🆚 KVV Zepperen-Brustem ✖️ ASV Geel (1-3)
⚔️ Speeldag 25

MENTALITEIT:

ASV Geel toonde zich de laatste weken thuis tegen enkele mindere goden niet scherp scherp genoeg, met zuur puntenverlies tot gevolg.
Zij werden door de achterban en de trainers terecht met de neus op de feiten gedrukt en dat had resultaat.
De Zotten toonden op het zware veld van Zepperen 90 minuten grinta en mentaliteit, en hielden de nummer drie in de stand onder de knoet.
De 1-3 zege smaakte zoet, want het was alweer twee maanden geleden dat Verbroedering op verplaatsing nog eens kon winnen.
Door de uitslagen van de concurrentie op zaterdag was blauw-wit naar een tijdelijke achtste plaats getuimeld; zondag om 16:45 zag de rangschikking er echter alweer heel wat beter uit.

Tom Schipper recupereerde Wang op het middenveld die terug kwam uit schorsing.
Haid El Assiri begon op de bank.
Het was al snel duidelijk dat er op het hobbelige terrein van Zepperen van verzorgd voetbal geen sprake kon zijn.
De bal stuiterde alle kanten op en in de aanvangsfase was het toch wel wat aanpassen voor De Zotten die het biljartlaken van De Leunen gewoon waren.
Na 10 minuten knutselden de bezoekers hun eerste aanval in elkaar en die was meteen raak.
Aan de rechterkant liep Maesen zich goed vrij op assist van Robin.
De doelman van de thuisploeg verhinderde in eerste instantie een doelpunt van Seppe, maar de goed gevolgde Kreydt kon de gedevieerde bal simpel in doel leggen (0-1).
Zepperencoach Corswarem zag zich al vroeg in de wedstrijd genoodzaakt om te wisselen.
Gerrits had zich fel bezeerd en ex-ASV’er Vanvoorden kwam in het team.
De paars-witte nummer 7 had niet niet echt nobele intenties want het werd al snel duidelijk dat hij de tegenstander wat gele kaarten wou aannaaien.
En zo werd de match, die erg fair begonnen was, toch wel wat bitsiger.
Na 25 minuten stak Zepperen de neus eens aan het venster.
Een voorzet vanop de rechterkant werd onvoldoende verwerkt en de lange Asnong kwam van heel dichtbij in scoringspositie.
Belkouch toverde één van zijn beruchte reflexen uit zijn handschoenen en vermeed de gelijkmaker.
Aan de overzijde dribbelde Convents zich de zestienmeter binnen, maar zijn assist kwam achter Kreydt terecht.
Jordi probeerde het nog met een omhaal, maar het schot was te zwak om Vanwelkenhuysen te bedreigen.
De thuisploeg kwam nu toch wat meer opzetten en de ingevallen Vanvoorden viseerde de korte hoek; Belkouch ging goed plat.
Voor aanvoerder Hoebregs lag deze wedstrijd heel gevoelig.
Jean-Michel komt uit de buurt en kent heel wat volk bij de tegenpartij.
Onze capi kreeg venijnige tikken te verwerken, maar deelde er zelf ook een paar uit.
Vanvoorden kreeg van hem lik op stuk onder de neus van de scheidsrechter, geel voor Jean …
ASV Geel leek met de vingers in de neus en een voorsprong de rust in te duiken, totdat Joosten bij een hoekschop van de tegenpartij de bal ongelukkig in eigen doel devieerde.
Belkouch zat er nog half bij, maar de 1-1 stond op het scorebord.

Een domper op de feestvreugde toch wel, maar Schipper pepte zijn manschappen tijdens de rust terug op en dezelfde elf verschenen met het mes tussen de tanden weer aan de aftrap van de tweede helft.
Lang moesten de Geel-fans niet wachten om te juichen want na enkele minuten stuurde Hoebregs de bal diep tot bij de infiltrerende Convents.
Vanwelkenhuysen was ver uitgekomen, Marijn rook zijn kans en lobde over de keeper in het open doel (1-2).
De Zotten konden niet lang op hun lauweren rusten want even later dook Dylan Vanwelkenhuysen op in de rug van Ndiaye.
De aanvoerder van de thuisploeg kende pech bij de afwerking want hij zag zijn pegel via de onderkant van de lat terug het veld in stuiteren.
En met nog twintig minuten op de klok trilde de deklat achter Belkouch opnieuw.
Brugmans mocht op een interessante plaats een vrije trap nemen, Ouss zat er met de vingertoppen nog net bij en de bal aaide de bovenkant van de dwarsligger.
ASV Geel liet, in tegenstelling tot de voorbije weken, de teugels niet vieren bleef geconcentreerd voetballen.
Convents, Robin en Maesen kregen wenkende kansen om de doodsteek te geven maar een valse bots en de doelman waren de pretbedervers.
Een geagiteerde Lowies trok een grote bek open tegen de scheidsrechter en mocht na 80 minuten met dubbel geel inrukken.
De thuisploeg reageerde als door een wesp gestoken en in een flipperkastfase knalde verdediger Manshoven een niet te missen kans op de paal.
Aan de overzijde profiteerde Maesen wel optimaal van een misverstand tussen een verdediger en de doelman.
Hij bleef goed druk zetten, veroverde de bal en mocht de laatste vijf meter moederziel alleen op een open doel afgaan (1-3).
Meteen het laatste wapenfeit voor Seppe, die op een beresterke partij kon terug kijken.
Walen De Keyser mocht de laatste vijf minuten succesvol afmaken.

Met deze mentaliteit – vuur, passie en strijd – is er nog veel mogelijk in de laatste vijf wedstrijden.
Te beginnen volgende zaterdag: een kermismatch thuis tegen het geplaagde KFC Diest.
“Koop je kaartjes aan de kassa … dum dum dum …”

🗒️ OPSTELLINGEN:

🟣⚪️ KVV Zepperen-Brustem: 1. Y. Vanwelkenhuysen – 3. Wijnrocx – 4. Manshoven – 5. Vanswegenoven – 10. Roeffaers – 17. Gerrits – 18. Lowies – 26. Deferm – 33. D. Vanwelkenhuysen©️ – 45. Asnong – 94. Brugmans.

🔵⚪️ ASV Geel: 1. Belkouch – 3. Joosten – 5. Quintiens – 6. Wang – 9. Kreydt – 12. Wijns – 16. Hoebregs©️- 19. Maesen – 20. Robin – 22. Ndiaye – 23. Convents.