πŸ†š Eendracht Termien βš”οΈ ASV Geel (2-2)
πŸ—“ Za. 11/12/’22
πŸ•— 15:00
🏟 ‘tΒ Heke
πŸ“Β Oud-Termienstraat 8, 3600 Genk

✍️ MATCHVERSLAG :

In een match die pure reclame was voor het voetbal, delen beide teams de punten.
Bart Janssens voerde twee wissels door in vergelijking met vorige week.
Robin was weer fit en nam zijn plaats in het middenveld opnieuw in.
En Haid El Assiri verving de geschorste Carvalho in de spits.
Bielen startte op de bank.
Twee volle bussen supporters waren naar ‘t Heke in Termien afgezakt en zorgden voor de nodige sfeer naast de lijnen.
De bezoekers begonnen hierdoor met een streepje voor aan de wedstrijd.
Na 6 minuten moest Belkouch al een eerste keer de handen uit de mouwen steken : een verre bal viel over de Geelse defensie en de snelle Opdekamp kon alleen op de bezoekende doelman afstormen.
Ouss bleef – net zoals het weer – ijzig kalm en vermeed hierdoor een vroege achterstand.
Twee minuten later nam blauw – wit het heft in handen met een dubbele kans : de heroptredende Robin knalde van kortbij op Valkeners, in de herneming kwam Kreydt een voetje te kort om de netten te doen trillen.
Aan de overzijde had Stefani iets moois in gedachten : zijn knappe omhaal draaide rakelings naast doel.
De enkels van Oilil kregen het alweer hard te verduren : Degeling was de eerste dader die een gele kaart onder zijn neus geschoven kreeg.
Opschudding na een dik kwartier in de rechthoek van de thuisploeg : El Ansri kon diep infiltreren en werd met een stevige por ten val gebracht.
Scheidsrechter Eeckhout floot ; de Geelse aanhang dacht aan een overduidelijke strafschop maar tot aller consternatie kreeg Ibra geel wegens een vermeende schwalbe.
Na 22 minuten was het wel prijs voor ASV Geel : Van Parys mocht vlak voor de grote backlijn een vrije trap nemen ; de muur van Termien stond veel te dicht, maar toch draaide Yannis met een heerlijke krul de bal in de winkelhaak … een penseelstreek van Picasso !
Bij een volgende hoekschop van de bezoekers had de VAR een een mooie kluif gehad : Alweer Van Parys met een indraaier naar de eerste zone : de bal bleef steken tussen Aissa en Opdekamp en die laatste beroerde het leer met de hand … alweer geen strafschop !
Opdekamp was wel de gevaarlijkste speler van de thuisploeg in de eerste helft : de nummer 8 zette zijn turbo aan en was net iets sneller op de bal dan de uitgekomen Belkouch. Gelukkig was de aanvaller te ver uitgeweken en was het lont gedoofd.
Tien minuten voor de rust ging kapitein Jeunen de bon op toen hij alweer de geteisterde enkels van Oilil viseerde.
De laatste twee wapenfeiten kwamen van de sterke bezoekers : eerst had Hoebregs een gemeten assist in petto op Haid El Assiri die met een dito aanname bijna Valkeners kon verschalken.
En in het slot knutselde blauw-wit een herlijk uitgesponnen aanval in elkaar ; het eindstation lag bij El Ansri die zijn poging op de paal zag belanden.
In de eerste helft was ASV Geel heer en meester en de thuisploeg beperkte zich tot de snelle omschakeling.
Na rust tapte Termien uit heel ander vaatje en was het blauw-wit dat op de counter loerde.
Belkouch hield aanvankelijk de voorsprong nog vast met een knappe redding op een schot van Ospitalieri, op de buffelstoot van Baerts na vrije trap had hij echter geen verhaal.
Na twintig minuten in de tweede helft werd Oilil, alweer hij, gechargeerd door Janssen. Ook de verdediger van de thuisploeg werd bestraft met een gele kaart.
Een kwartier voor het einde klommen de bezoekers weer op voorsprong : een voorzet waaide voorbij het doel van Valkeners, Robin pikte het leer op, schakelde zijn man uit en mikte in de korte hoek raak.
Termien was niet van slag en trok onverdroten ten aanval.
Bij een hoekschop kopte Jeunen de thuisploeg weer knap langszij.
In een ultiem slotoffensief was de ingevallen Vrijens bijna de held, maar zijn kopslag werd door Valkeners miraculeus uit zijn doelvlak geranseld.
Al bij al een billijk gelijkspel, alhoewel het dubbeltje ook naar beide kanten had kunnen vallen.
ASV Geel sluit de heenronde af op een knappe derde plaats met 30 punten en speelt volgende zaterdag thuis tegen KAC Betekom haar laatste match voor de winterstop.

πŸ—’ Opstellingen :

πŸŸ‘πŸ”΅ Termien : 34 Valkeners – 3 Vanoppen – 4 Baerts – 6 Piras – 7 Degeling (70′ 11 Dauwe) – 8 Opdekamp – 12 Jeunen©️- 13 Ospitalieri – 17 Janssen – 18 Stefani – 77 Heeren (82′ 19 Kiki).

πŸ”΅βšͺ️ Geel : 1 Belkouch – 2 Van Parys – 3 Joosten – 5 Aissa – 9 el Ansri – 10 Kreydt (82′ 4 Vrijens) – 11 Oilil (87′ 18 Kamagate) – 16 Hoebregs©️- 17 Haid El Assiri (70′ 15 Mbenza) – 20 Robin (80′ 7 Bielen) – 23 Cvijetic.

⚽️ Doelpunten :

22′ 2 Van Parys (0-1)
59′ 4 Baerts (1-1)
75′ 20 Robin (1-2)
81′ 12 Jeunen (2-2)

⬜️ Kaarten :

🟨 7 Degeling (T)
🟨 9 El Ansri (G)
🟨 12 Jeunen (T)
🟨 17 Janssen (T)
🟨 8 Opdekamp (T)

πŸ‘β€πŸ—¨ Wedstrijdleiding :

🏴 Scheidsrechter : Bram Eeckhout
🏳️ Assistent 1 : Robin Caelen
🏳️ Assistent 2 : Geoffrey Martens