In een uitgeregend Leunenstadion heeft ASV Geel gisterenavond de drie punten thuis gehouden tegen een matige tegenstander.

In de basisopstelling verschenen opnieuw Sven Joosten en Amin Oilil ten koste van Thierry Vandermeeren en Alessio Alessandro, die geschorst moesten toekijken.

Kristof Bloemen was nog steeds niet hersteld van blessure en bleef ook aan de kant.

ASV Geel schoot het snelst uit de startblokken met een bedrijvige Mo Bakkali die op de linkerkant dolde met zijn tegenstander. Na 3′ poeierde hij al op doel en doelman Moorkens had een goeie reflex nodig op de bal uit zijn kooi te ranselen.

Na dik 10 minuten schoof Jean-Michel Hoebregs de bal naar de mee opgerukte Sven Joosten, die een perfecte voorzet afleverde waar Gabriel Carvalho enkel zijn schoen hoefde tegen te zetten (1:0).

De thuisploeg hield het voor de rest van de eerste helft op controlevoetbal, terwijl Zoersel geen vuist kon maken en de wet van de sterkste moest ondergaan.

In de tweede 45 minuten legde blauw en wit een hogere pressing op de mat en dat resulteerde in twee extra goals.

Eerst leverde Jarne Vrijsen een assist af, waarbij Gabriel Carvalho – na een misverstand tussen een verdediger en de doelman van Zoersel, zijn tweede van de avond kon benutten (2:0).

En 10 minuten voor tijd rondde Pieter-Jan Van Oudenhove een heerlijke combinatie met Mo Bakkali en Joel Mbang Elemva af (3:0).

Die laatste kon trouwens terug blikken op een sterke invalbeurt !

Enige smet op de overwinning was de tegentreffer in extra – time waarbij de verdediging niet goed stond op te letten waardoor Van Staeyen ongedekt en poepsimpel kon scoren (3:1).

Door deze overwinning houdt ASV Geel de druk op de ketel bovenaan en kan het met een goed gevoel toeleven naar volgend weekend waarin we voor de derby-topper naar Berg en Dal trekken.