ASV Geel heeft zijn eerste, deugddoende zege binnen. Het was een maatje te sterk tegen Oudenaarde dat de wedstrijd na 15′ minuten met zijn 10’en moest doorspelen. ASV won met 2-0 dankzij doelpunten van Gobitaka (26′) en El Ansri (53′).

De wedstrijd is net van start gegaan en Oudenaarde mag meteen een hoekschop nemen. De hoekschop wordt door Martens voor doel gebracht maar doelman Pieter Caubergh kan de bal pakken. Matisse Thuys ziet doelman Dutoit ver uit zijn doel staan en trapt van enorme afstand op doel. Doelman Dutoit is net op tijd terug aan zijn doel en kan de bal in twee tijden pakken.  Even later ziet Bernardinho Osah zijn knappe inspanning op de doellat uiteen spatten. Matisse Thuys neemt een vrije trap voor ASV Geel, de bal komt richting Jean – Michel Hoebregs die naast de bal trapt. Simon Van Geet wordt in minuut 15 langs achter tegen de grasmat getrapt en scheidsrechter Toeback grijpt meteen naar zijn achterzak. Turcan krijgt meteen een rode kaart en mag zich naar de douche begeven. Ook Simon Van Geet krijgt een gele kaart onder zijn neus geschoven. Jean – Michel Hoebregs begaat een overtreding op Vervaecke. In de 23ste minuut heeft Ibrahim El Ansri een mooie actie in huis en kan de bal op doel trappen maar de bal gaat centimeters naast het doel. Amper 3 minuten later kan nieuwkomer Fadel Gobitaka oprukken langs de rechterflank naar doel en hij trapt de bal knap in de winkelhaak binnen. Geel komt verdiend op voorsprong: 1-0. Op het half uur begaat Matisse Thuys een overtreding op Van Gijseghem en krijgt hiervoor een gele kaart. Even later is ASV Geel al terug aan de bal, maar raakt Lorenzo Matarrese de bal met de hand en er wordt gefloten. We gaan rusten bij een 1 – 0 op het scorebord.

We zijn 8 minuten ver in de tweede helft als Christophe Martin – Suarez  zich richting doel kan begeven. Hij kan de bal mooi tot bij Ibrahim El Ansri brengen en hij trapt de verdiende 2-0 in de rechter benedenhoek. Amper 4 minuten heeft Bernardinho Osah een knap schot in huis maar stuit op zijn tegenstrever. In de 59ste minuut voert trainer Bart Janssens zijn eerste wissel door. Matisse Thuys wordt vervangen door Andy Lokando. Op het half uur een zeer knappe actie van ASV Geel. Na een mooie combinatie tussen Christophe Martin – Suarez, Bernardinho Osah en Panagiotis Nakhid krijgt laatstgenoemde een mooie kans maar hij trapt naast het doel. Dit had de verlossende 3-0 moeten zijn. In de 62ste minuut wordt Fadel Gobitaka vervangen door Rudy Lumanza. Met nog 10 minuten op de klok gaat ook Oudenaarde twee vervangingen doorvoeren. Ook ASV Geel vervangt Simon Van Geet voor Jeroen Vanderheiden. Oudenaarde voert zijn laatste wissel door en vervangt Verstraete voor Van Herreweghe. In de 83ste minuut krijgt Deppe nog een gele kaart. Geel behoudt verder de controle over de wedstrijd en scheidsrechter Toeback maakt een einde aan de wedstrijd. ASV Geel heeft zijn eerste 3 punten van het seizoen in bezit en meer dan verdiend.

Onze kern: Cauberg – Mataresse – Van Geet (80′ Vanderheiden) – El Ansri – Verbeek – Nakhid – Hoebregs – Gobitaka (62′ Lumanza) – Thuys (59′ Lokando) – Osah – Martin Suarez

Doelpunten: 1-0 Gobitaka (26′), 2-0 El Ansri (53′)

Gele kaart: Simon van Geet, Matisse Thuys