Twaalf op twaalf of puntenverlies ?
Met een zuinige 0-1 zege vorige week bij SK Rapid Leest – en de daarbij horende 9 op 9 – begon ASV Geel opnieuw als favoriet aan deze wedstrijd tegen FC Oppuurs.
Het mocht voor de twijfelaars onder ons inmiddels duidelijk wezen dat geen enkele uitmatch “a walk in the park” zou worden.
De tegenstander van vandaag had bovendien met Björn Vleminckx een klinkende naam in zijn rangen lopen.
Een sluipschutter met een encyclopedie als cv.
Vorige week haalde groen-zwart met een spectaculaire 3-4 tegen KFC Ranst zijn eerste overwinning binnen.
Aan coach Bart Janssens om zijn schaakstukken strategisch op het terrein te plaatsen.
Hij wijzigde alvast niets aan de basis t.o.v. vorige week.
In de aanvallende linie recupereerde hij wel Hakim Bohrasasar na een blessure.
Die hield hij als wapen op de bank.
Collateral damage …
Het waren ideale klimatologische omstandigheden voor een stevige partij voetbal.
Veel zuurstof in de lucht en een natte grasmat door de regen.
Ook vandaag waren er weer twee supportersbussen van onze Brigada Amarillo paraat !
Het werd al snel duidelijk dat FC Oppuurs zich niet ging wegstoppen tegen onze Zotten.
Op het middenveld moesten Jean-Michel Hoebregs, Nicolas Robin en Amin Oilil alle zeilen bijzetten.
Dat resulteerde al vroeg in de wedstrijd in drie gele kaarten : Sheverinio Blanker, Jean-Michel Hoebregs en Oliver Naessens werden op de bon gezwierd.
Die laatste moest op het einde van de eerste helft ook nog aan de noodrem grijpen in de strafschopzone.
De ref was onverbiddelijk en wees naar de penaltystip.
Tot overmaat van ramp werd Naessens uitgesloten met tweemaal geel.
Gelukkig koos Oussayd Belkouch de juiste hoek en bleef het 0-0.
ASV Geel moet met serieuze collateral damage de rust in.
Invincible Ouss
Bart Janssens offerde in de tweede helft noodgedwongen een aanvaller op voor een verdediger.
Bradley Mbuta bleef in de kleedkamer en Sander Bosmans mocht achteraan mee trachten de nul te houden.
De thuisploeg wist aanvankelijk weinig raad met het overtal, maar na verloop van tijd kwam er veel meer dreiging vanuit de infiltrerende flanken.
Oussayd Belkouch moest alweer enkele mirakelsaves verrichten, en de spitsen van FC Oppuurs rukten zich uit frustratie de haren uit het hoofd.
Beslissing en tumult in de slotfase
Het venijn zat in de staart van deze match.
Net wanneer het Geelse legioen begon te hopen om zonder verdere kleerscheuren de eindmeet te halen, gebeurde het toch …
Het was een doelpunt met een buitenspel geurtje, maar de ref valideerde de binnentikker van Vleminckx toch.
De supporters van Oppuurs waren nog volop in het delirium toen drie minuten later de ingevallen Hakim Bohrasasar de bordjes weer gelijk hing.
Even later gingen de poppen aan het dansen toen een groen-zwarte aanvaller met de voeten vooruit doorging op Belkouch.
Terwijl de scheidsrechter hier eigenlijk geel voor de spits moest trekken, kregen Johan Yangassa, Bohrasasar en Belkouch in de tumultueuze slotfase wel een bekeuring voor protest.
ASV Geel mag zeker blij zijn met dit punt na deze geladen wedstrijd …
U kunt nog stemmen op uw Man Van de Match tot deze avond 23:59 via deze link :