“Geen bekerstunt voor ASV Geel tegen sterk Knokke”

ASV Geel heeft niet kunnen stunten tegen eerste nationaler Royal Knokke FC en ligt uit de beker.
De eerste helft waren de kustjongens meer dan een maatje te groot voor onze Zotten en pas in de tweede helft – na de uitsluiting van Schoonbaert – staken de mannen van Bart Janssens hun neus aan het venster.
Verder dan de eerredder via Van Parys kwamen de bezoekers echter niet.

De Geelcoach koos bij aanvang voor een afwijkende 3-5-2 opstelling met een goed gestoffeerd middenveld.
Haid El Assiri en Alessandro keerden terug in de basis, Bielen en Carvalho startten op de bank.

Na 3 minuten waren de bezoekers al op achtervolgen aangewezen.
Een scherpe vrije trap van Ghesquiere belandde tussen verdediging en doelman op het hoofd van de inlopende Jalloh die hard binnen kopte (1-0).

Vijf minuten later zag de scheidsrechter strafschop nadat Hoebregs – foutief ? – de bal uit de voeten van een thuisaanvaller haalde. Kapitein Vanraefelghem zette Belkouch op het verkeerde been (2-0).

Knokke dicteerde de wet en ASV Geel probeerde via de snelle voetjes van Kreydt en Haid El Assiri de bakens te verzetten.
Op het moment van de waarheid ontbrak hen echter de nodige scherpte om aanspraak te kunnen maken op een tegentreffer.

Na een dik half uur kreeg ASV Geel bij een nieuwe stilstaande fase kort bij de grote rechthoek een derde tegentreffer om de oren.
Mariën krulde de bal over de muur in de korte hoek achter de verbouwereerde Belkouch (3-0).

Twee minuten voor rust mocht Knokke-verdediger Schoonbaert gaan douchen toen hij de doorgebroken Haid El Assiri onderuit schoffelde.
ASV Geel kon zo in de tweede helft profiteren van een man meer situatie.

Knokke nam in de tweede helft – gewild of niet – gas terug en de bezoekers pakten het commando van de wedstrijd over, zonder echter veel gevaar te kunnen creëren.

Pas na ruim 75 minuten scoorde blauw-wit via een perfect aangesneden vrije trap van Van Parys de eerredder (3-1).

Meer zat er voor de bezoekers niet in, waardoor het uitgeschakeld is in de Croky Cup en zich nu volledig kan focussen op de nakende competitie.

🗒 Opstellingen :

🔵⚪️ R. Knokke FC : 1 Dhoest – 2 Vanraefelghem©️ – 4 Schoonbaert – 6 Ghesquiere – 8 Pierre – 10 Mariën – 11 Jalloh – 18 Mfumu – 20 Buysse – 26 Vervaque – 70 Aelterman

1️⃣ Yves Van Borm

🟠⚫️ ASV Geel : 1 Belkouch – 6 Alessandro – 9 El Ansri – 10 Kreydt – 11 Oilil – 16 Hoebregs©️ – 17 Haid El Assiri – 18 Kamagate – 20 Robin – 23 Cvijetic – 28 Van Parys