Gehavend naar Limburg.

Met een gehavend team en slechts 3 bankzitters trok ASV Geel deze namiddag naar de titelkandidaat in eerste provinciale Limburg.
Zeven kernspelers lagen in de lappenmand, en Joel Mbang viel in laatste instantie uit de selectie.
Bart Janssens had dus niet veel overschot en moest al redelijk snel al zijn wissels in de strijd gooien.

De Zotten drukken overtuigend hun stempel in de eerste helft.

ASV Geel was onmiddellijk bij de les en dicteerde de wet tegen een tegenvallende thuisploeg.
Na drie minuten veroverde Thierry Vandermeeren de bal op het middenveld, zag Zepperendoelman Hoebrechts te ver voor zijn doel staan, en lobde enig mooi de openingstreffer op de tabellen (0:1).
Vier minuten later was het al over and out voor Pieter-Jan Van Oudenhove die een gekloven wenkbrauw opliep in een duel.
Rune Vrijens mocht heel snel de wei in en deed het outstanding op een voor hem ongewone plaats als defensieve middenvelder.
Meer nog, de jonge Vrijens kon na 25 minuten bij een scrimmage voor doel met een soort omhaal de score verdubbelen (0:2).
De averij werd op het half uur nog groter toen Amin Oilil preventief om een vervanging vroeg wegens een opspelende dij.
Onze Zotten lieten het zich allemaal niet aan het hart komen en domineerden de partij.
Drie minuten later deed Hakim Borahsasar zijn duit ook in het zakje met een weergaloze knaller in de kruising die het doel van Hoebrechts deed daveren (0:3).
De score had zelfs nog hoger kunnen oplopen maar de oef zag geen graten in een vermeende handsbal op een schot van Jarne Vrijsen.
Blauw – wit kon met een zeer overtuigende voorsprong de rust in.

Controlevoetbal

Bij aanvang van de tweede helft mocht Gilles Vanzwijgenhoven in doel postvatten voor Oussayd Belkouch. De Geelse kat had last van de heup en nam geen risico’s vlak voor de start van de competitie.
ASV Geel ging op zijn elan verder maar dan eerder op een controlerende wijze. Het legde de aanvoerlijnen naar de kwieke Vanwelckenhuysen droog en achteraan had het zijn zaakjes perfect op orde.
De solo van Kristof Bloemen verdiende zeker een doelpunt maar de goalie van de thuisploeg vond het welletjes en stak stokken tussen de wielen.
Tien minuten voor tijd was er nog opschudding wanneer Ruben Corstjens redelijk stevig in duel ging en zijn opponent even dacht te revancheren. Beide heren kregen het gele karton onder de neus geschoven.

Met 0:3 winst tegen Zepperen-Brustem en een tweede clean sheet voor de Geelse doelmannen kan niemand klagen. Het is duidelijk dat er met dit ASV Geel rekening zal moeten gehouden worden, zeker  wanneer de resem geblesseerden stilaan weer op de deur zullen beginnen kloppen.

ASV GEEL : 1. Oussayd Belkouch (46′ 23. Gilles Vanzwijgenhoven) – 3. Sven Joosten – 7. Kristof Bloemen – 8. Ruben Corstjens – 9. Hakim Borahsasar – 10. Mohamed bakkali – 11. Amin Oilil (30′ 45. Sievert Driesmans) – 16. Jean-Michel Hoebregs – 20. Pieter-Jan Van Oudenhove (7′ 33. Rune Vrijens) – 32. Thierry Vandermeeren – 74. Jarne Vrijsen.

Doelpunten : 3′ 32. Thierry Vandermeeren (0:1) – 24′ 33. Rune Vrijens (0:2) – 33′ 9. Hakim Borahsasar (0:3).

Gele kaarten : 79′ 8. Ruben Corstjens.