ASV Geel kruipt recht in de tweede helft

Na 45 minuten zag het er slecht uit voor ASV Geel.
Het verdedigde op twee hoekschoppen niet scherp genoeg en stond na één helft met 2:0 in het krijt.
Na de rust drukte het de thuisploeg achteruit en kon het gelukkig de scheve situatie rechtzetten en dik verdiend drie punten mee naar huis nemen.

Bart Janssens past zijn tactiek aan

Bart Janssens zette zijn team in een a – typische 4-3-3 opstelling.
Jarne Vrijsen werd een lijn achteruit getrokken, in het middenveld verving Pieter – Jan Van Oudenhove de geschorste Jean – Michel Hoebregs en stond Kristof Bloemen in de bovenste punt van de driehoek.
Vooraan nam Mohamed Bakkali zijn plaats weer in en mocht ook Amin Oilil zich offensief uitleven.
Ibrahim El Ansri zat op het strafbankje na drie gele kaarten.

Twee keer prijs vanop corner

ASV Geel begon scherp aan de partij : na 5 minuten stuurde Gabriel Carvalho Kristof Bloemen door de verdediging.
Kalmthout – doelman Van Hooydonck was goed uitgekomen en keerde de poging.
Het zou niet de laatste redding van deze jonge keeper worden vandaag !

Enkele minuten later consternatie alom !
Ook Amin Oilil verschalkte de thuisdefensie en mocht alleen op de doelman afstormen.
Dit keer was Van Hooydonck geklopt en rolde de bal tegen de netten.
De Geelse achterban was al aan het juichen maar scheidsrechter Bergs vergalde het feestje.
Hij keurde het Geelse doelpunt af wegens een vermeende schwalbe (???) van Amin en gaf hem een gele kaart er bovenop … on – be – grij – pe – lijk !
Voor Amin zijn derde gele karton waardoor hij de match op Antonia zal missen.

Op het kwartier moest de doelman van de thuisploeg alweer de meubelen redden met een knappe reflex op een poging van Carvalho na een precieze assist van Vrijsen.

Kalmthout stak af en toe ook de neus aan het venster waarbij het gevaar vooral vanop rechts kwam via een bedrijvige Stevens.

Terwijl iedere Geelsupporter zat te wachten op de eerste treffer van hun team, werden ze op een koude douche getrakteerd.
Gysels mocht in twee tijden een hoekschop trappen.
De eerste leverde nog geen direct gevaar op, maar bij de tweede klom zijn ploegmaat Simons hoger dan Ruben Corstjens en de uitgekomen Oussayd Belkouch en plots stond het 1:0 voor de thuisploeg.

Door deze voorsprong had de rode lantaarn moed geraapt, terwijl ASV Geel even van haar melk was.
Een vlotte combinatie tussen Gysels en Stevens werd door deze laatste scherp voor doel getrapt.
Oussayd Belkouch was alert en pakte klemvast.

Terug naar de overzijde waar de Kalmthoutse defensie op een vrije trap van Kristof Bloemen Ruben Corstjens glad vergeten was.
De Geelse verdediger schrok zo van de geboden ruimte dat hij zijn schot niet goed kon kadreren … weg kans.

Op het half uur Comedy Capers in de Kalmthoutse zestien : bij een verloren diepe bal zette Amin Oilil druk op een verdediger van de thuisploeg.
Die wilde ontzetten maar deed dat zo onstuimig dat hij over de bal en op de knie van Amin trapte.
Scheidsrechter Bergs kon niet anders dan hiervoor een strafschop fluiten.
Specialist Gabriel Carvalho zette zich achter de bal, koos de rechterbenedenhoek, maar Van Hooydonck had de juiste keuze gemaakt en ranselde de penalty in hoekschop.
Het vertrouwen van de jonge keeper steeg met de minuut, voor Gabri zou het een frustrerende wedstrijd worden.

