De wedstrijd tussen Eendracht Aalst en ASV Geel is geëindigd op een 3-1 nederlaag voor onze zotten. Het enige Geelse doelpunt komt op naam van Bernardinho Osah.

De wedstrijd is amper 3 minuten van start gegaan als ASV Geel al op achtervolgen is aangewezen. Mbaye krijgt de bal toegespeeld, hij heeft alle tijd om de bal te controleren en trapt de 1-0 in doel. Iets over het kwartier gaan Bernardinho Osah en Annys samen naar de bal en stuiten op elkaar. Beide spelers gaan meteen liggen maar enkele ogenblikken later kunnen we verder spelen. Even later begaat Annys een overtreding op Ibrahim El Ansri maar scheidsrechter Brinckman bekijkt het anders en geeft Ibrahim El Ansri de gele kaart. Matisse Thuys mag zich even later opmaken voor een vrije trap. Deze belandt in de muur. In de 38ste minuut een zuivere pass van Ibrahim El Ansri naar Bernardinho Osah. Hij trapt de bal – al dan niet met een Aalsters been ertussen – in het doel. De bordjes hangen weer gelijk: 1-1. Drie minuten later wordt Fadel Gobitaka omver geduwd in de 16 maar scheidsrechter Brinckman fluit geen overtreding. We gaan dus rusten bij een 1-1 stand.

Christophe Martin – Suarez trapt de tweede helft op gang. In de 65ste minuut volgt een eerste wissel van Bart Janssens. Fadel Gobitaka verlaat het veld voor Rudy Lumanza. ASV Geel is aan een sterke tweede helft bezig en lijkt het overwicht te hebben. Met nog een half uur te spelen wordt er een overtreding begaan op Ibrahim El Ansri in de 16. Echter volgt er geen strafschop. In de 76ste minuut waren we niet alert genoeg. Matisse Thuys verliest de bal op het middenveld na een mindere pass. Simon Van Geet kon weer overnemen maar verloor zelf de bal aan Sterckx. Hij brengt de bal scherp voor doel en De Rock kan afmaken: 2-1 In de 79ste minuut wordt doelpuntenmaker Bernardinho Osah vervangen door Amar Merabai. Nog 10 minuten te spelen. Eendracht Aalst speelt de driepunter definitief binnen op een hoekschop. In de 83ste minuut vindt Geenens de volledig vrije Dekuyper die er 3-1 van maakt met het hoofd. Scheidsrechter Brinckman maakt een einde aan de wedstrijd. Het beter spelende Geel wordt niet beloond voor werken en gaat zonder punten naar huis. Scheidsrechter Brinckman maakt een einde aan de wedstrijd.

Doelpunten: 1-0 Mbaye (3′), 1-1 Bernardinho Osah (38′), 2-1 De Rock (76′) en 3-1 Dekuyper (83′)

Onze kern: Caubergh – Mataresse – Van Geet – El Ansri – Verbeek – Nakhid – Hoebregs – Gobitaka (65′ Lumanza) – Thuys – Osah (79′ Merabai) – Martin Suarez