🏆 3e nationale VV B – Speeldag 27

👨‍💻 STRIJDLUSTIG ASV GEEL KAAPT DRIEPUNTER WEG TEGEN STERK WELLEN

Missie volbracht !
Een volwassen en strijdlustig ASV Geel hield in zware omstandigheden het hoofd koel en vertrok met drie punten terug naar De Leunen.
Tegen een viriel en collectief sterk Wellen kwam het eerst op achterstand na een kopbaldoelpunt vanuit hoekschop door scherpschutter Versteeven.
Hoebregs hing na geharrewar de bordjes snel gelijk en Carvalho scoorde alweer vanop de strafschopstip.
In de tweede helft was het een tijdje pompen of verzuipen voor De Zotten en ook de thuisploeg kreeg om onduidelijke redenen een strafschop, maar Belkouch koos de goeie hoek en pakte de elfmeter van Meeus klemvast.
Een domper voor de mannen van coach Annys, en even later duwde Kreydt met een rake overhoekse bal Wellen kopje onder.
Diezelfde Kreydt kon nadien de score nog verder uitdiepen, maar eerst had doelman Schevenels een knappe save in huis, en daarna was het Vanderhoeft die de meubelen op de lijn moest redden.

Voor dit belangrijk treffen moest Haid El Assiri ziek verstek laten gaan.
Vrijens kwam na een weekje afwezigheid opnieuw bij de selectie.
Bart Janssens koos voor Cvijetic en Carvalho in de basis, ten nadele van Oilil en El Ansri die naar de bank verhuisden.
Na één minuut kreeg Mbenza al een stevige tik op zijn enkels van Winkels. De scheids hield de kaart voorlopig op zak, maar de toon werd wel gezet.
Alessandro was de eerste die na zeven minuten een poging op doel ondernam : zijn vervaarlijk indraaiende voorzet ging voorlangs.
Op het kwartier had thuisspeler Meeus wel prijs na een stevige ingreep op Hoebregs : geel.
KVK Wellen was dreigend op stilstaande fases en toen na iets minder dan een half uur spelen een scherp aangesneden hoekschop aan de eerste paal werd verlengd, kon de ongedekte topschutter Versteeven met een kopbal de openingstreffer benutten (1-0).
Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong want na geharrewar voor doel van Schevenels, vond Hoebregs het gaatje om de bordjes weer in evenwicht te hangen (1-1).
ASV Geel was 100% efficiënt want vijf minuten voor de rust ging de bal op de stip na hands in de zestien.
Strafschopspecialist Carvalho faalde niet en zette doelman Schevenels op het verkeerde been (1-2).
Met deze nipte voorsprong doken de mannen van Bart Janssens de rust in.
De Geelcoach vroeg om deze stand te consolideren en niet te overhaast te werk te gaan in de tweede helft.
Achter de andere kleedkamerdeur pepte Annys zijn pappenheimers weer op met als doel zo snel mogelijk te scoren in de tweede helft.

KVK Wellen kwam, als gestoken door een wesp, weer aan de aftrap en plakte de bezoekers tegen eigen doel.
Voor blauw-wit was het zaak om deze stormloop ongeschonden door te komen, maar het moest de ene na de andere hoekschop toestaan.
Wat in de lucht hing, voltrok zich na 60 minuten spel : na een scrimmage voor doel van Belkouch gaf scheidsrechter Eeckhout ook een strafschop aan de thuisploeg.
Voor ons was het niet echt duidelijk welke fout eraan vooraf ging … hier had de VAR klaarheid kunnen scheppen.
In ieder geval : geel voor Cvijetic en Belkouch die wat ging inpraten op strafschopnemer Meeus.
Het mentale spelletje had effect want Meeus koos voor de linkerhoek … maar daar lag ook Ouss die de bal zelfs klemvast had.
Wat – een – doelman !!!
Een koude douche voor de thuisploeg, en ASV Geel pakte onmiddellijk het moment om aan de overkant toe te slaan.
Snelle omschakeling, Kreydt in stelling brengen, die leek te ver te moeten uitwijken maar met een geniaal gekruist schot ging de bal via de paal binnen (1-3).
De thuisploeg kreeg hiermee onverwacht het nekschot toegediend en hun aanvalsdrift viel als een pudding in elkaar.
De Zotten zetten achteraan alles potdicht en kozen hun momenten voor de counter.
Jordi had de kansen om de score verder op te drijven, maar eerst lag Schevenels in de weg en daarna zag hij zijn poging van de doellijn gekeerd worden.
Enkel Haesevoets zorgde met een schuiver nog voor wat dreiging, maar de zege kwam niet meer in gevaar.

Een belangrijke driepunter in het titeldebat, want ook Wezel, Termien en Houtvenne wonnen zoals verwacht hun match.
Met nog drie wedstrijden te gaan, leidt Wezel de dans, op drie punten gevolgd door Termien en Geel.
Houtvenne staat op vier punten, Wellen lijkt te moeten afhaken.

🗒 OPSTELLINGEN :

🟨🟦 KVK Wellen : 1 Schevenels – 2 Dekens – 3 Houben – 6 Vanderhoeft – 7 Haesevoets (⏱83′ 25 Berten) – 9 Versteeven – 11 Poell – 13 Martens – 14 Meeus – 16 Winkels©️- 20 Ramaekers (⏱65′ 10 Vandermeulen).

🟦⬜️ ASV Geel : 1 Belkouch – 2 Van Parys – 3 Joosten – 6 Alessandro – 10 Kreydt (⏱82′ 7 Bielen) – 15 Mbenza (⏱77′ 11 Oilil) – 16 Hoebregs©️ (⏱72′ 9 El Ansri) – 18 Kamagate – 20 Robin – 23 Cvijetic – 99 Carvalho (⏱86′ 4 Vrijens).