De Geelse aanhang naast het veld zag de bui al hangen : het zou toch niet zo’n wedstrijd worden ?
Hun vrees leek vijf minuten voor rust bewaarheid te zullen worden.
Kalmthout speelde razendsnel de tegenaanval uit, Stevens mocht alleen op Oussayd Belkouch afgaan maar die verkleinde goed zijn doel en pareerde het leer in hoekschop.
De daarop volgende corner belandde in een bos van spelers voor de kooi van de Geelse goalie, bleef hier en daar steken in het slijk maar kwam uiteindelijk voor de voeten van Konings die er tegen de gang van het spel 2:0 van maakte.
ASV Geel liet zich alweer op een hoekschop ringeloren en de situatie werd er met deze dubbele achterstand niet beter op.

Remontada

Tijdens de rust vroeg de Geelse coach om de kalmte te bewaren, te blijven voetballen en druk naar voren te zetten.
Thierry Vandermeeren bleef in de kleedkamer met een kuitletsel en Oliver Naessens mocht mee de wei in voor de tweede helft.

In tegenstelling tot de eerste 45 minuten kroop de thuisploeg in haar schulp om op die manier met hand en tand de voorsprong te verdedigen.
Kalmthout coach Totori maakte hiermee wel de verkeerde keuze want de bezoekers voerden de druk op de ketel nog een stuk verder op.
Flankverdedigers Jarne Vrijsen en Sven Joosten konden meermaals mee oprukken en al snel kraakte het beton uit de Noorderkempen in al haar voegen.

Aanvankelijk onderscheidde Van Hooydonck zich alweer met geweldige saves op schoten van Corstjens en Carvalho.
Net toen de Geelse bank de haren uit het hoofd begon te rukken, lukte Kristof Bloemen de aansluitingstreffer (2:1).

Een diepe bal kwam op rechts bij Amin Oilil terecht en via Carvalho versloeg de Geelse nr. 7 eindelijk de doelman van de thuisploeg, die tot dan de match van zijn leven keepte.

Op dat moment werd pijnlijk duidelijk waarom de tegenstander achteraan in het klassement bengelde.
De rood-gele kopjes gingen naar beneden en het collectief zakte als een pudding in mekaar.

Vijf minuten later stond de 2:2 al op het scorebord : verre ingooi van Sven Joosten, misser in de Kalmthoutse defensie, Mohamed Bakkali van dichtbij op Van Hooydonck en Amin Oilil die de bal binnenschoof.

De thuisploeg zette in de tweede helft welgeteld één dreigende actie op poten die nipt over werd geschoten.

Intussen was Geelse reus Rune Vrijens op het veld gekomen om mee oorlog te maken op het middenveld.
Een knappe center van Jarne Vrijsen werd ei zo na door lange Rune binnen gekopt.

Seconden later hing de bal alweer tegen de touwen achter Van Hooydonck. Mohamed Bakkali scoorde maar de goal werd – terecht deze keer – afgekeurd wegens voorafgaandelijk buitenspel van Kristof Bloemen.

Uitstel maar geen afstel want 10 minuten voor tijd mocht Jarne Vrijsen een hoekschop trappen.
Bij Kalmthout werd dramatisch slecht verdedigd en Gabriel Carvalho schoot van kortbij een hoop frustraties van zich af. Van Hooydonck was de pineut en ASV Geel na een ware remontada op voorsprong (2:3).

In het slot van de wedstrijd werd het bijna nog 2:4 maar de poging van Amin Oilil miste de juiste richting.

De bezoekers dachten hun schaapjes al op het droge te hebben maar in extra time puurde Kalmthout er met een wanhoopspoging nog een corner uit.
Twee goals uit twee corners in de eerste helft, iedereen alert dus in de Geelse defensie !
En dat was zeker nodig want Stevens zette de bal voor naar de eerste paal waar Eelen achterwaarts in de korte hoek kopte.
Het Kalmthoutse publiek stond al op de banken en zag de bal binnen, maar Ouss de kat stond paraat en kegelde de droom van de thuisploeg aan diggelen.