De Zotten mochten gisteren het strijdperk met opgeheven hoofd verlaten.

Met een vertimmerde, maar absoluut strijdvaardige ploeg, moest het met 4:2 de duimen leggen tegen eerste nationaler KFC Dessel Sport.

Puzzelen voor Bart Janssens

Voor Geelcoach Bart Janssens was het vooraf al puzzelen geblazen : Oussayd Belkouch, Ruben Corstjens, Amin Oilil, Gabriel Carvalho en Oliver Naessens waren wegens blessure niet inzetbaar.

Net voor de match vielen ook nog Jean Michel Hoebregs en Pieter Jan Van Oudenhove weg, waardoor de hele centrale as van zijn team moest vervangen worden.

Met tester Stefan Watson zagen we wel een stevig baasje in de defensie post vatten.

Moeilijke aanvangsfase

De thuisploeg begon verschroeiend aan de match met hoog tempo en ééntijds voetbal en ASV Geel had last om dit ritme op te pikken.

Twee defensieve fouten kostten hen voor het kwartier al een dubbele achterstand maar gaandeweg knokten de blauw-witten zich in de wedstrijd.

Af en toe staken zij, onder impuls van een bedrijvige Sievert Driesmans en Kevin van Loock, de neus aan het venster, zonder echter Kustermans te kunnen bedreigen.

ASV Geel maakt het de tegenpartij knap lastig

Bij aanvang van de tweede helft mocht doelman en tweede tester Jason Haggerty in doel post vatten en had Rudy Lumanza de positie van Jarne Vrijsen ingenomen.

ASV Geel was met frisse moed uit de kleedkamer gekomen en toonde zich nu de evenknie van de thuisploeg.

Sievert Driesmans lukte, na een knappe combinatie, zelfs de aansluitingstreffer maar de thuisploeg kreeg een zeer goedkope elfmeter in cadeauverpakking en dikte de score aan tot 3:1.

De kopjes van de bezoekers gingen echter niet naar beneden en drie minuten later bracht Hakim Borahsasar, ook al via penalty, de spanning terug in de match.

KFC Dessel gooide er een heel nieuw en fris elftal tegenaan terwijl ASV Geel heel diep was moeten gaan.

Nog meer averij

De Geelse averij werd helaas nog een stukje groter toen Mathei ongemeen hard in duel ging met Mike Van Geffen en deze laatste hinkend en steunend de kleedkamer moest opzoeken.

Kevin van Loock, die een kwartier eerder de bank had opgezocht, moest noodgedwongen weer het veld in.

De jus was er stilaan uit bij onze jongens en een frisse Breugelmans mocht in het slot van de wedstrijd Mathei de 4:2 op een presenteerblaadje aanreiken.

Geelcoach zeer tevreden over getoonde mentaliteit

Na de partij loofde Bart Janssens de mentale weerbaarheid van zijn team en het stemde hem tevreden dat de andere jongens die spelgelegenheid kregen ook bij de les waren.

Aan de andere kant zullen de Geelse kinesisten de komende dagen wel hun handen vol hebben met het nodige oplapwerk.

ℹ️ MATCHINFO :

🔵⚪️ ASV Geel : Vanzwijgenhoven (46’ Haggerty) – Michiels – Joosten – Watson – Vrijsen (46’ Lumanza) – Van Geffen (80’ van Loock) – Bloemen – Driesmans (60’ Bosmans) – Bakkali – van Loock (65’ Vrijens) – Borahsasar.

⚽️ 8’ Cinti (1:0)
⚽️ 13’ Cavus (2:0)
⚽️ 55’ Sievert Driesmans (2:1)
⚽️ 64’ Cinti (P) (3:1)
⚽️ 67’ Hakim Borahsasar (P) (3:2)
⚽️ 85’ Mathei (4:2)