Na een bewogen week – waarin de overgang van onze T1 Bart Janssens naar KV Mechelen werd afgerond – trekt ASV Geel morgen richting KFC Duffel.

De tegenstander met stamnummer 284 en rood-gele clubkleuren speelt al jaar en dag in de tweede amateurliga – voorheen de vierde klasse. Zij kennen dus als geen ander de manier van spelen in deze reeks en het is dus aan onze jongens om hier een gepaste tegenzet op te vinden.

KFC Duffel legde tot op heden in de Crocky Cup een succesvol parcours af met overwinningen tegen Richelle en Givry. In de vijfde ronde schakelde het zelfs R. Knokke FC – met enkele kleppers in zijn rangen – uit met 2-1. Hierdoor mogen zij in de 1/16efinales op bezoek bij eersteklasser Zulte Waregem.

In de competitie lukt het tot op heden minder voor Duffel, met een gelijkspel op Cappellen en een thuisnederlaag tegen Sporting Hasselt. Momenteel vinden we Duffel terug in de rangschikking op de 13eplaats met 1 punt, voor wat het waard is natuurlijk na twee wedstrijden. Geel-rood zal er zeker op gebrand zijn om ASV Geel en pad in de korf te zetten en hun eerste driepunter binnen te halen.

Aan het roer van onze opponent van morgen staat Mollenaar Stijn Geys. Hij kan – bij wijze van spreken – morgen dus met de Geelse bus mee naar Duffel rijden. Na een succesvolle periode bij wijlen KFC Oosterzonen is hij sinds 2017 de coach van  KFC Duffel.

In de zomermercato liet Duffel heel wat gevestigde waarden vertrekken. Lars Van Den Brande, Yannick Rymenants, Dani Morais, Kevin Spreutels, Corentin Gabrielli, Gianni Van den Buijs, Yaron Coen en Olivier Schops sloegen de deur van het Gemeentelijk Sportcentrum achter zich dicht. Toch niet van de minsten …

Aan de inkomende zijde vanzelfsprekend ook een heel pak nieuwkomers : Verdedigers Beau Ndiaye (Rupel Boom), Aiman El Maimouni (SK Londerzeel), en Stig Engelen (KSK Heist), middenvelders Miguel Cobos Copado (KV Mechelen) en Aaron Verwilligen (KSV Temse) en aanvallers Brian Roekens (Tempo Overijse), Niels Verheyden (KSV Bornem) Emre Bostanci (KFC Turnhout) en Ali Yildriz (Mopertingen) kwamen het fort terug versterken.

Bij ASV Geel werd T1 Bart Janssens dus weggekaapt door eersteklasser KV Mechelen waardoor de sportieve cel de zeilen moest bij zetten om asap een opvolger te vinden.

Donderdag kwam er al witte rook uit de schouwpijp van De Leunen want met Peter Van Houdt toverde men een ideaal profiel uit de hoge hoed : jong, gedreven, kenner van de reeks en niet te vergeten … Limburger !

Peter kan in ideale omstandigheden aanvatten want zijn nieuw team heeft met een 4 op 6 zijn start niet gemist. Het spreekwoord ‘Never change a winning team’ indachtig, zal hij dan ook weinig sleutelen aan de basis. Links en rechts een aantal andere accenten mogen er wel van de nieuwe coach verwacht worden in de toekomst, maar dat is logisch.

Vanuit de gekwetstenboeg recupereert hij bovendien Kennedy Nwanganga, waardoor hij al onmiddellijk met een luxe-probleem geconfronteerd wordt.

Johan Ella Ella, die in de match tegen Cappellen regelmatig zwaar werd aangepakt en hinkend het veld moest verlaten, kon in de loop van de week terug aanpikken.

Na de laatste training van zaterdagmorgen zal Peter de eerste knopen moeten doorhakken en de selectie voor morgen op papier zetten.

Als we morgen opnieuw met dezelfde inzet, passie en strijd het terrein opkomen, moet er zeker puntengewin inzitten.

Allemaal Samen achter ASV Geel ! Tot morgen in Duffel !

When : Zondag, 15 september 2019 15:00

Where : Gemeentelijk Sportcentrum, Rooienberg 56, 2570 Duffel

(foto : Luc Slagmolen)