🆚 HO Bierbeek – ASV Geel (0:3)
🗓 Zaterdag, 22 januari 2022
🕘 18:30
🏆 Vriendschappelijk

❇️ HIGHLIGHTS

Nadat het oefenprogramma tijdens de winterstop danig overhoop was gegooid door quarantaines ten gevolge van positieve PCR testen, en wedstrijden tegen Houtvenne en Herk in het water waren gevallen, speelde ASV Geel gisterenavond vriendschappelijk tegen de nummer 7 uit de Vlaams-Brabantse eersteprovinciale, HO Bierbeek.

Bart Janssens nam, net zoals tegen Bregel Sport, een hele rist spelers mee, met de bedoeling om iedereen zoveel mogelijk matchritme te laten opdoen.
Rune Vrijens, Pieter Michiels en Gilles Vanzwijgenhoven waren er niet bij wegens blessure.
Sander Bosmans en Okan Ozden speelden met de beloften tegen KVV Vosselaar.
Keeper Bavo Coenen volgde een individueel kine-programma waardoor youngster Cesar Van Leuffelen werd opgenomen in de selectie.
Mohamed Bakkali viel in laatste instantie af wegens niet volledig fit.

ASV Geel startte in haar sterkst mogelijke formatie met Sven Joosten, Ruben Corstjens en Thierry Vandermeeren in een driemans defensie. In het versterkte middenveld liepen Jarne Vrijsen en Amin Oilil op de flanken, terwijl centraal Jean-Michel Hoebregs en Alessio Alessandro werden neergezet. Het aanvallende geweld moest komen via routinier Kristof Bloemen en Kevin Van Loock. Ibrahim El Ansri kreeg een vrije rol achter de spitsen.

Blauw-wit vatte onmiddellijk de koe bij de horens en na twee minuten potte captain Hoebregs al de openingstreffer.

Die nipte voorsprong bleef behouden tot aan de rust.

Voor de tweede 45 minuten wisselde de Geelse coach Alessandro, Van Loock en Joosten voor Pieter-Jan Van Oudenhove, Gabriel Carvalho en Oliver Naessens.

Ook bij aanvang van de tweede helft kwamen de bezoekers het snedigst uit de kleedkamer en kon Bloemen al snel de voorsprong verdubbelen.

Met nog een half uur op de klok kwamen Joel Mbang Elemva en Mike van Geffen in de wei voor Bloemen en El Ansri en vijf minuten later mocht Van Leuffelen de plaats onder de lat innemen voor Oussayd Belkouch.

Na 70 minuten nam Vandermeeren met een knap afstandschot alle onzekerheid weg.

ASV Geel speelde op een volwassen manier de partij uit en lijkt klaar voor de wederopstart van de competitie volgende week.
Het ontvangt dan met OG Vorselaar en team dat zeker niet te onderschatten valt.
In de heenronde liep het immers bijna mis en kon Carvalho op de valreep nog een punt veilig stellen.