Na de 0 op 9 van de voorbije weken had ASV Geel iets recht te zetten voor de eigen supporters tegen Berchem Sport.
De Antwerpenaars stonden met 11 punten gelijk met de thuisploeg in de rangschikking, maar hadden de vorige speeldag wel een boost gekregen door met 4-3 te zegevieren tegen KFC Duffel.
Geelcoach Peter Van Houdt recupereerde zijn captain Jean Michel Hoebregs op het middenveld, die een weekje had moeten brommen op de strafbank. Hierdoor verdween Dries Hulsmans verrassend uit de kern.
Ook Simon Van Geet stond terug paraat na zijn enkelblessure, maar was nog niet klaar voor een basisplaats. Jeroen Vanderheiden werd op de linksbackpositie geposteerd.
Jens Verbeek zat zijn tweede schorsingsdag uit na zijn rode kaart tegen Sporting Hasselt. Daardoor moest Johan Ella Ella, voor de tweede week op rij, depanneren op de rechtsachter.
In de eerste helft kregen we twee aanvallende teams te zien, die van elkaar heel veel ruimte kregen.
ASV Geel sprong met de geboden vrijheid aanvankelijk het beste om en dat resulteerde al heel vroeg in de openingstreffer van Ato Morgan.
Diezelfde Morgan stond op het half uur opnieuw op de juiste plaats om mistasten in de verdediging af te straffen.
Iedereen dacht dat Berchem Sport al tegen de touwen lag, maar vijf minuten later mocht Meseure een cadeau in geschenkverpakking aannemen en de aansluitingstreffer benutten.
De bezoekers putten moed uit dit doelpunt en gingen in de tweede helft enthousiast ten aanval.
Blauw-wit kroop in zijn schelp en geraakte uiteindelijk niet verder meer dan kick and rush.
Erivelton Paulo Da Silva had de ondankbare taak om achter elke verloren bal aan te lopen, het middenveld verzoop en we zagen een festival aan foute passes.
Het was wachten op de gelijkmaker en die kwam er ook tien minuten voor affluiten via Vermeire.
Nochtans had Nicolas Robin de winning goal in het slot aan de voet, maar zijn schot vloog via de binnenkant van de paal terug het veld in.
Met deze draw komen beide ploegen stilaan in slechte papieren, aangezien de teams achter hen de voorbije weken wel vlot punten sprokkelden.

0’ : De aanhang van K Berchem Sport brengt er onmiddellijk de sfeer in. Paulo Da Silva trapt de match op gang. De bezoekers lijken de wedstrijd wel met een 12e man te beginnen. Hun fluo gele tenue lijkt immers erg sterk op het fluo groen van scheidsrechter Sbaghi.

3’ : Jef Snyders moet al onmiddellijk aan de bak. Van den Driessche stuurt knap in één tijd de snelle Saillart de ruimte in. Onze doelman doet een broodnodige redding om een vroege achterstand te vermijden.

4’ : Ella Ella gaat foutief in de remmen. De vrije trap van El Yazidi belandt aan de tweede paal, waar Vermeire hoger klimt dan Yannick Vandersmissen. Net naast.

6’ : Goal ASV Geel : 1-0 28. Ato Morgan. Robin wint een duel van twee geel-zwarte middenvelders en gaat met het leer aan de haal. Hij schuift de bal op het gepaste moment in naar Morgan die met een knaller in het dak van het doel ASV Geel op voorsprong brengt.

10’ : Alweer een cruciale redding van Snyders. Wanya dekt door op El Yazidi maar die laat de bal slim lopen. Zo gaat de aalvlugge Saillart opnieuw alleen op de Geelse goalie af, maar die heeft zijn doel goed verkleind.

13’ : Bijna is de 2-0 en feit. De voorzet van Alan Wanya gaat over de geel-zwarte verdediging tot bij Morgan, die moederziel alleen staat. Ato haalt de achterlijn en legt terug op Paulo Da Silva, wiens poging op de paal botst.

16’ : Deze keer is Morgan de aangever. Zijn voorzet bereikt Ella Ella die hoog boven Peers opveert en voorlangs knikkert.

17’ : Alle Antwerpse gevaar komt voorlopig via Saillart. Deze keer mag de nr. 21 – na een matige uittrap van Snyders –zijn ding doen in de zestien van de thuisploeg. Het schot komt er gelukkig niet uit en de bal hobbelt naast.

20’ : Na een fout op Paulo Da Silva mag Vandersmissen een vrije trap nemen aan de linkerkant. Joël Ito – de kleinste van de hoop nota bene – mag volledig ongedekt inkoppen. Nipt voorlangs !

