De wedstrijd tussen RWDM en ASV Geel is geëindigd in een 4-1 nederlaag voor onze zotten. De enigste Geelse goal staat op naar van Martin – Suarez vanop de stip.

We zijn 17 minuten ver in de wedstrijd als Cissé de bal over doelman Justin Dautzenberg kan trappen waardoor Mbuba de 1-0 maar in doel te trappen heeft. Na een mooie één – twee tussen Amar Merabai en Ibrahim El Ansri kan de bal nog net afgeblokt worden door de tegenstander. Dit was een mooie uitgespeelde kans voor ASV Geel. Een vrije trap van Bova wordt enorm zwak ontzet door doelman Justin Dautzenberg waardoor Brouckaert simpel de 2-0 in doel kan trappen. Op twee minuten van de rust begaat Brouckaert een overtreding in de 16 op Ibrahim El Ansri en scheidsrechter Federico wijst meteen naar de stip. Christophe Martin – Suarez gaat de strafschop nemen en trapt de 2-1 zuiver in de linkerhoek binnen.

Net na rust voert trainer Bart Janssens meteen een eerste wissel door. Said Thijskens wordt vervangen door Matisse Thuys. In de 60ste minuut volgt er opnieuw een vervanging. Amar Merabai wordt vervangen door Bernardinho Osah. Simon Van Geet begaat een overtreding en krijgt meteen een gele kaart. Celestine is niet akkoord met de beslissing van de scheidsrechter en trapt de bal weg. Ook hij krijgt meteen een gele kaart onder zijn neus geschoven. Met nog 25 minuten op de klok voert ASV Geel zijn laatste wissel van de avond door. Simon Van Geet wordt vervangen door Rudy Lumanza. In de 78ste minuut heeft Mabika een knap schot in huis en trapt de 3-1 in doel. Doelman Justin Dautzenberg had hier absoluut geen verhaal tegen. RWDM gaat vervangen. Mbuba wordt vervangen door Binst. Mbuba treuzelt wat lang bij de wissel en krijgt hier een gele kaart voor. Met nog 3 minuten te spelen neemt Bova de bal in één tijd op de slof en trapt de 4-1 aan de verste paal in doel. De officiële speeltijd zit er op maar RWDM gaat nog twee vervangingen door voeren. Even later krijgt de net ingevallen Lokando J. nog een gele kaart. Dit is ook meteen het laatste wapenfeit. Scheidsrechter Federico maakt een einde aan de wedstrijd.

Onze kern: Dautzenberg – Mataresse – Van Geet (70′ Lumanza) – El Ansri – Verbeek – Merabai (60′ Osah) – Thijskens (46′ Thuys) – Nakhid – Hoebregs – Vanderheiden – Martin Suarez

Doelpunten: 1-0 Mbuba (17′), 2-0 Brouckaert (39′), 2-1 Martin-Suarez (43′ – PEN), 3-1 Bova (78′), 4-1 Bova (87′)

Gele kaart: Simon van Geet