πŸ†š FC Wezel Sport – ASV Geel
πŸ—“ Zondag, 24/04/2022
πŸ•’ 15:00
🏟 Armand Melis Stadion
πŸ“ Sportpark 10, 2480 Dessel
πŸ† Competitie 1e Prov. Antwerpen – Speeldag 29

🎫 Tickets nog verkrijgbaar aan de loketten van het stadion te Dessel !

ℹ️ D-day minus 1 !
Morgen is het zo ver.
Dan speelt ASV Geel een voorlaatste finale tegen leider Wezel Sport.
De belangen zijn niet te onderschatten.
Bij winst springt het over Wezel naar de eerste plaats en met nog één thuiswedstrijd tegen Kalmthout voor de boeg heeft het alle troefkaarten in handen om de poorten naar de amateurreeksen open te beuken.
Op de vooravond van deze clash bekijken we nog even de statistieken van beide teams.

Aantal gewonnen wedstrijden :

De balans is perfect in evenwicht : zowel ASV Geel als FC Wezel Sport tellen 22 gewonnen wedstrijden.

Aantal verloren wedstrijden :

ASV Geel is sinds haar enige verliesmatch thuis tegen Retie op 16/10/2021 al 21 (éénentwintig !) wedstrijden ongeslagen.
De laatste keer dat FC Wezel Sport met 0 punten achterbleef was op 05/03/2022 toen de buren van BSK Retie met 1-2 kwamen winnen.
Daarnaast verloor de Molse club ook nog twee keer thuis met 1-2 van Kontich FC (30/10/2021) en Ternesse (09/02/2022).

Aantal doelpunten voor :

Met 82 goals is onze concurrent het meest productieve team van de reeks. Het scoort aan een gemiddelde van 2,92 per wedstrijd. De absolute slokop is Nederlander Mart Van de Gevel die maar liefst 31 keer de netten deed trillen.
ASV Geel doet het met 71 doelpunten (2,53 / wedstrijd) ook heel goed, maar moet in deze ranking toch nog Berg en Dal (78) en Kontich (75) laten voorgaan. Onze topschutter is Gabriel Carvalho met 19 treffers.

Aantal doelpunten tegen :Β 

In verdedigend opzicht zijn onze Zotten momenteel de primus van de klas. Slechts 21 keer moest de Geelse doelman zich gewonnen geven. Blauw-wit heeft ook al 15 clean sheets verzameld !
FC Wezel Sport liet 31 keer tegenscoren en schraapte 9 clean sheets bij elkaar.

Laatste onderling duel :Β 

Op 4/12/2021 ontving ASV Geel in het Leunenstadion FC Wezel Sport tijdens de heenronde. De match eindigde zoals ze begonnen was met een brilscore. De thuisploeg had veldoverwicht Β maar de gevaarlijkste kansen waren voor Wezel. Voor blauw-wit was dit de enige wedstrijd tot op heden dat het niet wist te scoren.

πŸ”—Β https://youtu.be/QaIULoazzqg

Laatste wedstrijd :

ASV Geel ging vorige zaterdag zonder franje of poespas winnen op het veld van FC Oppuurs met 0-2. Alessandro zette de Zotten al vroeg op rozen, Belkouch stopte een strafschop en Bloemen trok in minuut 90 een streep onder de rekening.
FC Wezel Sport behaalde een dag later ook een driepunter in Ranst. Oris opende de score, Ven dikte voor de rust de score nog aan en ook Van De Gevel zette er eentje bij op zijn teller. Aan de overzijde wist Jansen voor Ranst een penalty te benutten.

Conclusie :

De twee antagonisten van morgen bezetten terecht de eerste twee plaatsen van het klassement en liggen perfect met elkaar in de weegschaal.
Het zal dan ook van de vorm van de dag afhangen wie morgen aan het langste eind zal trekken.
FC Wezel Sport heeft door de verhuis naar Dessel haar thuisvoordeel moeten afgeven, maar telt genoeg spelers in haar rangen die de Desselse grasmat van binnen en van buiten kennen.
Misschien doen de afwezigen de balans wel in de ene of de andere richting overhellen ?
FC Wezel moet Biemans, Driesen en Boeckx missen. Achter de naam van Dufour staat een vraagteken.
Bij ASV Geel zijn Joosten, Carvalho en Bakkali er niet bij. Vandermeeren en Naessens zijn twijfelachtig.

Beide clubs hebben hun volledige achterban gemobiliseerd, waardoor er sowieso de nodige decibels zullen weerklinken over het Armand Melis Stadion.

Morgen omstreeks de klok van 16:45 kennen we het verdict.

πŸ“£ Hierbij een allerlaatste oproep : Supporters, maak er in Dessel morgen één kolkend blauw-wit Zottenkot van en zorg ervoor dat onze twaalfde man mee het verschil maakt !

πŸ‘‹ We zien mekaar in Dessel !

πŸ”΅βšͺοΈπŸ‘Š Allemaal Samen Verbroedering Geel