🗓 10/09/2022
🕗 20:00
📍Graanweg, 2560 Nijlen
🏆 3e nationale VV B – speeldag 2

Hoebregs was tijdig fit geraakt voor de match en werd weer opgenomen in de kern. Joosten, van Geffen, El Ansri, Vrijens en Van Leuffelen waren niet fit. El Maimouni, Ozden en N’Zo speelden vrijdag een wedstrijd met de beloften.

Bart Janssens greep terug naar de 3-4-3 opstelling, met Hoebregs, Aissa en Van Parys achteraan, een goed gestoffeerd middenveld en voorin de drie musketiers Haid El Assiri, Carvalho en Kreydt.

De thuisploeg ontving ASV Geel in haar nieuwe complex aan de Graanweg en had de grasmat netjes getrimd voor dit treffen. Ook RTV was voor de tweede week op rij van de partij en legde een spectaculaire wedstrijd vast op beeld.

Beide teams hadden geen studieronde nodig en de bal werd lustig heen en weer gekaatst. Alessandro opende de debatten namens de bezoekers met een afstandsschot maar doelman Bielen zag de bal goed komen en had hem klemvast. Even later was de zeer bedrijvige Haid El Assiri er kort bij : hij glipte door de defensie, omspeelde de doelman maar was te ver uitgeweken. Zijn ultieme poging draaide vanuit een zeer scherpe hoek nipt over de lat. Naar de overzijde dan waar Belkouch een zeldzame fout maakte en foutief inspeelde op Nesen. Die had met een schitterende lob iets zeer mooi in gedachten, maar zijn poging strandde op de dwarsligger. Na een kwartier spel kwam Carvalho een teen te kort om de bal in doel te devieren en even later werd een doelpunt van Kreydt terecht afgekeurd wegens buitenspel. Vanaf toen ging het heel snel : een voorzet van op de rechterkant werd door Haid El Assiri overhoeks binnen gekopt, Kreydt werd slim door de verdediging gestuurd door Carvalho en Haid El Assiri werd foutief gestopt in de zestien door doelman Bielen met een strafschop tot gevolg die door specialist Carvalho feilloos werd omgezet. 0-3 bij de rust : voorwaar een redelijk geruststellende gedachte …

Nijlen-coach Thompson had zijn team tijdens de rust de levieten gelezen – terecht want zij hielden tijdens de eerste 45 minuten regelmatig opendeurdag – en dat werd goed opgepikt want de thuisploeg kwam met een gewijzigde instelling aan de aftrap van de tweede helft. Aan de overzijde was ASV Geel er redelijk gerust in met deze tussenstand en er sloop een zekere noncahalance in het team. Na 57 minuten hadden de troepen van Bart Janssens prijs, een afvallende bal werd goed in één tijd opgepikt door Vanderheyden en zijn schuiver zoefde achter Belkouch tegen de netten. En nauwelijks was er opnieuw afgetrapt toen Peeters de bal al te gemakkelijk van dichtbij mocht binnen leggen. Zo werd het toch nog spannend voor Onze Zotten en de Geelsupporters zagen al een bui hangen. Gelukkig was er alweer Haid El Assiri die vijf minuten later de Nijlense verdediging een poepje liet ruiken en de netten bol zette. Hierdoor werd de adem van de thuisploeg afgesneden en gingen de kopjes naar beneden. In het slot stak Van Parys het mes nog dieper in de wonde toen een vrije trap met de hand werd beroerd door de muur en de correct leidende scheidsrechter een tweede strafschop toekende.

Met 4 op 6 en een doelpuntenkermis op verplaatsing hebben onze Zotten hun start niet gemist. Dat kan eveneens gezegd worden van de tegenstander van volgende week : dan komt ouwe bekende Wezel Sport op bezoek op De Leunen. De Mollenaars konden al twee keer winnen en staan aan de leiding in de premature stand van derde nationale VV B.