In onze periodieke column “back into history on Sunday” belichtten we gisteren de wedstrijd Eendracht Aalst – ASV Geel uit het seizoen 2014 – 2015.

Met een wereldgoal bezegelde Jasper Van Der Heyden in blessuretijd de match en zorgde ervoor dat ASV Geel 3 punten meenam uit het Pierre Cornelisstadion.

We waren aangenaam verrast dat we even later een mail van Jasper kregen met beelden van nog een andere beauty van hem.

ASV Geel maakte van de gelegenheid gebruik om Jasper voor de virtuele micro te zetten en hem enkele vragen te stellen.

ASVG : Dag Jasper, tof dat je reageerde op ons artikel. Je bent al een tijdje weg op De Leunen in Geel, hoe gaat het met je ?

JVDH : Hallo. Klopt ja, ik denk dat het nu ongeveer een jaar of 5 geleden is dat ik op De Leunen speelde. Met mij gaat alles goed. Ik heb er ondertussen na Geel nog 1 seizoen in België opzitten bij Zwarte Leeuw, 2 jaar in IJsland en ben nu aan mijn 2e jaar bezig op de Faröer eilanden.

ASVG : In het seizoen 2014-2015  kwam je via Lierse naar ASV Geel. Waarom heb je indertijd voor ASV Geel gekozen ?

JVDH : Destijds werd Lierse overgenomen door een Egyptische investeerder die eigenaar was van meerdere academies over de wereld. Daardoor kregen eigen jeugdproducten veel minder speelkansen. Ivo Thoelen was mijn trainer bij de beloften van Lierse waar ik in één seizoen topschutter werd. Hij vertrok naar Geel als assistent trainer en vroeg of ik interesse had om met hem mee te komen om zo aan speelminuten te geraken.

ASVG : Uiteindelijk bleef je drie seizoenen bij onze club. Daarna ging je via Zwarte Leeuw Rijkevorsel naar het IJslandse Throttur. Geen voor de hand liggende keuze. Hoe kom je bij een IJslandse club terecht ?

JVDH : Nadat ik mijn debuut maakte bij de eerste ploeg van Lierse wou ik graag terug naar het hoogste niveau, wat ook mijn bedoeling was na Geel. Omdat ik niet veel speelminuten kreeg, waren mijn statistieken niet super en dat is iets waar ploegen als eerste naar kijken als ze een nieuwe aanvaller willen. Tijdens mijn seizoen bij Zwarte Leeuw kreeg ik een bericht van Gregg Ryder (een Engelse trainer die hoofdcoach was van Throttur in IJsland). Hij had beelden van mij gezien en hij vroeg of ik op proef wou komen. Daar moest ik geen twee maal over nadenken en was blij dat ik de kans kreeg om terug hogerop te gaan voetballen. Na een test van 10 dagen en 1 oefenwedstrijd kreeg ik te horen dat ze me een contract wilden aanbieden.

ASVG : Sinds maart 2020 voetbal je op de Faroer, een eilandengroep tussen het Verenigd Koninkrijk en IJsland. Hoe bevalt het leven je ginds ? Hoe moeten we ons het klimaat daar voorstellen ?

JVDH : Het lijkt of de tijd hier even heeft stil gestaan. Alles is een beetje old school hier en daar hou ik wel van. De enige minpuntjes waar ik aan kan denken is dat het leven hier heel duur is omdat men zoveel dingen naar hier moeten importeren en het feit dat je hier alle vier seizoenen in eenzelfde dag kan zien. Moest het weer hier goed zijn,  dan zou het hier een paradijs zijn. De natuur hier is ongelooflijk mooi. 

ASVG : Je speelt nu in de hoogste klasse bij KI Klaksvik. Jouw team staat momenteel aan de leiding met 15 op 15. Afgelopen woensdag wonnen jullie nog met 1:2 tegen Vikingur Gota. Op naar de Champions League ?

JVDH : Met een perfect rapport zijn de resultaten inderdaad goed voorlopig. En de Champions League ? Haha wie weet.. 

ASVG : Je wordt dit jaar 26 jaar. Ik las dat jouw vriendin van Faroer afkomstig is. Hoe zie jij jouw verdere toekomst ? Wat zijn je ambities nog op voetbalvlak ? Zit er nog een terugkeer naar Belgenland in of ga jij je daar settelen ?

JVDH : Hier settelen gaat niet gebeuren denk ik, daar zie ik de zon te graag voor. Ik sta open voor alles, hoewel ik wel liever in het buitenland zou blijven voor het avontuur. 

ASVG : Welke boodschap wil je nog meegeven aan de ASV Geel community ?

JVDH : Allemaal Samen de schouders onder de club (momenteel wel met de nodige afstand ertussen 😉) en haar zo terug brengen naar het niveau waar ze thuis hoort.

ASVG : Hartelijk dank voor dit interview, Jasper. En geef een seintje als je nog eens in de buurt van Geel bent, dan geven we je, zoals alleen wij dat kunnen, een gastvrij onthaal op De Leunen !

SPELERSPROFIEL :

🙋‍♂️Jasper Van Der Heyden

🗓 3 juli 1995 (25)

🇧🇪 Belg

↕️ 1,80 m

🦶 Tweevoetig

📍Rechtsbuiten

⚽️ Lierse SK – ASV Geel – Zwarte Leeuw – Throttur 🇮🇸 – AB Argir 🇫🇴 – KI Klaksvik 🇫🇴

🎥 https://m.youtube.com/watch?v=9PSEf0HkRQY