“Een motivatieprobleem is er absoluut niet!”

Uiteraard pende de pers ook de degradatiederby op KSK Heist neer. Verkeerde bewoordingen weerspiegelden jammerlijk het interview met onze T1 Bart Janssens. Hij wenst dat dan ook officieel recht te zetten.

“Ik heb inderdaad gezegd dat het onbegrijpelijk is dat sommige spelers zich niet meer kunnen opladen voor zo’n match. Daarmee bedoel ik met grinta spelen, een vechtersmentaliteit tonen. Over een motivatieprobleem heb ik nooit gesproken.”

Een kleine maar belangrijke nuancering voor Bart Janssens: “Simpelweg omdat dat dat er niet is. Helemaal niet! Deze groep werkt keer op keer de ziel uit hun lijf. Zelfs nu, twee dagen later na een zure nederlaag en harde interne gesprekken. Ze zijn gemotiveerd en blijven dat ook, met mij aan kop.”

“Hard intern maar altijd beschermend”

Dat neemt niet weg dat de zes-punten-wedstrijd zaterdag ver onder het niveau lag. “Op Heist lag het probleem in de wedstrijdmentaliteit én dat bij enkele spelers. Dan spreek ik over 3 of 4. Het heeft de prestatie van de hele ploeg jammerlijk onderuitgehaald. En dat besef is er. Na de verwoordingen in de media voelde ik me genoodzaakt mijn spelers te beschermen,” vervolledigt de rationele T1. Daarentegen begrijpt hij het gelegde verband met motivatie wel. Bart hoopt zijn goede verstandhoudingen met de betrokken journalist dan ook te bewaren en wenst dergelijke misverstanden in de toekomst te vermijden.

“Een mission impossible klinkt er bij ons niet,” gaat Janssens verder. “We moeten ons verzekeren van een barrageplaats zodat we alles zelf in handen kunnen houden. Met nog rechtstreekse duels te spelen, kunnen we zelfs hoger mikken. Maar dat is verre toekomst. We bekijken match per match en moeten er als één team staan.”

Persoonlijk bericht aan de supporters

Afgezien daarvan wil onze coach zich in naam van het hele team excuseren voor het ongemakkelijk puntenverlies. Hij grijpt deze gelegenheid aan voor een persoonlijk bericht aan al wie ASV Geel geliefd is: “Een dikke merci aan de meegereisde Zotten! Jullie stonden met een mooi aantal op post. Blijf alsjeblieft doorbijten, zowel uit als thuis. Deze groep is jullie vertrouwen waard. Zolang we er samen in geloven, is er niets verloren! Ik neem het voortouw en zal jullie naar een plaats voor behoud in Eerste Amateur leiden. Deze missie is niet onmogelijk,” benadrukt hoofdcoach Bart Janssens.