ASV Geel houdt een sterk Cappellen in bedwang.

De jongens van Peter Van Houdt keerden gisteren met een welverdiend punt weer naar huis uit het Jos Van Wellenstadion.
Tegen een sterke en mature tegenstander, met veel lengte en goed combinatievoetbal, klom blauw-wit vlak voor rust op voorsprong na een welgemikt schot van Vandersmissen.
Voor Vandersmissen was dit inmiddels zijn zesde treffer van het seizoen, en hiermee verstevigt hij zijn leiderspositie in de Geelse topschuttersstand.
Cappellen kon in de eerste helft enkele keren dreigen met scherp aangesneden hoekschoppen, maar de bezoekende defensie kon telkens het gevaar ontmijnen.
In de tweede helft zetten de rood-gelen hoge pressing en moest ASV Geel achteruit plooien.
De voorzetten van Faria Da Silva zaaiden onrust in de verdediging en goalgetter Walen De Keyser lag regelmatig op vinkenslag.
Oussayd Belkouch hield De Zotten enkele malen in de wedstrijd, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven.
Een dieptepass viel ongelukkig op de rug van ZInho Chergui, Seppe Kil nam de onbedoelde assist in dankbaarheid aan en knalde de gelijkmaker tegen de touwen.
De thuisploeg kwam nog enkele malen dreigend voor de dag, maar kroop zelf een kwartier voor tijd door het oog van de naald toen Vandersmissen een vrije trap perfect naast de muur in de hoek schilderde en doelman Joossens alles uit de kast moest halen om de bal uit het doel te houden.
Met dit knappe gelijke spel blijft ASV Geel ter plaatse trappelen in het klassement.
Volgende week krijgt het opnieuw KFC Duffel voor de kiezen; eind december bleken zij alvast een moeilijk te bespelen tegenstander te zijn.

Match facts :

Opmerkelijk : Peter Van Houdt voerde geen enkele vervanging door …

23’ : Gele kaart ASV Geel : 7. Jens Verbeek.
42’ : Goal ASV Geel 0-1 : 23. Yannick Vandersmissen.
56’ : Goal R Cappellen FC 1-1 : 10. S. Kil.
72’ : Wissel R Cappellen FC : in : 7. A. Destoop ; uit : 22. N. Lemaire.
73’ : Gele kaart ASV Geel : 34. Alan Wanya.
78’ : Gele kaart R Cappellen FC : 15. E. De Vriese.
81’ : Gele kaart R Cappellen FC : 9. D. Walen De Keyser.

Line up :

R Cappellen FC : 13. B. Joossens – 2. D. Willemsen – 4. M. Volant – 8. S. Mulder – 9. D. Walen De Keyser – 10. S. Kil – 14. W. Geuens © – 15. E. De Vriese – 17. T. Faria Da Silva – 18. R. Kil – 22. N. Lemaire (72’ 7. A. Destoop).

AS Verbroedering Geel : 70. Oussayd Belkouch – 3. Zinho Chergui – 5. Simon Van Geet – 7. Jens Verbeek – 10. Sonny Baik – 11. Dries Hulsmans – 16. Jean Michel Hoebregs © – 20. Nicolas Robin – 23. Yannick Vandersmissen – 28. Ato Morgan – 34. Alan Wanya.

Scheidsrechter : Glenn Janssens
Eerste assistent : Robby Keuleers
Tweede assistent : Sam Decroo

Eindstanden 17e speeldag 2e amateurklasse B :

Zaterdag, 21 december 2019 (19:00)

K Londerzeel SK – K Diegem Sport 1-0
20’ J. Ngoyi 1-0

Zondag, 22 december 2019 (15:00)

K Berchem Sport – KVV Vosselaar 0-2
30’ S. Van de Vreede 0-1 – 81’ R. Hannes 0-2

Zaterdag, 4 januari 2020 (20:00)

Sporting Hasselt – KFC Duffel 1-1
35’ W. Van Tricht 0-1 – 78’ R. Janssen 1-1

Zondag, 5 januari 2020 (14:30)

SK Pepingen Halle – SC Eendracht Aalst 1-1
50’ M. Dekuyper 0-1 – 76’ K. Ntika 1-1

K Olympia SC Wijgmaal – Hoogstraten VV 0-0

Zondag, 5 januari 2020 (15:00)

KVK Tienen – RC Hades Kiewit 0-0

R Cappellen FC – ASV Geel 1-1
42’ Y. Vandersmissen 0-1 – 56’ S. Kil 1-1