We schrijven juni 2000 …

Een maand eerder had KFC Verbroedering Geel haar laatste competitiewedstrijd met 0-2 verloren tegen Club Brugge en tuimelde het uit de eerste klasse.

Veel tijd om te rouwen kreeg de Geelse voetbalsupporter niet want het Europees kampioenschap stond voor de deur, waarbij het duo België en Nederland de organisatie voor haar rekening zou nemen.

Met het nationale team van Italië kreeg stadion De Leunen hoog bezoek over de vloer.

De Squadra Azzura was ongetwijfeld gecharmeerd door de perfecte grasmat en  de piekfijne tribunes en wilde De Leunen als oefencomplex gebruiken ter voorbereiding op de wedstrijden van het EK.

Ronkende namen als Paolo Maldini, Fabio Cannavaro, Alessandro Nesta, Filippo Inzaghi, Alessandro Del Piero en Francesco Totti hebben er zich toendertijd – uit het zicht van de camera’s- in het zweet gelopen.

Één belangrijk topic ontbrak echter in de Geelse kleedkamer volgens de Italiaanse heren.

Zij waren wel wat meer gewoon dan een ordinaire douche en inderhaast lieten zij er een fonkelnieuwe jacuzzi installeren.

Het bubbelbad inspireerde hen tot heldendaden want de Squadra geraakte tot in de finale.

Lange tijd hadden ze zelfs uitzicht op de Europese titel, maar de Fransen (zij weer …) vaagden een achterstand weg en na de “golden goal” van David Trezeguet (wie in de verlengingen eerst scoorde, won ; de ref floot nadien immers onverbiddelijk af) mochten Les Blues de beker in de lucht steken.

Of Italië nadien van ontnuchtering de jacuzzi op De Leunen had vergeten, of dat we deze van hen cadeau kregen als dank voor onze alom geprezen Geelse gastvrijheid, daar zijn we nu, na ruim 20 jaar, nog steeds niet achter.

Het bubbelbad staat nog steeds onaangeroerd in de kleedkamer van de thuisploeg … wachtend op een wild feestje …

P.S. : Zou Bob Peeters nog steeds op zoek zijn naar een Roemeen ?