Op de vierde speeldag van de competitie ontvangt ASV Geel morgen in het Leunenstadion Sporting Hasselt.
De Limburgers misten vorig seizoen op een haar na de promotie naar de eerste amateurliga. Het eindigde op de tweede plaats na een spannende strijd met gouwgenoot Patro Eisden, die uiteindelijk een maatje te sterk bleek. Hasselt moest zo via het achterpoortje van de eindronde succes proberen te behalen maar in de eerste match trok Bocholter VV aan het langste eind. Onze tegenstander werd op die manier veroordeeld tot een extra jaar in de tweede amateurklasse, waar het met de nodige ambities van start is gegaan.
In het tussenseizoen kwam er een pak kwaliteit de rangen versterken. Zo haalde het bij Seraing “buteur” Luca Schenk en Brandon Deville weg, Yassin Gueroui bij Patro Eisden, Wout Bastiaens bij KSK Lierse Kempenzonen, Ties Claes bij KSK Heist en Mehdi Bounou bij Eendracht Aalst.
Bij de vertrekkers vinden we o.a. de naam van Dries Hulsmans terug, die opnieuw de blauw-witte kleuren van ASV Geel verdedigt.
Andere bekende namen in de spelerskern van onze opponent zijn ongetwijfeld Charle-Victor Jaspers, Simon Bracké en Yassin Gueroui die allen ook een verleden hebben bij Geel.
Het team van coach Rikkie Broeckx vertrok deze jaargang als een speer uit de startblokken met een perfect rapport. De wedstrijden tegen thuis KVV Vosselaar (1-0), uit tegen KFC Duffel (0-1) en thuis tegen Berchem Sport (3-2) werden allemaal winnend afgesloten. Van een leien dakje verliep het echter nog niet want de eerste driepunter werd pas over de streep getrokken in blessuretijd. Vorig weekend tegen Berchem kwam het na 17 minuten 1-0 voor door een goal van Willem Ofori. Na de rust kon Berchem gelijk maken, maar lang duurde het feestje niet want 3 minuten later scoorde Patrick N’Koyi de 2-1. In de 84e minuut leek de overwinning binnen nadat Simon Bracké de voorsprong verder kon uitdiepen.  Toch werd het nog bibberen wanneer de bezoekers in de 90e minuut de aansluitingstreffer tegen de netten joegen. Verder geraakte Berchem Sport echter niet en zo staan de Hasselaren na drie matchen alleen aan de leiding met 9 punten.
De wedstrijd van ASV Geel vorige zondag bij KFC Duffel duurde welgeteld 27 minuten. Erg vrolijk kon Peter Van Houdt niet zijn over het geleverde spel : na amper twee minuten was zijn team al op achtervolgen aangewezen en het kreeg in geen enkele linie voet aan grond. Dat resulteerde dan ook in een 2-0 achterstand toen de scheidsrechter de match uiteindelijk stillegde door die zware blessure van een Duffelspeler.
In deze reeks zal zijn ploeg iedere week klaar wakker moeten zijn en met heel veel grinta en realisme op het veld moeten verschijnen. Deze attitude werd deze week grondig ingeslepen waardoor de blauw-witte toeschouwers morgen mogen hopen op een scherp elftal. Onze Zotten moeten dit seizoen van De Leunen een on-inneembare vesting maken.
Voor de wedstrijd van morgen kan Geelcoach Van Houdt niet rekenen op goudhaantje Johan Ella Ella. Hij heeft een fractuur in de enkel opgelopen op training en zal enkele weken onbeschikbaar zijn. Voor de rest kan hij over een volledig fitte kern beschikken.
Morgen Allemaal Samen naar het stadion voor – hopelijk – een spektakel-rijke wedstrijd en een verdiende winnaar! Komaan Zotten !!!

Zaterdag, 21 september 2019 20:00
Stadion De Leunen Geel
ASV Geel – Sporting Hasselt

De ruime selectie  : Jef Snyders – Oussayd Belkouch – Alan Wanya – Zinho Chergui – Simon Van Geet – Jeroen Vanderheiden – Jens Verbeek – Yannick Vandersmissen – Tom Houwaer – Said Thijskens – Jean Michel Hoebregs – Nicolas Robin – Joel Ito – Kennedy Nwanganga – Ato Morgan – Dries Hulsmans – Sonny Baik – Erivelton Paulo Da Silva.