De eerste competitiewedstrijd van ASV Geel is geëindigd op een onverdiende 2-1 nederlaag.  Onze jongens verdienden beter en hadden het overwicht, maar slecht 1x trilde het net voor ASV.

ASV Geel speelt zijn eerste competitie wedstrijd van het seizoen 2018 – 2019 op het veld van Thes Sport. ASV Geel zakt met een gehavende ploeg af richting Tessenderlo. Amar Merabai, