| UITSPRAAK BEROEP |

🏴 Scheidsrechtersverslag
🆚 ASV Geel – KSV Rumbeke
🗓 21 mei 2022

ℹ️ Na de promotiematch tegen KSV Rumbeke werd er door de scheidsrechter een verslag opgemaakt wegens een aantal ongeregeldheden die zich tijdens de match hadden voorgedaan.

Door de voorwaardelijke straf die onze club nog had openstaan van de match in K Sassport Boezinge, eiste de procureur de omzetting naar een effectieve straf zijnde een geldboete en twee wedstrijden zonder publiek.

Aangezien ASV Geel de opgelegde straf niet proportioneel vond in verhouding tot de voorgedane feiten, ging zij in beroep.

Vandaag werd hoger genoemde straf – dankzij onze pleitbezorgers Hans Vanheusden en Jan Hannes – herleid tot een geldboete en het behouden van een voorwaardelijke straf.

De beroepscommissie van Voetbal Vlaanderen hield hiermee deels rekening  met de argumenten van ASV Geel.

Intussen is de tol aan geldboetes tijdens afgelopen seizoen echter wel behoorlijk de pan uitgerezen door incidenten die het goede verloop van de wedstrijd verstoren (Bengaals vuur, voorwerpen op het terrein, en veldbetreding).

We spreken in concreto over bijna 5.000,00 euro en dan houden we nog geen rekening met de gederfde inkomsten van de thuiswedstrijd tegen KFC Ranst die achter gesloten deuren moest worden gespeeld.

Kortom, een bedrag dat de club beter had kunnen besteden aan heel wat andere nuttige zaken.

Onze club verkeert zeker niet in de luxepositie dat het de centen zorgeloos kan laten rollen, in tegendeel : elke euro moet hier zorgvuldig (en meerdere malen) worden omgedraaid, alvorens hij wordt uitgegeven.

Onze club wil er volgend seizoen nauwlettend op toezien dat deze zinloze uitgavenpost op 0 blijft staan, en ziet ze zich genoodzaakt om overtreders persoonlijk aansprakelijk te stellen voor hun daden via een burgerrechtelijke procedure stadionverbod.

In dit kader werden er al stappen ondernomen tegen de veldbetreder in Boezinge.

Wij zijn ervan overtuigd dat elke ASV supporter dit standpunt inziet, hopen op begrip, en kijken er naar uit om jullie binnenkort weer in grote getale en met de nodige decibels te ontvangen op De Leunen.

🔵⚪️👊 Allemaal Samen Verbroedering Geel 💎