πŸ“Moresnetlaan, 2400 Mol
πŸ† 3e nationale VV B – Speeldag 29

πŸ‘¨β€πŸ’» ASV Geel houdt sterk Wezel in bedwang en heeft eindrondeticket beet.

Er was veel volk afgezakt naar het terrein van Wezel voor deze topper in 3e nationale VV B.
Het team uit Mol kon kampioen spelen maar daarvoor moest het wel eerst voorbij De Zotten geraken.
Die hadden, na het gelijke spel van vorige week tegen Sint-Lenaarts hun zinnen gezet op een eindrondeticket en daarvoor waren drie punten ook meer dan welkom.
Spankracht genoeg dus, en ook RTV had haar tenten opgeslagen aan de Moresnetlaan voor dit treffen.
De bezoekers misten Oilil (geschorst na drie gele kaarten) en Kamagate (blessure) maar recupereerden wel Cvijetic.
Wim Mennes kon langs zijn kant wel zijn sterkste elftal de wei insturen.
Voor de wedstrijd was er nog een indrukwekkend eerbetoon aan de overleden papa van onze doelman Belkouch.
Die verscheen – ondanks de emotionele rollercoaster – toch aan de aftrap.

ASV Geel had het niet onder de markt tegen een sterk Wezel en begon direct met een achterstand aan de wedstrijd.
Alvorens de supporters goed en wel met hun ogen hadden geknipperd, stond Wezel al op voorsprong.
Ven anticipeerde op een goed getrapte vrije trap van de heroptredende Gaethofs en met een knappe volley trapte hij de 1-0 binnen.
Een vroege achterstand tegen de leider, dat scenario zie je liever niet ontrollen !
De thuisploeg hield het spel goed breed via Kuijlaars en Grepi en probeerde de bal door de linies te spelen richting topschutter Van De Gevel.
ASV Geel moest in de eerste helft de wet van de sterkste ondergaan en holde achter de feiten.
Doelman Geens mocht hoofdzakelijk werkloos toekijken.
Beide teams speelden het spel op een viriele manier en scheidsrechter Vandevenne moest een paar keer vechtende kemphanen van elkaar scheiden en enkele gele kaarten trekken.
Wezel was vooral gevaarlijk op stilstaande fases, dwong enkele hoekschoppen af die gelukkig onschadelijk werden gemaakt door de Geelse defensie.
ASV Geel zocht vruchteloos middelen om aan de overkant te geraken maar Carvalho en co hadden constant waakhonden aan hun been.
Vijf minuten voor de rust viel er voor de bezoekers toch een onverwachte meevaller uit de lucht.
De doorsteekpass van El Ansri week af op een verdediger en viel pal voor de voeten van Kreydt, die Geens geen enkele kans liet (1-1).
De gelijkmaker kon op geen beter moment vallen en ASV Geel putte hieruit tijdens de rust kracht.

In de tweede helft speelden de oranjehemden naar hun eigen spionkop en dat gaf hen duidelijk de juiste vibe.
Wezel speelde op safe, plooide terug en ASV Geel nam stilaan het commando over.
Direct gevaar leverde dat echter niet op want de thuisploeg zette een dubbel slot op haar verdediging.
Na driekwart wedstrijd ontstond er plots tumult op de tribune achter thuisdoelman Geens.
Een Wezel official kwam persoonlijk een verloren bal recupereren bij de spionkop van ASV Geel en deed dat op een nogal dominante manier.
De poppen gingen aan het dansen en toen Geens zich prominent in de debatten ging mengen, was de scheidsrechter genoodzaakt om de Wezel keeper met rood naar de kleedkamer te sturen.
Kuijlaars werd geslachtofferd en reservedoelman Creemers kwam op het appel onder de lat.
In de slotfase had een bom van de ingevallen Haid El Assiri een beter lot verdiend – nipt over de kruising – maar aan de overzijde ontsnapten de bezoekers ook nog enkele keren aan een tegentreffer.
Grepi deed zelfs de netten nog trillen, maar hij vergat even dat het “voet”bal en geen “hand”bal was.

De 1-1 veranderde niet meer waardoor Wezel de champagne voorlopig nog in de koelkast moest laten.
Doordat Termien op de laatste speeldag niet meer kan ingehaald worden voor de derde periodetitel, en ASV Geel ook al zeker is van de vierde plaats, mogen de Zotten zich alvast opmaken voor de eindronde.
In West – Vlaanderen weten ze nog wat dat betekent : vonken en vuur !

πŸ—’ Opstellingen :

πŸŸ₯🟦 FC Wezel Sport : 42 Geens – 3 Daverveld – 4 Biemans – 5 Achenteh – 6 Ven ©️- 10 Kuijlaars (⏱84′ 1 Creemers) – 11 Grepi – 12 Kolen – 15 Van De Gevel – 17 Gaethofs (⏱58′ 8 Dufour) – 21 Hakkens.

🟦⬜️ ASV Geel :Β 1 Belkouch – 2 Van Parys – 3 Joosten – 6 Alessandro – 9 El Ansri – 10 Kreydt – 15 Mbenza (⏱60′ 5 Aissa) – 16 Hoebregs ©️- 20 Robin (⏱69′ 17 Haid El Assiri) – 23 Cvijetic (⏱88′ 7 Bielen) – 99 Carvalho.