Eén jaar na de komst van Voetbal24 als overnemer van Verbroedering Geel, verlaat Algemeen Coördinator Dennis Peeters onze club.
Het werk dat hij in die periode verzette, was niet min.
Hij was het aanspreekpunt van onze vele vrijwilligers, stroomlijnde het hele horeca-gebeuren, richtte het ASV Event Team op en onderhield de contacten met onze partners.
Dankzij hem is ASV Geel organisatorisch een geoliede machine geworden.
Dennis kreeg echter een unieke kans om opnieuw voltijds aan de slag te gaan in een openbaar bestuur, en koos ervoor om een andere weg in te slaan.
Onze club wil hem uitdrukkelijk bedanken voor al die realisaties op zo’n korte tijd en wenst hem alle succes toe bij zijn volgende uitdaging.

Maak kennis zijn opvolger Bart De Roover:

Dag Bart, welkom bij Verbroedering. Stel jezelf eens even voor.

Hallo iedereen, ik ben Bart De Roover, 45 jaar en woonachtig in Vlimmeren samen met mijn vrouw en drie kinderen.
Ik ben operationeel manager bij een bouwbedrijf uit Rijkevorsel en in mijn vrije tijd supporter van mijn twee voetballende zonen en volleyballende dochter.
En op zondagochtend probeer ik mijn fysiek op peil te houden door een paar uur op de racefiets of mountainbike te spenderen.

Welk voetbaldier schuilt er in Bart De Roover?

Wel, ik kom uit een echte voetbalfamilie waarbij mijn 3 broers ook allemaal provinciaal en nationaal voetbal hebben gespeeld en waar mijn vader jarenlang hoofdcoach is geweest van meerdere clubs in de provinciale reeksen.
Het voetbaldiertje werd dus met de paplepel ingegeven.
Van mijn 18 tot mijn 25 was ik als voetballer actief in 1e provinciale bij Svelta Melsele en Sporting Sint-Gillis-Waas.
Na de verhuis met mijn vrouw naar Vlimmeren ben ik nog een 4-tal jaar actief geweest bij KSK Weelde in 3e provinciale tot een knieblessure het einde van mijn voetbalcarrière inluidde.
Sinds een 10-tal jaar ben ik actief bij de veteranenploeg van Vlimmeren Sport.
Daar heb ik nog een 7-tal jaar het doel verdedigd.
De laatste jaren ben ik daar meer op de achtergrond gaan acteren en meer gaan focussen op de randactiviteiten rond de veteranenploeg. Zo organiseren we elk jaar opnieuw verscheidene activiteiten voor zowel spelers, partners, kinderen en supporters met als hoogtepunt een jaarlijks weekendje weg.

Hoe kom je dan bij ASV Geel terecht?

Het is bij Vlimmeren Sport dat ik Sports-Director Jens Cuypers heb leren kennen, wat meteen ook de link is hoe ik bij ASV Geel terecht kom.
Toen Jens me vroeg of ik interesse had om ASV Geel mee terug op de kaart te zetten was ik meteen enthousiast.
Na een gesprek met voorzitter Fabian Morren werd hoe langer hoe duidelijker dat Verbroedering een slapende reus is met de ambitie om terug stappen te zetten richting de hogere nationale reeksen.
En dit met de passie en de beleving uit de hoogdagen van de club.
Dat heeft me overtuigd om ook mijn steentje bij te dragen om dit hopelijk mee waar te kunnen maken.

Jij volgt Dennis Peeters op als “non-sports director”. Wat een titel! Wat moeten we ons daarbij voorstellen?

Het zijn letterlijk en figuurlijk grote schoenen om te vullen als opvolger van Dennis, maar dat schrikt mij geenszins af.
En elk beestje moet een naam krijgen, maar het is toch vooral de praktische invulling die belangrijk is.
Terwijl Jens zich focust op de sportieve kant van ASV, zal ik mij dus vooral toeleggen op de niet-sportieve kant binnen de club.
Wat in essentie neerkomt op het begeleiden van de horeca (kantines, catering, eetdagen,…) alsook evenementen, randactiviteiten en last but not least het contact met bestaande en potentieel nieuwe partners.
Ik kijk er in ieder geval enorm hard naar uit om samen met alle vrijwilligers, medewerkers, supporters en sympathisanten iets moois uit te bouwen, zodanig dat ASV Geel terug op de voetbalkaart komt te staan en iedereen weet dat het bij ASV Geel goed vertoeven is.

Moeten we voor de rest nog iets over jou weten?

Hmm… de vraag zal misschien wel eens vallen of ik de echte Bart De Roover -die van Lierse- ben. Wel ik ben de enige echte, maar niet die van Lierse (knipoogt).

Het klinkt allemaal alvast veelbelovend! Heel veel succes, Bart.

Voorzitter Fabian Morren sluit af:

Eerst en vooral wil ik Dennis bedanken voor de enorme inzet die hij het voorbij jaar geleverd heeft voor de club.
Hij heeft de heropbouw van ASV Geel mee ingeluid.
Met de komst van Bart zetten we een nieuwe stap richting verdere professionalisering van de club.
Met Jens Cuypers als Sports Director en Bart als Non Sports Director zal de club verder werken aan de weg omhoog, zowel op sportief als extra-sportief vlak.