Bart Janssens nam 20 spelers op in de selectie voor de eerste oefengalop van het nieuwe seizoen in en tegen Limburg eersteprovincialer K Herk FC.

Waren er deze namiddag niet bij op het tropische kunsttapijt van Herk : Oussayd Belkouch (vakantie), Jean-Michel Hoebregs (werk), Sven Joosten (revalidatie), Rune Vrijens (lichte hinder) en Ibrahim El Ansri (familiale omstandigheden).

Een ideale gelegenheid voor enkele beloften om te tonen wat zij in hun mars hadden.

Voor Kwasi Asare duurde de wedstrijd welgeteld 18 minuten : na een vinnige sprint tastte de winger naar de hamstrings en was het voor hem over en out.

Amin Oilil mocht zo vroeger dan verwacht zijn opwachting maken.

Na 22 minuten zetten de bezoekers op de linkerkant een prachtige actie op poten, ingeleid door de mee opgerukte Mike van Geffen die met een doffe knal de thuisgoalie het nakijken gaf (0-1).

Herk was niet aangeslagen en in de eerste helft zeker de evenknie van de neo-derde nationaler.

Na ruim een half uur klom het op gelijke hoogte toen de boomlange Gilissen een perfecte voorzet inkopte ; Noah Pelic kon de bal nog op de lijn keren maar de aanvaller van de thuisploeg was attent en gaf het leer het laatste zetje (1-1).

1-1 was ook de ruststand en na een kwartiertje afkoeling kwamen er aan blauw-witte zijde 8 verse krachten aan de aftrap ; enkel Hicham Aissa, Mike van Geffen en Amin Oilil deden extra kilometers.

Voorin was onze topschutter Gabriel Carvalho komen postvatten en lang had hij niet nodig om zijn rekening te openen want na drie minuten in de tweede helft kopte hij ASV Geel alweer op voorsprong (1-2).

Tien minuten later volgde een vinnig ingevallen Jens Wouters zijn voorbeeld toen die goed uitstapte bij een center van Amin Oilil ; met een gekruist schot gaf hij de goed keepende Herk – doelman het nakijken (1-3).

Aan de overzijde volgde even later de aansluitingstreffer toen een Herk-speler te gemakkelijk mocht inkoppen en Cesar Van Leuffelen – die tot dan toe werkloos was geweest – het nakijken gaf (2-3).

ASV Geel moest even terug zoeken naar het goede ritme, maar na 78 minuten zag de van Kontich overgekomen Jordi Kreydt zijn moment schoon : enkele keren had hij de keeper van de rood – groenen al op zijn weg gevonden, maar op zijn gekruiste kopbal had die geen verhaal (2-4).

De sluipschutter ging op twaalf minuten helemaal los en lukte een loepzuivere hattrick (2-5 en 2-6).

Met deze uitslag kan de Geelse coach niet anders dan tevreden zijn, maar ongetwijfeld heeft hij nog een pak werkpunten gezien – logisch – waar aan geschaafd dient te worden.

🔵⚪️ ASV Geel – eerste helft : Noah Pelic – Mike van Geffen – Hicham Aissa – Dylan Ray Marx – David Cvijetic – Alessio Alessandro – Nicolas Robin – Kwasi Asare – Zakaria Haid El Assiri – Eurova Nzo – Thibaut Bielen.

🔵⚪️ ASV Geel – tweede helft : Cesar Van Leuffelen – Anojan Vinsalas – Xandro Van Broeckhoven – Galaye Kamagate – Amin Oilil – Okan Ozden – Hicham Aissa – Mike van Geffen – Jordi Kreydt – Gabriel Carvalho – Jens Wouters.