📍Breevendreef, 2880 Bornem

Ruben Corstjens moest wegens een lichte blessure in laatste instantie afhaken.
Hierdoor verscheen Pieter Michiels aan de aftrap.
Bart Janssens opteerde voor de gewoonlijke 3-4-3, met Alessandro als defensieve middenvelder en Bloemen in steun van het trio Bakkali, Carvalho, Oilil.

In de heenmatch scoorde Bakkali na 28 seconden waarschijnlijk het snelste doelpunt uit de geschiedenis van het Geelse voetbal.
In Bornem deed hij die stunt lichtjes over.
Na twee minuten nam hij ongedekt de voorzet van Bloemen in één tijd aan en met een stuit botste de bal overhoeks achter de verbouwereerde Bornemse doelman binnen (0-1).
Tien minuten later verdween de bal op de stip na een fout van Nyarko op Carvalho.
Strafschopspecialist Carvalho klaarde zelf de klus en zette zijn negentiende doelpunt op de tabellen (0-2).
Lang geleden dat ASV Geel nog zo’n trefzekere spits in haar rangen had.
Na amper een kwartier hadden de bezoekers de buit al binnen want Hoebregs schoot na een corner door een bos van spelers de 0-3 op het scorebord.
Diezelfde Hoebregs had nadien tot tweemaal toe de kans om de score nog verder op te drijven maar hij ontbrak aan het nodige killersinstinct om de trekker over te halen.
Ook Bloemen miste op een haar na de 0-4 toen hij met een geweldige volley de voorzet van Oilil aannam.
De zestienjarige keeper Schoeters van de thuisploeg ranselde met een superreflex – a la Belkouch – de bal uit zijn kooi.
Dit zou het doelpunt van het jaar kunnen geweest zijn !
Bornem gooide het daarna over een iets virielere boeg en de enkels van Vandermeeren en Oilil kregen het enkele keren hard te verduren.
De thuisploeg trachtte de schade tot aan de rust te beperken en ASV Geel haalde de voet van het gaspedaal en vermeed niet noodzakelijke averij.

Na de rust bleef Bakkali uit voorzorg in de kleedkamer en mocht Van Loock vooraan oorlog gaan maken.
De bezoekers waren – in tegenstelling tot voor de rust – minder efficiënt – en het jonge team van coach De Sager stak zowaar enkele combinaties in elkaar, zonder Belkouch echter op de proef te stellen.
Vrijsen, Vrijens en van Geffen werden als verste krachten in het veld gedropt maar het was pas diep in de tweede helft uiteindelijk Hoebregs met zijn tweede van de namiddag die de 0-4 toch op de tabellen zette.

Door het nieuwe verlies van Berg en Dal tegen concurrent Wezel nestelt ASV Geel zich comfortabel op de tweede plaats.
En met een wedstrijd minder gespeeld behoudt het de druk op de leider.
Met nog zes finales te gaan, is alles nog mogelijk !

🗒 Opstellingen :

🟡🔴 KSV Bornem : 1 Schoeters – 3 Noël (76′ 20 Verheyen) – 8 De Man – 9 Geleyn (69′ 28 Deraeymaecker) – 12 De Clercq – 14 El Madani ©️ – 17 Norrée – 21 El Hajoui (46′ 10 Vergauwen) – 22 De Sager – 27 Elouargahi – Nyarko

🔵⚪️ ASV Geel : 1 Belkouch – 6 Alessandro – 7 Bloemen – 9 El Ansri (63′ 74 Vrijsen) – 10 Bakkali (46′ 17 Van Loock) – 11 Oilil – 16 Hoebregs ©️ – 20 Van Oudenhove (68′ 19 van Geffen) – 24 Michiels – 32 Vandermeeren – 99 Carvalho (63′ 4 Vrijens)

⚽️ Doelpunten :

3′ Bakkali (0-1) – 12′ Carvalho (pen.) (0-2) – 17′ Hoebregs (0-3) – 79′ Hoebregs (0-4)

🟨 Gele kaarten :

26′ Norrée (B) – 32′ De Man (B) – 52′ Elouargahi (B) – 66′ Van Oudenhove (G) – 90′ Alessandro (G)