Bart Janssens had 19 spelers opgetrommeld voor de oefentrip naar de nummer 9 uit de Limburgse eerste provinciale : Bregel Sport.

Onder hen de uit aanslepende blessures terugkerende Kevin Van Loock en Pieter Michiels.

Met Gilles Vanzwijgenhoven, Mike van Geffen, Okan Ozden, Sander Bosmans en Joel Mbang Elemva nam hij bovendien heel wat jongelingen mee, die in de heenronde weinig speelgelegenheid hadden gekregen.

Sven Joosten en Gabriel Carvalho Alleoni werkten onder toezicht van kine Koen Cornelis een individueel programma af op het kunstgrasveld van de Genkse club.

Mohamed Bakkali moest in laatste instantie afhaken wegens ziekte.

De eerste helft waren de bezoekers heer en meester waarin zij de gretigheid, intensiteit en beleving lieten zien die van hen gevraagd werd.

Dat resulteerde al snel in de openingstreffer van uitblinker Ibrahim El Ansri, die nog eens toonde dat hij over koffers vol technische bagage beschikt.

Nadien kreeg ASV Geel een aantal wenkende kansen, maar het beloonde zichzelf te weinig waardoor er bij de rust slechts een 0:1 voorsprong op het scorebord stond.

In de tweede helft werd de Geelse basis helemaal door elkaar gehusseld en met Sander Bosmans, Pieter Michiels en Okan Ozden stond er een onuitgegeven verdediging op het veld.

Het Geelse team was niet goed bij de les in de aanvangsfase want het liep al heel snel tegen de gelijkmaker van Bregel Sport aan.

Lang konden de Limburgers hier geen moed uit putten want 6 minuten later maakte de sterk ingevallen Mike van Geffen met een fraaie volley er 1:2 van.

Ook Joel Mbang Elemva – aanvankelijk wat ongelukkig in zijn acties – liet zich opmerken door twee treffers waardoor ASV Geel dik verdiend met ruime 1:4 cijfers het laken naar zich toe trok.

ASV Geel – eerste helft : Belkouch – Alessandro – Bloemen – Corstjens – El Ansri – Oilil – Hoebregs – Van Loock – Van Oudenhove – Vandermeeren – Vrijsen.

ASV Geel – tweede helft : Belkouch (55′ Vanzwijgenhoven) – Oilil (60′ Hoebregs) – Van Loock (60′ Vandermeeren) – Van Geffen – Michiels – Ozden – Naessens – Bosmans – Driesmans – Vrijsen (60′ El Ansri) – Mbang Elemva.

Doelpunten : 7′ El Ansri (0:1) – 46′ (1:1) – 52′ van Geffen (1:2) – 77′ Mbang Elemva (1:3) – 88′ Mbang Elemva (1:4).