Weinig hoogstaande partij eindigt onbeslist

De oefenmatch tussen ASV Geel en de Limburgse eersteprovincialer Zonhoven United kende gisteren geen winnaar.
De partij miste peper en zout  en eindigde zoals ze begonnen was, zonder doelpunten.

Oussayd Belkouch hervat, Kenny Vandebroek verlaat de club

Tijdens de opwarming zagen we Oussayd Belkouch een balletje trappen met keepertrainer Dirk Beelen. Het herstel van zijn scheurtje in de quadriceps verloopt voorspoedig wat het beste doet verhopen voor het vervolg van de voorbereiding. Intussen doet Gilles Vanzwijgenhoven matchritme op en krijgt de 17 jarige beloftendoelman Cesar Van Leuffelen via speelminuten de kans om zich te tonen.

Op sportief vlak was er vooraf ook verrassend nieuws te rapen : na enkele maanden nemen Kenny Vandebroek en ASV Geel na onderling overleg alweer afscheid van elkaar. De speler en de club benadrukken dat dit in goede verstandhouding gebeurde en wij wensen Kenny alle succes toe in de toekomst.

Bedrijvige Kevin van Loock treft de paal

In de eerste helft stak de thuisploeg het snelst de neus aan het venster met een deviatie van een bedrijvige Kevin van Loock tegen de paal na vrije trap van Kristof Bloemen.

Gilles Vanzwijgenhoven moest daarna aan de bak toen Asnong van heel dichtbij mocht aanleggen.

Dan was het de beurt aan Gabriel Carvalho die knap twee Zonhovense verdedigers uitspeelde maar niet voorbij de bezoekende doelman geraakte.

Aan de andere kant slaakte Pieter Michiels een zucht van opluchting toen zijn terugspeelbal onderschept werd en door Swinnen tegen de paal werd getikt.

Vijf minuten voor de rust moest Jean Michel Hoebregs hinkend naar de kant na een trap en werden Gabriël Carvalho en Kevin van Loock met geel bestraft na een pittige overtreding.

Beloften krijgen speelkansen

Ook in de tweede helft hielden beide ploegen elkaar perfect in evenwicht.

Na 65′ stuurde Bart Janssens 7 nieuwe krachten het terrein op. Met Cesar Van Leuffelen, Uzor Ikechukwu, Elroy Asare en Marlon Malheiros kregen 4 beloftespelers de kans om hun kunnen te tonen.

Doelman Cesar Van Leuffelen onderscheidde zich met een paar geslaagde intercepties en ook Elroy Asare liet zich opmerken met een gesmaakte invalbeurt.

Toch enige opwinding in het slot van de partij toen Sievert Driesmans een bal van de lijn moest keren en Hakim Borahsasar zijn raket tegen de onderkant van de lat zag belanden.

ASV Geel : Gilles Vanzwijgenhoven (65′ Cesar Van Leuffelen) – Pieter Michiels (59′ Rune Vrijens) – Sven Joosten (65′ Sander Bosmans) – Ruben Corstjens (65′ Uzor Ikechukwu) – Rudy Lumanza (65′ Elroy Asare) – Jean Michel Hoebregs (40′ Mike Van Geffen) – Pieter Jan Van Oudenhove (65′ Okan Ozden) – Sievert Driesmans (65′ Marlon Malheiros) – Kristof Bloemen (65′ Baris Kizilboga) – Gabriel Carvalho (46′ Hakim Borahsasar) – Kevin van Loock (59′ Mohamed Bakkali).

Gele kaarten : 45′ Gabriël Carvalho – 45′ Kevin van Loock – 85′ Marlon Malheiros.
Rode kaarten : Geen.

Doelpunten : Geen.