Bart Janssens kon gisteren niet met zijn sterkste elftal aantreden tegen Kontich.

In overleg met de medische staff werd beslist om geen risico’s te nemen.
Sven Joosten was enkele dagen ziek en voelde zich niet fit om te spelen.
Amin Oilil viel bovendien tijdens de opwarming uit zodat het puzzelen geblazen was.
Oliver Naessens, sterk bezig op de training, zal zijn inspanningen beloond met een basisplaats.
Ibrahim El Ansri, die initieel op de bank zou starten, nam de plaats van Oilil in.
In de speerpunt van de aanval maakte killer Gabriel Carvalho opnieuw zijn opwachting.

De tegenstander werd de laatste weken uitvoerig gescout en het was duidelijk dat blauw-wit zich mocht verwachten aan een pittige partij met een snel combinerende opponent die niet voor niets mee draait in de top van de rangschikking.
Uit de verloren match tegen Retie van vorige week werden de nodige lessen getrokken en de Geelcoach verwachtte meer grinta en fighting spirit van zijn team.

Die instelling was al vanaf minuut één zichtbaar op het veld.
ASV Geel beet zich als een pitbull vast aan zijn tegenstander, die geen moment de tijd kreeg om de bal te controleren en acties op te zetten.

De eerste kans was nochtans voor de thuisploeg met een kwieke Van Esser die zich een weg baande door de Geelse defensie en hard tegen de handen van Oussayd Belkouch besloot.

Daarna nam het bezoekende middenveld de controle over en wanneer de mee opgerukte Thierry Vandermeeren knap voorzette, was de onvermijdelijke Carvalho daar om de talrijk opgekomen Geelse achterban een eerste keer te laten juichen. (0:1)

ASV Geel duwde door en drie minuten later zat het helemaal op rozen wanneer Mo Bakkali zich knap wegdraaide van zijn tegenstrever en in de verste hoek binnen knalde (0:2).

Blauw-wit leek alles op orde te hebben en met die score de rust te bereiken tot het in de allerlaatste minuut van de eerste helft op een dodelijke counter liep.

De hoekschop van Pieter-Jan Van Oudenhove werd weggekopt, en na een razendsnelle tegenstoot waarbij Van Esser zijn ploegmaat Kreydt knap door de defensie loodste, was het voor die laatste een koud kunstje op het leer tegen de netten te prikken (1:2).

Toch wel een koude douche zo vlak voor de rust.

De thuisploeg wisselde bij aanvang van de tweede helft, in de hoop snel erop en erover te kunnen, maar ASV Geel bleef de wedstrijd domineren met viriel spel. Dat had in de eerste helft al gele kaarten opgeleverd voor Alessio Alessandro en Jean-Michel Hoebregs.

Met nog een half uur op de klok ging het licht jammerlijk even uit bij Vandermeeren. Enkele minuten eerder had hij al geel gepakt in een stevig duel, en bij een vrije trap van Van Oudenhove sloeg hij impulsief de bal met de hand in doel. Zowel de lijnrechter als de scheidsrechter hadden dit gezien en Thierry mocht zich vroegtijdig gaan douchen.

ASV Geel kwam zo in ondertal te staan en slikte even later de gelijkmaker. Kreydt had wel alle geluk van de wereld dat Naessens op het natte gras onderuit ging, hij koos het hazenpad en centerde gemeten naar zijn compagnon Bell die Belkouch geen schijn van kans liet (2:2).

Wie dacht de bezoekers nu onder de voet zouden worden gelopen, vergiste zich.

ASV Geel bleef, ook met 10 man, zijn wil opleggen aan de tegenstander.

Bakkali en Carvalho bleven op vinkenslag liggen en hadden kansen op 2:3 maar ex-ASV’er Jef Snyders was attent en keerde het gevaar.

Beide teams hadden veel energie verbruikt en in het slot verwaterde de partij.

Alessandro had misschien nog een strafschop kunnen claimen toen hij van de sokken werd gelopen in de zestien, de ref ging er echter niet op in.

Onze Zotten bleven aldus steken op een gelijkspel tegen één van de sterkere teams van de reeks.

Hier had wel meer in gezeten …

K. Kontich FC : 1 J Snyders – 3. T Huygen – 8 B Raeymaekers – 9 J Kreydt (74′ 14 I Jalloh) – 12 G Van Remoortere – 15 R Van Esser – 16 Y Kwik – 17 V De Cock (c) (74′ 21 A Koeck) – 18 J Vervoort – 20 A Bell – 24 J Verdoren (46′ 7 O Sucu)

ASV Geel : 1 O Belkouch – 6 A Alessandro – 8 R Corstjens – 9 I El Ansri – 10 M Bakkali (89′ 45 S Driesmans) – 16 J Hoebregs (c) – 20 P Van Oudenhove (80′ 4 R Vrijens) – 32 T Vandermeeren – 33 O Naessens – 74 J Vrijsen – 99 G Carvalho

Doelpunten : 25′ G Carvalho (0:1) – 28′ M Bakkali (0:2) – 45′ J Kreydt (1:2) – 68′ A Bell (2:2)

Gele kaarten : 31′ A Alessandro – 42′ J Hoebregs – 43′ A Bell – 55′ T Vandermeeren – 65′ R Corstjens – 83′ M Bakkali

Rode kaart : 59′ T Vandermeeren (2x geel)