πŸ•’ 19:30
🏟️ De Eester
πŸ† 3e nationale VV B – match 1

Voor de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen kon coach Peter Schrauwen rekenen op de twee nieuwkomers DantΓ© Walen De Keyser en David Wijns : zij waren speelgerechtigd.
De brede kern bewees al direct haar nut want met Mike van Geffen, Johnsson Eren, Diego D’Hondt, Michiel Decoopman en Marijn Convents waren vijf spelers niet wedstrijdfit.

Onze T1 dropte Wijns onmiddellijk in de viermansdefensie, Walen De Keyser startte op de bank.
Yusri Bouziane mocht zich verheugen op een basisplaats centraal in de aanval, geflankeerd door Jordi Kreydt en Zakaria Haid El Assiri.

Bij onze tegenstander herkenden we Hakim Borahsasar, ex-ASV en boezemvriend van onze doelman Oussayd Belkouch.

De signatuur van onze nieuwe oefenmeester was direct duidelijk te merken op het terrein : verzorgd combinatievoetbal en hoge pressing, waarbij Quintiens en Wijns zich ook offensief mochten uitleven.

Na 6 minuten had die laatste al bijna de 0-1 tegen de touwen gewerkt : zijn kopbal op een mooi aangesneden hoekschop van Haid El Assiri was binnen het kader, doelman Pauwels had een geweldige redding in huis.

De eerste twintig minuten kregen de supporters een erg faire wedstrijd te zien : de eerste overtreding werd pas na 19 minuten (!) door de scheidsrechter gefloten na een fout van Borahsasar.

ASV Geel creΓ«erde het grootste gevaar vanop stilstaande fases waar vooral woelwater Haid El Assiri bij betrokken was : deze keer schilderde hij een zelf uitgelokte vrije trap op het hoofd van Hoebregs ; Van Den Muysenbergh moest zijn doelman op de lijn bijspringen.

Tien minuten later haalde de overgestoken Quintiens de achterlijn : zijn voorzet waaide over alles en iedereen tot bij de vrijstaande Wijns, die zijn schicht nipt naast zag zoeven.

Aan de overzijde stak de thuisploeg toch ook eens zijn neus aan het venster met een verre vrije trap van Dhaene die niet werd aangeraakt en bijna Belkouch verraste.

Het laatste wapenfeit in de eerste helft was alweer voor de bezoekers : Haid El Assiri met een mooie individuele actie en een voorzet tot bij Bouziane ; zijn volley ging hoog over.

Sint-Lenaarts mocht blij zijn dat het de rust haalde zonder kleerscheuren, want ASV Geel speelde een sterke eerste helft en drukte de thuisploeg achteruit.

Achterin speelde Ndiaye een dijk van een eerste helft en hield zo Borahsasar uit de match.

Het enige dat ontbrak waren de doelpunten …

Peter Schrauwen hield zijn wissels tijdens de rust nog in zijn hoge hoed, maar met de inbreng van de frisse Maesen vooraan, leek er toch iets los te komen in de wedstrijd.

De Zotten staken nog een tandje bij, het tempo ging stevig de hoogte in, Sint-Lenaarts moest naar adem happen, maar brak nog niet.

De sterk spelende Haid El Assiri kreeg meer ruimte, rolde de hele linkerflank op en knalde in de korte hoek waar Pauwels met een voetveeg ternauwernood redding kon brengen.

De Geelcoach haalde met Walen De Keyser nog een offensieve troefkaart van de bank en dat bleek uiteindelijk de juiste sleutel op het geel-groene slot te zijn.

DantΓ© stond nauwelijks een minuut op het terrein toen hij Oilil door de verdediging loodste : de eerste poging van Amin werd nog gekeerd door Pauwels, maar in de herneming was hij kansloos (0-1).

Haid El Assiri zaaide met zijn strakke voorzetten paniek in de verdediging van de thuisploeg, maar geen enkele Geelse voet kon voor de verlossende 0-2 zorgen.

In de blessuretijd vergalde Borahsasar nog bijna het Geelse feestje met een verraderlijke stifter die Belkouch boven hem op het dak van het doel zag vallen.

De 0-1 bleef uiteindelijk overeind en dat was dik verdiend : het team van Peter Schrauwen stond als een huis, speelde heel volwassen en gaf achteraan bijna niks weg.

Het moet de Geelsupporter als muziek in de oren klinken.

De weg is nog heel lang, maar een goede start is uitermate belangrijk !

πŸ—’οΈ Opstellingen :

🟑🟒 KFC Sint-Lenaarts : 18 Pauwels – 2 Kenis (c) – 3 Van Den Muysenbergh – 5 Tavares (⏱️81′ Laureyssens) – 6 Versmissen – 7 Driesen (⏱️71′ 25 Joris) – 8 Vissers – 10 Wynants – 12 Lemaire (⏱️86′ 20 Butsraen) – 17 Dhaene – 95 Borahsasar

πŸ”΅βšͺ️ ASV Geel : 1 Belkouch – 3 Joosten – 5 Quintiens – 6 Wang – 9 Kreydt (⏱️69′ 8 Walen De Keyser) – 10 Haid El Assiri – 11 Oilil (⏱️80′ 20 Robin) – 12 Wijns – 16 Hoebregs (c) – 17 Bouziane (⏱️54′ 19 Maesen) – 22 Ndiaye