroken Van Loock.
De nummer 4 van Ternesse was al geboekt met geel en mocht gaan douchen.
Tot overmaat van ramp moest ook De Mulder met een verrekking naar de kant, waardoor de Ternesse coach al heel vroeg moest beginnen schuiven in zijn team.
ASV Geel deed bitter weinig met de stilstaande fases – alhoewel Van Den Wildenberg wel goed plat moest op de schuiver van Van Oudenhove …
De thuisploeg miste duidelijk haar kopbalsterke killer Carvalho in de box en het gebrek aan efficiëntie zou blauw-wit zuur opbreken.
Bij een zeldzame tegenaanval in de 44e minuut lag de bal aan de overkant wel in het mandje.
De snelle El Assiri werd perfect aangespeeld, zette zijn turbo aan en accelereerde tussen twee Geelse verdedigers.
Zijn stift liet Belkouch geen kans.
Van een ijskoude douche gesproken …

2️⃣ Tweede helft :

Niemand had verwacht dat ASV Geel tegen 10 man met een achterstand de koffiepauze zou in moeten.
Janssens vroeg tijdens de rust meer snelheid en ééntijdsvoetbal, maar vroeg ook aandacht voor de razendsnelle counters van de bezoekende pocketspits El Assiri.
De thuisploeg ging verder op haar elan van de eerste helft, maar ei zo na werd de aanvalsdrift al vroeg in de tweede helft in de kiem gesmoord.
Een Geelse aanval werd afgebroken, en ja hoor : de snelle beentjes van de bezoekende nr. 7 gingen er weer van door.
Na een sprint van 80 meter was de TGV nog helder genoeg om staalhard uit te halen.
Belkouch hoorde de bal gelukkig naast hem tegen de binnenkant van de paal uiteen spatten.
De Zotten kropen hier echt door het oog van de naald !
Aan de overzijde zagen we een knappe parade op een hard schot van Oilil en de vrije trap van Vrijsen draaide naast.
Een kwartier voor tijd kwam ASV Geel eindelijk langs zij.
El Ansri heroverde de bal voor de rechthoek en bediende met een gemeten pass de slim inlopende Bloemen.
Het banaanschot leek op de paal af te stevenen maar krulde in laatste instantie via de paal binnen.
Hiermee kreeg het zelfvertrouwen van de Geelse aanhang een boost en zette het legioen zich als een twaalfde man achter haar team.
Nauwelijks 10 minuten later zaten de mannen van Janssens echt op rozen : een korte hoekschop werd slim doorgelaten door Corstjens waardoor de ingevallen Driesmans moederziel alleen kon afwerken.
Het Leunenstadion van de hel naar de hemel !
… en terug want Ternesse liet de moed niet zakken en zette onmiddellijk na de aftrap een aanval op.
El Assiri zette hoog voor, Belkouch kwam uit zijn goal maar werd gehinderd door een Ternessespeler.
De Geelse doelman moest hierdoor de bal lossen en ging gretig naar de voeten van El Mokadem.
Die maakte – voor de neus van de scheidsrechter – een spectaculaire tuimeling en kreeg voor deze acrobatie een strafschop cadeau.
Een zuiverder voorbeeld van een schwalbe kan je niet hebben !
Kapitein Olivier Somers kweet zich echter uitmuntend van zijn taak en zette Belkouch op het verkeerde been.
Met nog vier minuten op de klok hingen de bordjes opnieuw gelijk.
Wie dacht dat de thuisploeg hiermee tegen de touwen hing, dacht verkeerd.
Met Vrijens en Michiels had Janssens tien minuten eerder immers zijn twee torens ingebracht.`

En die zorgden in de laatste minuten voor de nodige body en stootkracht.
De voorzet van Vrijsen in de allerlaatste minuut kwam bij Vrijens terecht, die werd gehinderd door enkele verdedigers en gaf de bal toch een cruciaal tikje, waardoor een Ternessespeler de bal in eigen doel devieerde.
De Leunen ging in extase door haar dak !
Wat … een … match !!!

🗒 Opstellingen :

🔵⚪️ ASV Geel : 1 Belkouch – 6 Alessandro – 7 Bloemen – 8 Corstjens – 9 El Ansri – 11 Oilil – 16 Hoebregs ©️- 17 Van Loock – 19 van Geffen – 20 Van Oudenhove – 74 Vrijsen

🔵🟡 Ternesse : 1 Van Den Wildenberg – 2 Van De Brul – 4 J Somers – 5 De Mulder – 6 El Mokadem – 7 El Assiri – 9 Destoop – 10 O Somers ©️- 11 Hendryckx – 16 De Langhe – 23 Pavlov

⚽️ Doelpunten :

44′ 7 El Assiri (0-1)
75′ 7 Bloemen (1-1)
83′ 45 Driesmans (2-1)
86′ 10 O Somers (pen.) (2-2)
90′ 4 Vrijens (3-2)

🟨 Gele kaarten :

24′ 4 J Somers (T)
35′ 4 J Somers (T)
52′ 16 Hoebregs (G)
72′ 11 Hendryckx (T)
87′ 7 El Assiri (T)
90′ 1 Van Den Wildenberg (T)

🔄 Vervangingen :

35′ 5 De Mulder ➡️ 20 Ossomo (T)
63′ 19 van Geffen ➡️ 45 Driesmans (G)
66′ 20 Van Oudenhove ➡️ 4 Vrijens (G)
77′ 17 Van Loock ➡️ 24 Michiels (G)
88′ 9 Destoop ➡️ 15 Van De Velde (T)
90′ 11 Hendryckx ➡️ 14 Adalla (T)
92′ 16 Hoebregs ➡️ 28 Ozden (G)