๐Ÿ”™ into history :

๐Ÿ“
Seizoen 2009 – 2010 (4e klasse C)

๐Ÿ—“ 02/05/2010 15:00

โšฝ๏ธ S30 : VGM – Turkania Faymonville


Soms heeft de kalendermaker zo van die geniale ingevingen …

Nadat Verbroedering Geel Meerhout in haar eerste seizoen in vierde klasse op een knappe 5e plaats is geรซindigd, wil het de jaargang erop een gooi doen naar de promotie.

Met jongens als Koen Schuermans, Dieter Conderaerts, Bjรถrn Daelemans, Robby Vandeweyer, David Vandecauter en Tom Vandervee heeft het ervaring zat in de rangen.

Het team van trainer Johan Houben gaat als een komeet van start met 15 op 15 en slechts 1 tegendoelpunt. De blauw-wit-zwarten lopen pas hun eerste puntenverlies op thuis tegen Spouwen-Mopertingen (1-1).

Na een eerste nederlaag tegen Heusden-Zolder (1-2), sputtert de motor even.

Op 5 december 2009 hakt VGM het Waalse Spa in de pan met maar liefst 7-0 en geeft het haar vertrouwen een boost voor de topper in Faymonville.

Na een immens lange busrit van 150 km loopt het er echter een kater van jewelste op. Verbroedering wordt met een droge 5-2 terug naar de Leunen gestuurd en staat weer met beide voeten op de grond.

Vanaf dan laten de twee ploegen elkaar geen duimbreed meer toe en op รฉรฉn speeldag van het einde staat VGM op de eerste plaats met 60 punten.

Turkania Faymonville hijgt in de nek met 59 punten en komt op de allerlaatste speeldag op bezoek op de heilige Geelse grasmat. Van een apotheose gesproken !

Voor ouderdomsdeken Tom Vandervee wordt dit zijn afscheidsmatch. Hij hangt zijn voetbalschoenen definitief aan de haak.

De kassier van de thuisploeg kan zich alvast in de pollen wrijven. 4.000 (!) toeschouwers wonen deze clash bij, ongeziene taferelen voor vierde klasse !

Het scenario wat zich dan op De Leunen ontvouwt is een echte thriller waardig … ๐Ÿ‘‡

(Bron : www.bsdb.be)