Op de vijfde speeldag ontvangt ASV Geel morgen Eendracht Aalst op De Leunen.
Na Sporting Hasselt is het voor blauw-wit de tweede thuismatch op een rij.

Dat de Ajuinen als een hapklare brok mogen beschouwd worden, is minstens een understatement.
De statistieken liegen immers niet : van de acht laatste rechtstreekse confrontaties won Aalst er zes, één eindigde op een draw en slechts één keer konden De Zotten de winst aan boord hijsen
Dat gebeurde intussen al vier en een half jaar geleden (op 8 maart 2015) in het Pieter Cornelisstadion van Aalst.
ASV Geel pleegde toen een ware hold up door in de laatste 2 minuten een 1-0 achterstand om te buigen naar een 1-2 overwinning.
Velen herinnerden zich nog de schicht van good old Jasper Van Der Heyden : recht in de kram … lang vervlogen tijden !

Eendracht Aalst heeft er al een drukke week opzitten met een competitiewedstrijd tegen KFC Duffel en een bekerwedstrijd tegen AA Gent.
De match tegen KFC Duffel begon dramatisch voor de zwart-witten. Na 12 minuten flikkerde er al een zeer pijnlijke 0-3 op het scorebord. Het getuigde dan ook van mentale weerbaarheid dat zij toch nog een 3-3 gelijkspel  uit de brand hebben kunnen slepen.
Woensdag waren de jongens van coach Bart Van Renterghem helemaal kansloos tegen de Buffalo’s van AA Gent : Zij moesten met 0-4 de duimen leggen.

In de huidige stand vinden we Eendracht Aalst terug op de 6eplaats met 6 punten, bijeengesprokkeld met 1 overwininning en 3 gelijke spelen.

Vorig seizoen werd Eendracht Aalst, net zoals ASV Geel trouwens, uit de eerste amateurliga gekieperd.
Het eindigde op de voorlaatste plaats met 31 punten, evenveel als onze Zotten.

In het tussenseizoen werd er sterk in de kern gesnoeid en zochten veel (ervaren) spelers andere oorden op.
Den Iendracht moest opnieuw bouwen aan een nieuw, afgeslankt maar competitief team.
Met Lars Wantens (KSV Oudenaarde), Ignazio Cocchière (FCV Dender EH),  Ken Van den Berghe (Olsa Brakel), Benoit Ladrière (La Louvière), Samuel Fabris (RE Virton) en Yassine Razzi (zonder club) hengelde het toch heel wat jongens met heuse adelbrieven binnen.
Vooral Coccière is een kerel die je geen centimeter ruimte mag geven, getuige zijn 7 doelpunten in vier wedstrijden ofte 60% van de huidige totale productie van Eendracht Aalst.

ASV Geel behaalde vorig weekend een knap punt tegen het ambitieuze Sporting Hasselt.
Het was een dubbeltje dat naar beide kanten had kunnen vallen, want zowel de thuisploeg als de bezoekers hadden kansen om de volle buit binnen te halen.
Geelcoach Peter Van Houdt was uitermate tevreden over het geleverde spel en de inzet van zijn team, een ware metamorfose in vergelijking met de uitmatch in Duffel.

Voor de wedstrijd van morgen kan hij echter niet rekenen op Johan Ella Ella die revalideert van zijn enkelblessure.
Ook Nicolas Robin en Sonny Baik zijn er niet bij wegens blessures. Hij zal dus wat moeten sleutelen aan zijn basiself.

De ruime selectie van ASV Geel : Jef Snyders – Oussayd Belkouch – Alan Wanya – Tom Houwaer – Zinho Chergui – Simon Van Geet – Jeroen Vanderheiden – Yannick Vandersmissen – Jens Verbeek – Said Thijskens – Jean Michel Hoebregs – Kennedy Nwanganga – Joel Ito – Ato Morgan – Dries Hulsmans – Erivelton Paulo Da Silva.

Morgen is het tijd om tradities te doorbreken en een uitje te pellen !
We gaan vol voor de overwinning, Allemaal Samen !