Jong Genk speelt thuiswedstrijden volgend seizoen op ASV Geel

Officieel persbericht KRC Genk – 04/04/2023

Jong Genk speelt zijn thuiswedstrijden volgend seizoen in het Leunenstadion van ASV Geel. Dat zijn beide clubs overeengekomen in een overeenkomst voor één seizoen.

Zowel sportief als extra sportief biedt deze samenwerking opportuniteiten aan beide clubs. “We worden hier allebei beter van”, klinkt het in beide kampen.

Jong Genk trad dit seizoen voor de eerste keer aan de Challenger Pro League. In het begin van het seizoen werkten de Genkse youngsters hun thuiswedstrijden af in de Cegeka Arena, net zoals het eerste elftal.

Door de opeenvolging van verschillende wedstrijden na de winterstop gecombineerd met zware weersomstandigheden, kreeg de grasmat het zwaar te verduren.

Om het eerste veld te sparen, werd daarom eenmalig uitgeweken naar Beveren. De Limburgers hebben hun huiswerk voor volgend seizoen nu ook klaar.

Jong Genk zal zijn thuiswedstrijden dan afwerken in Geel.

“Dit is een logische stap”, klinkt het bij Roland Breugelmans, directeur opleidingen bij KRC Genk.

“Om het eerste veld te sparen heeft Jong Genk nood aan een vaste thuisbasis buitenshuis die voldoet aan de vereisten van professioneel voetbal.

Die vonden we in Geel waar ze ervaring hebben in organiseren van wedstrijden in tweede nationale.

We zijn ASV Geel bijzonder dankbaar voor hun enthousiasme en engagement en kijken ernaar uit om volgend seizoen samen een mooi verhaal te schrijven.”

Naast de sportieve argumenten biedt de nieuwe arena van de Genkse jonkies ook extra sportieve troeven.

“In Limburg hebben we al een groot marktaandeel aan supporters”, weet Algemeen Directeur Erik Gerits.

“Door met onze tweede ploeg de provinciegrens met Antwerpen over te steken, kunnen we ook buiten onze eigen provincie toekomstige fans warm maken voor KRC Genk.”

Ook bij ASV Geel klinken enkel positieve geluiden rond de nieuwe samenwerking.

“Natuurlijk waren we gecharmeerd toen deze vraag binnen kwam.

Het feit dat KRC Genk bij ons terecht gekomen is, is in zeer grote mate te danken aan onze vrijwilligers, die dag in dag uit klaar staan voor het onderhoud van ons stadion … een stadion dat, na upgrade van de terreinverlichting, volledig voldoet aan de normen van de Challenger Pro League met een grasmat die naar een nog hoger niveau zal getild worden door de groundsmen van de eersteklasser.

En zoals dat gaat wanneer twee huishoudens onder eenzelfde dak wonen, zullen twee kalenders op mekaar moeten worden afgestemd.

We twijfelen er geen seconde aan dat dit gaat lukken, want beide clubs zaten onmiddellijk op dezelfde golflengte.

Hoe kan dat ook anders met het blauw-witte bloed dat door hun aderen stroomt. Qua uitstraling voor onze club is dit iets wat absoluut kan tellen”, klinkt het bij Wouter Luyckx van ASV Geel.

De stad Geel is voorbereid op de komst van de Genkse youngsters:

“Na overleg met onze veiligheidsdiensten verwelkomen we graag de volgende generatie topvoetballers van Jong Genk”, zegt Vera Celis, burgemeester van Geel. “We zijn fier om gastheer te zijn voor één van de beste clubs van het land.

Deze samenwerking is zeker een meerwaarde voor de uitstraling en uitbouw van ASV Geel.”