In de zomer van 2018 staat Bart Janssens, de nieuwe coach van ASV Geel, voor een echte huzarenklus.

Zo goed als de voltallige kern van het vorige seizoen heeft immers andere oorden opgezocht, waardoor de Limburger in ijltempo op zoek moet naar nieuwe spelers.

De tijd is heel kort, maar dankzij zijn groot netwerk, kan hij zijn huiswerk eind augustus voorlopig als klaar beschouwen.

Één van de laatsten die aansluit is de Ghanees Tetteh Osah Bernardinho.

Bernardinho werd een jaar eerder als een zeer groot talent uit de De Visser Academy aangekondigd bij onze geburen van KVC Westerlo.

Al snel blijkt dat de linksbuiten toch wel wat moet wennen aan het viriele Belgische voetbal van 1e klasse B.

De mannen van over het kanaal zien best wel potentieel in deze zwarte parel, en besluiten om hem een seizoen op huurbasis te laten rijpen in de eerste amateurliga bij ASV Geel.

Op De Leunen laat hij bij wijlen zeer fraaie dingen zien.

Met zijn technische bagage en snelheid draait hij menig tegenstander tureluurs en  qua balbehandeling is hij vermoedelijk één van de beste spelers die er bij ASV Geel rondgelopen hebben.

Dat hij door zijn verliefdheid op de bal ook regelmatig een actie te veel doet, kijken we graag door de vingers.

Bernardinho staat uiteindelijk 29 van de 30 matchen in de Geelse basis en scoort 6 goals, waarvan enkele echte beauties.

Na de ongelukkige degradatie stalt KVC Westerlo hem nog een jaar met minder succes bij KSK Heist.

Daarna laat het hem vertrekken naar de Canadese Premier League bij Athletic Ottawa, waar de 24 jarige straks aan zijn tweede seizoen begint.

🎥 https://youtu.be/13AV_CtD6LE