Volgende zondag speelt ASV Geel op de 22e speeldag de derby op het veld van KBSK Retie.
Met slechts één verliesmatch en vier gelijke spelen dingt blauw-wit nog volop mee voor de prijzen in eerste provinciale.
Uitgerekend de Retienaren smeerden onze Zotten op de 7e speeldag die nederlaag aan.
Het treffen tussen de twee buren zal ongetwijfeld een pak volk op de been brengen en ook de nodige media aandacht opleveren.

πŸ†š KBSK Retie – ASV Geel
πŸ—“ Zondag, 20 februari 2022
πŸ•˜ 15:00
🏟 Vossekot
πŸ“ Geenend 11, 2470 Retie
πŸ† 1e provinciale Antwerpen – Speeldag 22

Retie begon de competitie sterk met een afgetekende zege tegen het sterke Ternesse en een nipte nederlaag tegen promotiekandidaat Kontich.
Met even later nog een prestigeslag tegen koploper Berg en Dal op het bord (1-2 verlies) kon onze tegenstrever van een pittige start spreken.
De thuissupporters moesten heel lang wachten – tot speeldag 12 – vooraleer zij in het eigen Vossekot de eerste driepunter konden vieren. Oppuurs ging toen met 3-1 voor de bijl.

πŸ“Š Uitslagen :

πŸ—“ 05/09/2021 : Ternesse – Retie (1-4)
πŸ—“ 12/09/2021 : Retie – Kontich (1-2)
πŸ—“ 18/09/2021 : Zoersel – Retie (3-3)
πŸ—“ 26/09/2021 : Retie – Berg en Dal (1-2)
πŸ—“ 03/10/2021 : Bornem – Retie (1-3)
πŸ—“ 10/10/2021 : Retie – Bevel (1-4)

Op de 7e speeldag kwam Retie op bezoek bij ASV Geel.
Onder de indruk van het imposante Leunenstadion waren zij allerminst.
Bart AnnΓ© liet zijn team vrank en vrij voetballen en dat resulteerde na 17 minuten al in een dubbele voorsprong.
Mohamed Bakkali kon al heel snel milderen maar ASV Geel vond heel weinig gaten in de stugge rood-geel-zwarte verdediging.
Het was in tegendeel steeds opletten voor een splijtende counter via Dierckx.
Bij de rust stond het nog steeds 1-2 en ook in de tweede helft beukten de Geelse spelers vruchteloos op de deur.
Het probeerde dan maar met enkele afstandsschoten doelman Verachtert te verschalken, maar die was niet van plan om nog een bal uit zijn netten te rapen.
Na 63 minuten kopte Dierckx de 1-3 tegen de netten en ASV Geel vond geen oplossingen om de scheve situatie recht te zetten.
De eerste en tot op heden enige nederlaag was hiermee een feit.

πŸ—“ 16/10/2021 : ASV GEEL – RETIE (1-3)

πŸ—’πŸ”΅βšͺ️ : Belkouch – Alessandro (80′ Naessens) – Bakkali – Corstjens – El Ansri – Hoebregs – Joosten – Oilil – Vandermeeren – Van Oudenhove (82′ Vrijens) – Vrijsen (80′ Driesmans).

1️⃣ Bart Janssens

πŸ—’πŸ”΄πŸŸ‘ : Veraghtert – Broeckx – Dierckx (90′ Van Dael) – Geudens (88′ R Schuermans) – Gijs – Hermans – Keersmaekers – Pauwels – J Schuermans – Van Herck – Vos (90′ Geerinckx)
1️⃣ Bart AnnΓ©

⚽️ 15′ Hermans (0-1), 17′ Vos (0-2), 19′ Bakkali (1-2), 63′ Dierckx (1-3)

🟨 60′ Vos (R) – 62′ Pauwels (R) – 70′ J Schuermans (R) – 70′ Corstjens

🏴 Jordy Van Reeth
🏳️ Tom Van Den Heuvel
🏳️ Stijn Lemmens

πŸ—“ 24/10/2021 : Retie – Wezel (1-4)
πŸ—“ 31/10/2021 : Kalmthout – Retie (2-2)
πŸ—“ 07/11/2021 : Retie – Antonia (1-1)
πŸ—“ 14/11/2021 : Ranst – Retie (3-2)
πŸ—“ 21/11/2021 : Retie – Oppuurs (3-1)
πŸ—“ 27/11/2021 : Vorselaar – Retie (2-3)
πŸ—“ 05/12/2021 : Retie – Vosselaar (3-0)
πŸ—“ 12/12/2021 : Leest – Retie (1-2)
πŸ—“ 19/12/2021 : Retie – Ternesse (1-0)
πŸ—“ 30/01/2022 : Berg en Dal – Retie (3-0)
πŸ—“ 06/02/2022 : Retie – Bornem (3-0)

Vorig weekend haalde Retie een tweede zege op rij binnen in en tegen Bevel.
In de eerste helft waren de bezoekers baas en liepen zij via Dierckx en Van Dael 0-2 uit.
Na de rust knokte Bevel zich in de match maar pas vijf minuten voor het einde kon Verwimp de aansluitingstreffer benutten.

πŸ—“ 13/02/2022 : Bevel – Retie (1-2)

πŸ—’πŸŸ‘πŸ”΄ : Veraghtert – Berkmans – Broeckx – Dierckx – Geudens – Pauwels (89′ Maes) – Rommes – R Schuermans – Van Dael (79′ Gijs) – Van Herck – Vos (80′ Jespers)

⚽️ 26′ Dierckx (0-1), 36′ Van Dael (0-2), 85′ Verwimp (1-2)

🟨 49′ Van Herck, 78′ Pauwels, 80′ Gijs

Met een knappe 6e plaats is KBSK Retie de positieve verrassingΒ van dit seizoen.
De club gaat er prat op om enkel met jongens van rond de kerktoren te spelen en bewijst dat er ook met deze visie resultaten kunnen gehaald worden.
Dat is zeker ook de verdienste van coach Bart AnnΓ©, die volgend seizoen wel zijn tenten elders zal opslaan en vervangen wordt door Andy Van Kets.