🏟 Stadion Louis Van Roey
πŸ† 3e nationale VV B – Speeldag 7

✍️ MATCHVERSLAG :

ASV Geel pleegde in de slotseconden een ware hold-up in het Louis Van Roey stadion van Zwarte Leeuw.
Na een zeer matige partij van beide elftallen, trokken De Zotten in extremis het laken naar hun kant en lieten de thuisploeg verweesd achter.
De Leeuwen werden getemd, maar het had bloed, zweet en tranen gekost.
Na een één op zes herpakt het team van Bart Janssens zich met een gevleide driepunter en handhaaft haar positie in de kop van de rangschikking.

De wedstrijd kon voor de bezoekers niet slechter starten.
Na 6 minuten mocht Zwarte Leeuw voor de eerste keer oprukken met een hoekschop tot gevolg.
Aan de zestien meter kopte de boomlange Van De Vreede de bal door naar de compleet ongedekte De Roos.
Die knalde met een fraaie volley al vroeg de 1-0 op het scorebord.
ASV Geel werd hiermee bruusk uit haar najaarsslaapje gewekt en sloeg prompt de aanvalstrom.
Het was echter niet eenvoudig om de kooi van Hofmans te bereiken want de rode lantaarn trok zich terug in de loopgraven en pompte de bal blind naar voren waar de kwieke Faria Da Silva steeds op de loer lag.
Een gehavend ASV Geel, dat met Alessandro, Cvijetic, Carvalho en Hiad El Assiri vier basisspelers miste, wist niet goed van welk hout pijlen maken en leed veelvuldig balverlies.
Het leek erop dat de thuisploeg na 45 frusterende minuten de rust met een nipte voorspong zou bereiken, toen Van Parys vanop rechts nog een vrije trap mocht geven.
Aan de tweede paal verscheen Mbenza als een duiveltje uit een doosje en die gaf met een rake kopbal Hofmans het nakijken (1-1).
De bordjes hingen hiermee gelijk, maar daarmee was alles ook gezegd.

Oilil, die in de eerste helft een tik op de enkel had gekregen, bleef na de rust in de kleedkamer en El Maimouni mocht in zijn plaats aan de tweede 45 minuten starten.
Die tweede helft was nauwelijks 5 minuten oud, toen Faria Da Silva de hele linkerflank oprolde, al te simpel kon voortrekken waar de mee opgerukte Verboven poepsimpel mocht binnen schuiven (2-1).
De Zotten worstelden met zichzelfΒ en niks leek nog te lukken.
Aan de overzijde begon het geplaagde team van coach Jochems de zege te ruiken, en liet zien dat ook zij een potje kunnen voetballen.
Het was pas toen Joosten de achterhoede ging organiseren, Van Parys een rij mocht opschuiven en Vrijens mee amok ging maken in de vuurlinie, dat er wat schwung kwam in de Geelse acties.
Het bezoekersvak pookte het smeulende brandje weer op tot een laaiende inferno en onder impuls van de twaalfde man lukte blauw-wit de aansluitingstreffer.
De van Zwarte Leeuw overkomen Van Parys kwam in schietpositie en knalde mooi in de rechterbovenhoek (2-2).
Iedereen leek zich te verzoenen met een gelijkspel toen een alles of niks aanval van de bezoekers nog ultiem succes opleverde.
Kreydt ramde van dichtbij de bal tegen de touwen en deed het Geelse legioen ontploffen (2-3).
ASV Geel kroop door het oog van de naald, maar de euforie in de kleedkamer was er daarom niet minder om !

πŸ—’ OPSTELLINGEN :

🟑⚫️ KFC Zwarte Leeuw : 1 Hofmans – 3 De Roos – 5 Simons – 6 Verboven – 7 Faria Da Silva (⏱80′ 20 Lauryssen) – 8 Van De Vel – 10 Lambrechts ©️- 11 Van De Vreede – 13 Neefs – 16 Defossez – 17 Jochems (⏱65′ 12 Dupont).

πŸ”΅βšͺ️ ASV Geel : 1 Belkouch – 5 Aissa – 7 Bielen – 9 El Ansri (⏱55′ 3 Joosten) – 10 Kreydt – 11 Oilil (⏱46′ 12 El Maimouni) – 16 Hoebregs ©️- 18 Kamagate – 19 Van Parys – 20 Robin (⏱70′ 4 Vrijens) – 28 Mbenza.