Bart Janssens zag zich genoodzaakt te wisselen in doel door de onbeschikbaarheid van Belkouch. Hierdoor kreeg Coenen voor de eerste keer de kans om zich te bewijzen onder de lat.
Oilil werd gespaard en zat op de bank.
Bakkali kreeg een nieuwe kans in de aanval.
DE EERSTE HELFT :
De bezoekers kampeerden de eerste 45’ op de helft van Zoersel, kregen enkele goede kansen, maar ofwel lag doelman Moorkens in de weg, ofwel was het vizier niet goed afgesteld.
De thuisploeg beperkte zich tot verdedigen, en was niet te beroerd om de bal over de omheining te keilen.
Zo zag Bakkali heel vroeg in match de kans om af te drukken ; zijn schot ging rakelings naast de kooi van doelman Moorkens.
Ook El Ansri kwam in schietpositie, maar zijn poging was te centraal en werd over gewerkt door de Zoerselse doelman.
En Carvalho stond op de juiste plek om de haarfijne voorzet van Bakkali binnen te koppen, maar alweer was het Moorkens die de bal uit zijn doel kon houden.
De grootste kans was voor Vrijsen die goed werd vrij gespeeld door Carvalho ; Jarne had de kans om de rechthoek binnen te gaan, maar besloot onmiddellijk af te drukken met buitenkant rechts.
De Zoerselse goalie moest zich helemaal strekken om het leer uit de hoek te duwen.
Ook de vrije trappen van Van Oudenhove en Vrijsen kenden geen succes.
Aan de overkant moest Coenen slechts éénmaal in de voeten duiken van MBaye en voor de rest vrij werkloos toekijken.
Bij de rust stond nog steeds een brilscore op het bord en de talrijk meegereisde Geel – supporters begonnen zenuwachtig op hun stoel te schuifelen.
DE TWEEDE HELFT :
De tweede helft bracht aanvankelijk weinig soelaas met een slordige opbouw en een thuisploeg die in de egelstelling kroop.
Het was pas na het inbrengen van Amin Oilil dat er schwung kwam bij De Zotten en de defensie van Zoersel begon te kraken.
Op één van de zovele hoekschoppen legde Bloemen het leer panklaar op het hoofd van Hoebregs, en die deed eindelijk de blauw-witte aanhang exploderen (0-1).
Tien minuten later nam Amin Oilil met een knappe individuele actie alle twijfels weg (0-2).
Intussen was de wedstrijd ook bitsiger geworden en strooide de jonge scheidsrechter Wouters kwistig met kaarten.
Het slot van de match werd nog ontsierd door twee rode kaarten voor de thuisploeg die gefrustreerd en met 0 punten de kleedkamer in moest.
ASV Geel wint zo een nerveuze partij met 0-2 en springt over Kontich naar de derde plaats in de stand.
Volgend weekend volgt de clash tegen rechtstreekse concurrent Berg en Dal.
MATCHDATA :
🔴🟢 KFCE Zoersel : 1 Moorkens – 2 Vermeylen – 3 De Backer (85′ 8 Verresen) – 4 Geerts ©️ – 7 Bartholomeussen – 9 S Van Den Langenbergh – 10 Mbaye (60′ 15 Schrijvers) – 11 Truyen – 14 Stevens – 17 Van Staeyen – 23 Storms (76′ 6 Wens).
🔵⚪️ ASV Geel : 1 Coenen – 6 Alessandro – 7 Bloemen (75′ 24 Michiels) – 8 Corstjens – 9 El Ansri (60′ 11 Oilil) – 10 Bakkali (86′ 19 van Geffen) – 16 Hoebregs ©️ – 20 Van Oudenhove (70′ 17 Van Loock) – 32 Vandermeeren – 74 Vrijsen – 99 Carvalho.
⚽️  Doelpunten : 73′ Hoebregs (0-1) – 82′ Oilil (0-2)
🟨 Gele kaarten : 44′ S Van Den Langenbergh (Z) – 61′ Van Staeyen (Z) – 69′ Vandermeeren (G) – 75′ Vrijsen (G) – 76′ Michiels (G) – 78′ Oilil (G) – 81′ Vermeylen (Z) – 84′ Bartholomeussen (Z) – 86′ Wens (Z).
🟥 Rode kaarten : 87′ Vermeylen (Z – 2x geel) – 90′ Wens (Z – 2x geel).
🏴 Scheidsrechter : Oliver Wouters
🏳️ Assistent 1 : Danny Vandenplas
🏳️ Assistent 2 : Erwin Jeunen