πŸ•— 20:00
🏟 Sportcomplex Grote Baan
πŸ† 3e nationale VV B – Speeldag 5

✍️ MATCHVERSLAG :

349 dagen en 27 wedstrijden … zo lang was het geleden dat ASV Geel nog eens het onderspit moest delven in de competitie.
Gisteren was het zo ver : de eer was weggelegd voor KAC Betekom, 13e in de stand, maar ver onder haar waarde geklasseerd.
De Vlaams-Brabanders – die zelfs nog een vijftal titularissen misten – kenden een zeer begenadigde dag waarin alles lukte, met als exponent nieuwkomer Nsumbu, die zich als een gesel voor de Geelse defensie profileerde.

Bart Janssens zag Kreydt terugkeren in de basis na blessure, maar moest wel Carvalho missen, die zijn eerste van 3 schorsingsdagen moest uitzitten.
Voor de rest verschenen dezelfde namen van vorige week aan de aftrap, want de Geelcoach had na een mooie 10 op 12 geen enkele reden om zijn team om te gooien.
De bezoekers werden geruggesteund door een uitgebreid legioen, dat haar team tot het laatste fluitsignaal vocaal bleef aanmoedigen.

De thuisploeg ging vrank en vrij van start en trachtte met snelle combinaties op het kunstgrasveld tot aan de Geelse kooi te geraken.
De bezoekers hanteerden de lange bal en hoopten dat die zou goed vallen voor de voeten van haar razendsnelle spitsen.
Nadat Haid El Assiri na een kleine minuut met een geslaagde dribbel uitpakte, moest Nauwelaerts al met een geslaagde redding tussenkomen.
Aan de overzijde was het wel direct bingo toen – de uit de Italiaanse competitie overgekomen – Nsumbu met een verschroeiend schot uithaalde.
Belkouch zag het leer achter hem in de rechterbovenhoek ploffen (1-0).
ASV Geel was niet aangeslagen door deze achterstand en ging stelselmatig meer druk uitoefenen.
Mbenza en Kreydt kwamen enkele keren in stelling en na 20 minuten klommen de bezoekers op gelijke hoogte.
Haid El Assiri testte vanop afstand de paraatheid van Nauwelaerts, die met moeite het schot kon pareren ; Mbenza was goed gevolgd en met een specaculaire omhaal benutte Bradley zijn derde treffer in evenveel matchen (1-1).
ASV Geel duwde door maar aan de overzijde was het opletten voor de aartsgevaarlijke counters van de thuisploeg.
Het tempo in de eerste helft lag bijzonder hoog en het spel golfde heen en weer.
Vijf minuten voor de rust leken De Zotten op rozen te zitten wanneer Kreydt profiteerde van een slechte controle van de defensie van de thuisploeg.
Jordi glipte er op zijn gekende manier van onder en omspeelde ijzig kalm de doelman van de thuisploeg (1-2).
Een oogwenk later hingen de bordjes echter opnieuw gelijk toen de Geelse verdediging de bal achteraan niet weg kreeg.
Cedric Mateso – zoon van legende Abi Mateso – poeierde de bal onhoudbaar tegen de touwen (2-2).
Een domper voor de bezoekers die vlak voor rusten een te vermijden gelijkmaker moesten slikken, in een voor de neutrale toeschouwer zeer vermakelijke eerste helft.

De tweede helft was nauwelijks enkele minuten oud, toen de mannen van Bart Janssens een tweede opdoffer te verwerken kregen.
Betekom stak namelijk nog een tandje bij en de bezoekers zakten te ver in.
Na een heet standje voor de goal van Belkouch kon Nsumbu met een heerlijke retro zijn tweede van de avond op zijn conto bijschrijven (3-2).
Deze opdoffer sneed de adem van onze jongens af en het werden nog enorm lastige 45 minuten.
Het Geelse middenveld verloor duel op duel – zeker na het uitvallen van stofzuiger Robin, de spitsen kregen geen aanvoer meer en de druk op de defensie verhoogde zienderogen.
Een kwartier later gingen de kopjes defintief naar omlaag toen Janssens vanop rechts zijn voorzet – schot over de Geelse doelman in doel zag vliegen (4-2).
Doelbewust of een lucky goal … wie zal het zeggen … maar Betekom had hiermee zijn zaakjes op orde.
Bart Janssens haalde enkele verse krachten van de bank, maar dat bracht allemaal geen zoden aan de dijk.
Integendeel, terwijl ASV Geel met man en macht de bakens nog probeerden te verzetten, counterde de thuisploeg erop los en in het slot mocht De Winter ongetwijfeld van dichtbij de gemakkelijkste goal uit zijn carrière benutten (5-2).
De kelk moest leeg tot op de bodem.

Met deze nederlaag staan we weer met beide voetjes op de grond.
Ooit moest dit er eens van komen, aan de spelers en sportieve staff om hieruit de nodige lessen te trekken voor de volgende wedstrijden.
Met 10 op 15 en spectaculair voetbal kunnen we nog steeds best tevreden zijn …

πŸ—’ OPSTELLINGEN :

πŸ”΄πŸ”΅ KAC Betekom : 53 Nauwelaerts – 6 El Hadj – 7 Janssens©️(⏱78′ 22 Hendrix) – 11 Vermeiren – 14 Mateso – 15 Hermans – 16 Van Den Broeck – 17 Nsumbu – 23 De Winter – 30 Krauze – 36 Pelgrims.

🟠⚫️ ASV Geel : 1 Belkouch – 5 Aissa – 6 Alessandro (⏱75′ 8 Vanbroeckhoven) – 10 Kreydt – 11 Oilil (⏱65′ 7 Bielen) – 16 Hoebregs©️- 17 Haid El Assiri (⏱65′ 3 N’Zo) – 19 Van Parys – 20 Robin (⏱60′ 9 El Ansri) – 23 Cvijetic – 28 Mbenza.