⚽️ K. Berg en Dal VV – ASV Geel (2:2)
🗓 Zondag, 7 november 2021
⏰ 14:30

Voor dit geladen treffen in Berg en Dal recupereerde Bart Janssens drie basispionnen.
Alessio Alessandro en Thierry Vandermeeren waren vorige wedstrijd geschorst, Kristof Bloemen was nog niet 100% fit en begon op de bank.
Pieter-Jan Van Oudenhove viel geblesseerd uit de selectie.

ASV Geel begon aan de match in een ongewone 3-4-3 opstelling, met Vandermeeren in steun op het middenveld en Oilil op de rechterflank. Bij omschakelmomenten werd dit een 4-4-2.

Beide partijen gingen aftastend te werk en hielden een uitgebreide studieronde.
De thuisploeg tikte achteraan de bal rond en loerde op kansen via de aartsgevaarlijke Hollander Van Pol.

Die Van Pol had op het kwartier de 1:0 in het vizier. De voorzet vanop rechts viel pardoes op zijn hoofd, maar Oussayd Belkouch ranselde met een geweldige reflex de bal in hoekschop. ASV Geel was gewaarschuwd !

Helaas liet het zich tien minuten later wel ringeloren bij een gelijkaardige fase. El Idrissi zwiepte de bal voor, Belkouch zat er niet goed tussen en Van Pol was er als de kippen bij om tussen Ruben Corstjens en Oliver Naessens de bal tegen de netten te knikkeren (1:0).

Blauw-wit was niet aangeslagen en trok de partij naar zich toe. Berg en Dal ging verdedigen en kwam tien minuten voor de rust bijzonder goed weg wanneer Mohamed Bakkali de bal van een verdediger afsnoepte. Zijn spitsbroeder Gabriel Carvalho was afgedekt, kreeg toch de bal, draaide zich knap vrij en dacht de bal in de winkelhaak te krullen. Thuis-doelman Lenaerts tipte met een mirakel save de bal in hoekschop. Dit had de 1:1 moeten zijn.

Met een kleine achterstand trok ASV Geel de rust in. De zeer talrijk opgekomen supporters hadden er geen goed oog in want Berg en Dal speelde erg matuur en geslepen.

Bart Janssens deed geen vervangingen tijdens de rust en zijn manschappen trokken ten strijde en duwden Berg en Dal achteruit.

Na 70 minuten stuurde scheidsrechter Cayir de twee elftallen even naar binnen omdat er aan de Geelse tribune enige rookontwikkeling was ontstaan.

De Geelse coach maakte van deze extra rustpauze gebruik om tactisch een en ander aan te passen en om Ibrahim El Ansri de wei in te sturen.

Een gouden zet, zo bleek, want Ibra stond slechts enkele minuten op het veld toen hij knap werd vrij gespeeld op rechts en het leer keihard in het dak van het doel timmerde. De sterk keepende Lenaerts had hiertegen geen verhaal (1:1)

Onze Zotten kenden nog meer meeval toen Berg en Dal speler Voorn met nog een kwartier op de klok werd uitgesloten met tweemaal geel.

De bezoekers roken bloed maar werden onmiddellijk koud gepakt door alweer Van Pol. Die kon een quasi identieke fase als zijn eerste treffer opnieuw benutten (2:1)

De thuisploeg dacht haar schaapjes op het droge te hebben, maar ASV Geel speelde alles of niks en duwden Berg en Dal achteruit tegen de eigen kooi.

Net wanneer iedereen dacht dat blauw-wit de sleutel van het slot niet meer leek te vinden, viel er in de allerlaatste seconde toch een voorzet goed op het hoofd van onze captain Jean-Michel Hoebregs (2:2).

De Geelse tribune daverde op haar grondvesten en het bier vloog alle kanten uit : een ontlading !

Onmiddellijk na de Geelse gelijkmaker maakte de ref een einde aan deze spannende wedstrijd. ASV Geel kon als morele winnaar van het veld stappen en smeerde de Meerhoutenaren haar eerste puntenverlies in eigen Kattenstadion aan.

Berg en Dal : 21 Y Lenaerts – 4 R Voorn – 6 J Vankrunkelsven – 8 L Slegers – 9 T Van Pol – 10 M El Idrissi (c) – 11 D Joris – 13 J Molenberghs – 14 W Smeets – 18 K Remen – 20 N Appeltans

ASV Geel : 1 O Belkouch – 3 S Joosten – 6 A Alessandro – 8 R Corstjens – 10 M Bakkali – 11 A Oilil – 16 J Hoebregs (c) – 32 T Vandermeeren – 33 O Naessens – 74 J Vrijsen – 99 G Carvalho

Goals : 25′ T Van Pol (1:0) – 74′ I El Ansri (1:1) – 78′ T Van Pol (2:1) – 90′ J Hoebregs (2:2).

Gele kaarten : 18′ O Naessens (GEE) – 48′ G Carvalho (GEE) – 60′ L Slegers (BER) – 68′ R Voorn (BER) – 70′ T Vandermeeren (GEE).

Rode kaart : 77′ R Voorn (BER) (2x geel).

Scheidsrechter : Altan Cayir
Assistent 1 : Tom Piscaer
Assistent 2 : Sammy Puttemans