ASV Geel is een maatje te groot voor Bevel en gaat aan de leiding in de stand van de tweede periode.

Bart Janssens had weinig redenen om zijn basis elf te wijzigen na de klinkende overwinning tegen Bornem van vorige week.

De tegenstander zat in een vormdip na drie nederlagen op een rij, en had de intentie om blauw-wit punten afhandig te maken.

Het tactisch plannetje van Bevel coach Bosschaerts kon na amper 5 minuten al de prullenbak in. Alessio Alessandro stuurde vanop recht man in vorm Amin Oilil diep. De Bevelse verdediging focuste zich op targetman Gabriel Carvalho maar niemand had de mee opgerukte Sven Joosten in de smiezen. De verdediger miste vanop korte afstand niet en prikte zijn tweede van het seizoen tegen de netten (0:1).

Het licht in Bevel ging al helemaal uit na een kwartier wanneer de doorgebroken Oilil foutief werd gehakt in de zestien en de bal op de stip ging. Een kolfje naar de hand van Carvalho die Verelst naar de verkeerde hoek stuurde (0:2).

Al snel had het zelfs 0:3 kunnen staan na een knappe één-twee Oilil – Carvalho – Oilil maar de thuisdoelman had een reflex in huis en keerde de bal van de doellijn.

Het was slechts uitstel van executie want na 5 minuten in de tweede helft was Verelst voor de derde maal geklopt na een lage schuiver van Carvalho die via de paal in doel belandde (0:3).

Voor Carvalho al het 10e doelpunt van het seizoen.

Oussayd Belkouch moest enkel een gevaarlijke voorzet uit zijn doel ranselen, maar kende voor de rest een vrij rustige namiddag.

Geelcoach Janssens kende de luxe om vrij vroeg te beginnen wisselen en de bankzitters matchritme te laten opdoen.

Met deze zes op zes en een doelsaldo van 9/0 kan ASV Geel zich nu opmaken voor een uiterst belangrijk tweeluik tegen Ternesse (uit) en Wezel (thuis).

K. Bevel FC : Verelst – Van den Brande – Van Peer – Janssens – S. Verwimp – J. Verwimp (83′ Mortelmans) – Mariën – Van Aerschot (68′ Berkvens) – Hendrickx – G. Matthysen – M. Matthysen.

ASV Geel : Belkouch – Joosten – Alessandro – Corstjens – El Ansri – Bakkali (56′ Bloemen) – Oilil (84′ Mbang Elemva) – Hoebregs (70′ Van Oudenhove) – Vandermeeren (77′ Naessens) – Vrysen – Carvalho.

Doelpunten : 4′ Joosten (0:1) – 13′ Carvalho (pen. 0:2) – 51′ Carvalho (0:3).

Gele kaart : Verelst (B).