Onze sportief verantwoordelijken hebben een zeer mooi programma aan matchen samengesteld om de voorbereiding in de zomermaanden op te vullen:

Een week na de heropstart van de trainingen, openen we met een klassieker: de Geelse derby tegen KSAV Sint-Dimpna, dat afgelopen seizoen degradeerde naar derde provinciale.
Deze traditie gaat al terug tot eind jaren tachtig toen o.a. Hassan Karera, Winand Rampen, Jef Van De Weyer en Geert Berrevoets de scepter zwaaiden.
De mannen van de SAV kregen er vaak stevig van langs – de grootste overwinning voor De Zotten was 0-12 – maar af en toe was er ook een stunt in de maak.
Vorig seizoen was het bijna zo ver toen Sint-Dimpna 3-1 voor kwam, maar blauw-wit er uiteindelijk nog over ging en met “de eer” ging lopen.

Een week later trekken we naar eerste provincialer Zandhoven.
Daar zien we met Mike Van Geffen al meteen een oude bekende terug.
Zandhoven maakte de voorbije competitie heel wat tegenstanders het leven zuur, en finishte als nieuwkomer knap achtste.
In de voorbereiding van vorig jaar had Verbroedering weinig overschot met een 1-2 zege.

Daarna komen er enkele kleppers van formaat voorbij.
Eerste nationaler Thes Sport had een forse eindsprint in huis en eindigde met een vijfde plaats in de subtop.
Kevin Kerckhofs, Nick Hulsmans en Sam Vanaken hebben een verleden bij Geel.
Daar komt nu ook nog Yannick Reuten bij, die volgend seizoen het Looise team zal vervoegen.

De grootste affiche en tevens de enige thuismatch is waarschijnlijk die tegen onze vrienden van “De Spor”.
Sporting Hasselt was een jaar geleden een vogel voor de kat maar dankzij deus ex machina’s Sam Kerkhofs en Rik Verheye kende de club een revival zonder weerga met een promotie naar eerste nationale als top of the bill.
De Geelse en Hasseltse spionkop zijn al jaren goed bevriend en gaan er ongetwijfeld een lap op geven tijdens deze galamatch.

Tot slot bezoeken we ook nog de U23 van STVV, een nieuw team in tweede nationale, dat zal geleid worden door niemand minder dan Benny Lunenburg, een Verbroedering icoon dat mee de promotie naar eerste klasse hielp bewerkstelligen!

Tussendoor hopen we ook een tijdje mee te draaien in de Croky Cup en op een grote club die naar De Leunen komt afgezakt.
We gaan er niet van uit, maar bij een vroegtijdige uitschakeling zullen er nog één of meerdere extra oefenmatchen worden ingepland.