Bart Janssens kon uiteindelijk niet rekenen op Kristof Bloemen voor de match in Leest.
De ultieme test tijdens de warming up viel negatief uit en Kristof besloot wijselijk om zijn trainingspak aan te houden.
Een ander vraagteken was Jarne Vrijsen, die wel fit bleek, maar waarmee geen risico werd genomen. Jarne startte op de bank.

Het werd al snel duidelijk dat ook SK Rapid Leest dezelfde tactiek ging hanteren als de andere tegenstrevers die ASV Geel al bekampte : veel volk achter de bal en loeren op de counter via Stavros Glouftsis, die het voetballen duidelijk nog niet verleerd had.

De bezoekers kregen de bal, lieten die vlot rond gaan, maar waren ook beducht voor de gevaarlijke tegenprikken die bij balverlies konden ontstaan.

Op de flank werd de bedrijvige Amin Oilil gezocht die een paar keer gevaarlijk infiltreerde, maar in extremis geen goed afspeelpunt vond.

Het was dan ook de jonge Gelenaar die voor het grootste gevaar zorgde vanop rechts, met een pegel die net voorbij het doel van De Boodt vloog.

Voor de rest was het vizier van blauw-wit niet goed afgesteld of ontbrak het aan kracht bij het afdrukken.

Op het middenveld viel het op dat Alessio Alessandro geen seconde gerust werd gelaten door zijn waakhond Dahman.

Bij de rust stond de brilscore nog steeds op het bord, tot frustratie van de talrijk meegekomen Geelse supporters.

De Geelcoach gaf voor de tweede helft het vertrouwen aan de jongens die de eerste 45 minuten hadden rond gemaakt.

ASV Geel verloor het eerste kwartier gaandeweg de strijd op het middenveld en de drie mans defensie kwam onder druk te staan. Dat resulteerde in een heet standje toen Bouwmeester wegglipte en oog in oog kwam te staan met Oussayd Belkouch.

De Geelse kat had echter al voor hetere vuren gestaan en toonde nogmaals zijn meesterschap man op man. Weg gevaar, maar voor de bank van de bezoekers het signaal om in te grijpen.

Jarne Vrijsen kwam Ibrahim El Ansri aflossen en onmiddellijk kwam er meer schwung in de machine.

De rood-blauwen kropen terug in hun schulp, maar De Zotten gebruikten nu heel goed de beide flanken.

Na 68′ brak de dijk bij de thuisploeg wanneer klasbak Amin Oilil goed naar binnen sneed en de thuisgoalie het nakijken gaf (0:1).

Bart Janssens voerde nadien nog enkele tactische wissels door om deze nipte voorsprong te verdedigen.

De snelle Joël Mbang moest voorin de druk hoog houden, terwijl Oliver Naessens en Rune Vrijens mee verdedigend werk moesten opknappen.

De overwinning kwam niet meer in gevaar en met één goal en drie punten stapte de Geelse kern tevreden de bus op.

ASV Geel voert immers momenteel de leiding aan samen met FC Wezel Sport (maar krijgt deze periode wel één strafpunt afgetrokken).

 

ASV Geel : 1. Belkouch – 3. Joosten – 6. Alessandro (77′ 87. Mbang Elemva) – 8. Corstjens – 9. El Ansri (63′ 74. Vrijsen) – 10. Bakkali (82′ 33. Naessens) – 11. Oilil – 16. Hoebregs (c) – 20. Van Oudenhove – 32. Vandermeeren – 99. Carvalho (89′ 4. Vrijens).

Doelpunt : 68′ 11. Amin Oilil.

Gele kaarten : 6. Alessandro – 89′ Hoebregs – 91′ Vrijsen.