28’ : Heet standje voor de Geelse kooi. Van Kruyssen kan de bal op het nippertje binnen houden. Zijn scherpe voorzet wordt spectaculair weggezweefd door Snyders. In de herneming stuurt diezelfde Van Kruyssen een gevaarlijke bal richting penaltypunt waar Saillart zijn hoofd er net niet kan tegen zetten.

29’ : Mauro speelt niet zijn beste wedstrijd voor de bezoekers. Zijn nonchalante terugspeelbal is op maat voor Paulo Da Silva. Erivelton krijgt in het strafschopgebied een por in de rug van Peers en valt. Hierdoor bemachtigt Morgan het leer maar ook die wordt foutief gestuit. Scheidsrechter Sbaghi had tweemaal in enkele tellen een strafschop kunnen fluiten. Helaas pindakaas !

33’ : Goal ASV Geel : 2-0 28. Ato Morgan. Geklungel in de bezoekende verdediging. Spies krijgt de bal toegespeeld van doelman Appels maar controleert slecht. Paulo da Silva stoort goed en voor Morgan is het een koud kunstje om zijn tweede van de avond binnen te prikken. ASV Geel heeft al een tijdje de controle over de match.

34’ : Goal K Berchem Sport : 2-1 13. J. Meseure. Een foute pass van Vandersmissen wordt ook aan de overkant cash betaald. El Yazidi met de steel en Meseure heeft een hoek voor het uitkiezen. Snyders is verslagen.

45 ‘ : We gaan rusten met een 2-1 voorsprong voor de thuisploeg. Berchem Sport probeerde vlak voor rusten met twee afstandschoten het doel van Snyders nog te bestoken maar dat bezorgde enkel de ballenrapers werk.
Peter Van Houdt kan niet helemaal tevreden zijn. De bezoekers speelden immers enkele keren het middenveld uit verband en ook de rappe Saillart deed ook enkele keren de alarmbellen afgaan.

46’ : Dezelfde elftallen starten aan de tweede helft. Beide trainers houden de extra munitie nog even op de bank.

51’ : Berchemkeeper Appels ziet er niet goed uit bij een vrije ongevaarlijke voorzet van Ito. Hij lost de bal maar noch Paulo da Silva, noch Vanderheiden zijn bij de pinken.

55’ : Wissel K Berchem Sport : uit : 10. B Cornelissen ; in : 22. L. Beirlant

61’ : Wissel ASV Geel : uit : 19. Joël Ito ; in : Saïd Thijskens. Er begint heel wat afval in het spel te komen bij de thuisploeg met balverlies en snelle uitbraken van Berchem tot gevolg. Reëel gevaar levert het voorlopig niet op. Van Houdt brengt een frisse spelverdeler in de ploeg voor de moegestreden Ito.

69’ : Wissel K Berchem Sport : uit : 24. B. Peers ; in : 14. N. Vallez. Berchemcoach Frank Magerman probeert met een tweede wissel het blauw-witte blok te ontwrichten.

74’ : Wissel ASV Geel : uit : 27. Erivelton Paulo da Silva ; in : 10. Sonny Baik. Paulo Da Silva heeft alles uit zijn tank gehaald maar kreeg in de tweede helft nog weinig bruikbare ballen. Sonny Baik wordt ingebracht om de aanvallende druk weer op te voeren.

82’ : Goal K Berchem Sport : 2-2 6. T. Vermeire. De geel-zwarte sfeergroep in de tribune zet zich nog eens vol achter het team, en dat loont. De bezoekers kamperen al een tijdje op de Geelse helft. Snyders gaat in eerste instantie onder een gevaarlijk indraaiende hoekschop van El Yazidi door. Saillart zwiept hem vanop rechts terug voor en daar staat Vermeire niet goed afgedekt. Die hoeft er zijn teen maar tegen te steken.

86’ : Ei zo na heeft de thuisploeg toch nog de overwinning beet. Inspeelpass Jean Michel Hoebregs naar woelwater Morgan. Die troeft Spies af en trekt de bal achteruit naar Robin. Diens schoten zijn altijd gevaarlijk en dat weet nu ook doelman Appels. De Berchemgoalie heeft alle geluk van de wereld dat de bal via de binnenkant van de paal terug het veld inschiet. Zonde !

90’ : De negentig minuten zijn vol gemaakt. ASV Geel gooit in de tweede helft zijn driepunter te grabbel en mag misschien nog blij zijn met één punt.