πŸ†š KFC Diest – ASV Geel
πŸ—“ Zaterdag, 12/11/2022
πŸ•— 19:30
🏟 De Warande
πŸ“ Omer Van Audenhovenlaan, 3290 Diest

✍️ MATCHVERSLAG :

ASV Geel leek in de voorbije wedstrijden het goeie ritme wat kwijt te zijn : op een diefje gewonnen tegen Zwarte Leeuw en Esperanza Pelt, een gelukkig gelijkspel tegen Sint-Lenaarts en een magere draw tegen Wijgmaal, dat was de bilan van de voorbije wedstrijden.
Heirkracht kon worden ingeroepen : door het uitvallen van Haid El Assiri en Mbenza verloor blauw-wit een pak creativiteit en snelheid, met Alessandro gretigheid en grinta.
Bovendien waren voor de uitmatch in KFC Diest Robin en Vanbroeckhoven niet fit.
Het beloofde dus een zeer lastig avondje te worden voor de manschappen van Bart Janssens ; meer nog omdat de Warandeploeg thuis nog niet had verloren, sterke teams als Termien en Wezel over de knie had gelegd en als klap op de vuurpijl vorige week titelkandidaat Houtvenne in het gareel had gehouden.

Verbazend genoeg kregen de bezoekers op het grote terrein van KFC Diest heel veel ruimte en tijd om hun eigen spel te ontwikkelen.
Hoebregs en El Ansri hadden tijd te over om balletjes rond te strooien en ook op de flanken lag regelmatig de autostrade volledig open voor Oilil en Cvijetic.
Dit gegeven vertaalde zich al vlug in een voorsprong voor De Zotten : na wat geharrewar in de zestien kreeg El Ansri de bal te pakken, zag het gaatje en krulde het leer buiten bereik van Rosala in de linkerhoek (0-1).
In tegenstelling tot vorige week kroop ASV Geel hierna niet in de zetel met het “kaske van den tellevies”, maar drukte de thuisploeg met de rug tegen eigen doel.
Oilil maakte enkele mooie passeerbewegingen en ging over het been van een Diestse verdediger.
Scheidsrechter Beerens stond er met de neus op en floot terecht een strafschop.
Carvalho maakte eerst Rosala nerveus door zijn veters nog even te strikken, om daarna met chirurgische precisie de bal vlak naast de linkerpaal binnen te plaatsen (0-2).
Rosala ging naar de goeie hoek, zat er dicht bij, maar de penalty was onhoudbaar.
Na 20 minuten was de match al gespeeld : met enkele bewakers op zijn huid, drukte Carvalho af, en de bal caprioleerde via een voet over Rosala in doel (0-3).
Nu ging ASV Geel het wel wat kalmer aan doen, gaf KFC Diest de bal en loerde op de tegenaanval.
De mannen van Danny Boffin waren echter niet in goede doen vandaag, want buiten twee vrije trappen van Habarugira ging er bitter weinig dreiging uit van de zwart-witte aanvallen.
Vijf minuten voor de koffie stak Hoebregs het mes nog wat dieper in de wonde door een perfecte assist vanop links binnen te schuiven (0-4).
Vier doelpunten op 40 minuten, wat gebeurde hier allemaal op deze nostalgische plek ???

“Ander en beter”, moest de coach van Diest gedacht hebben, en bij aanvang van de tweede helft stonden met Ndagano en ex-ASV’er Van Loock twee nieuwe krachten klaar.
Met de moed der wanhoop trok de thuisploeg ten aanval en met nog 30 minuten op de klok gloorde er voor de thuisploeg een sprankeltje hoop aan de einder.
Van Loock werd alleen afgezonderd voor Belkouch – was dat geen buitenspel ??? – en die liet met een listige lob geen kans voor de Geelse goalie (1-4).
Vijf minuten later kreeg de thuisploeg alweer een domper te verwerken toen Habarugira te driest in duel ging en met een rode kaart mocht gaan douchen ; de derde rode kaart reeds voor het nummer 35 van Diest in 11 speeldagen.
Toch was KFC Diest nog niet rijp voor de slachtbank want ook de ingevallen Ndagano pikte nog zijn goaltje mee ; zelfde scenario : lange bal over de blauw-witte defensie, de snelle spits was sneller bij de bal dan zijn belagers en ook hij dropte de bal over het hoofd van Belkouch in doel (2-4).
De Diestse aanhang zag een stunt wel zitten, maar aan de overzijde wrongen de bezoekers ook nog enkele wenkende kansen de nek om.
ASV Geel speelde op een professionele manier de match uit : alle bankzitters kregen nog wat speeltijd, waarbij vooral Ozden opviel met zijn technische bagage, en op het veld werd het balletje vakkundig rond getikt om de tijd vol te maken.

Met deze deugddoende zege, spoelden onze Zotten enkele mindere matchen door en hijsen ze zich naast Wezel naar de tweede plaats in de rangschikking op drie punten van leider Houtvenne.
Ook in de tweede periode kunnen we van een geslaagde start spreken.
Op naar de volgende uitdaging : een thuismatch tegen promovendus Sporting Kampenhout.

πŸ—’Β OPSTELLINGEN :

⚫️βšͺ️ KFC Diest :Β 1 Rosala – 2 Claessens – 4 Schoors – 9 Aburiala (⏱46′ 8 Van Loock) – 10 Goulding – 17 Schodts – 20 Briels©️- 22 Achnak – 35 Habarugira – 42 Matuta (⏱70′ 27 Bahtiri) – 63 Schoolmeesters (⏱46′ 21 Ndagano)

πŸ”΅βšͺ️ ASV Geel : 1 Belkouch – 3 Joosten – 5 Aissa – 7 Bielen (⏱76′ 18 Kamagate) – 9 El Ansri – 10 Kreydt (⏱88′ 12 El Maimouni) – 11 Oilil (⏱85′ 28 Ozden) – 16 Hoebregs©️- 19 Van Parys – 23 Cvijetic – 99 Carvalho (⏱79′ 4 Vrijens).

⚽️ DOELPUNTEN :

⏱11′ 9 El Ansri (0-1)
⏱16′ 99 Carvalho πŸ…ΏοΈ (0-2)
⏱19′ 99 Carvalho (0-3)
⏱42′ 16 Hoebregs (0-4)
⏱59′ 8 Van Loock (1-4)
⏱73′ 21 Ndagano (2-4)

🟨πŸŸ₯Β KAARTEN :

🟨⏱62′ 20 Briels (D)
πŸŸ₯⏱66′ 35 Habarugira (D)

πŸ‘β€πŸ—¨ WEDSTRIJDLEIDING :

🏴 Scheidsrechter : Sâren Beerens
🏳️ Assistent 1 : Tony Dirkx
🏳️ Assistent 2 : Philippe Tanesy

πŸ”œ VOLGENDE MATCH :

πŸ†š ASV Geel – Sporting Kampenhout
πŸ—“ Zaterdag, 19/11/2022
πŸ•— 20:00
🏟 De Leunen
πŸ“ Rauwelkoven 43B, 2440 Geel

πŸ”΅βšͺοΈπŸ‘Š Allemaal Samen Verbroedering Geel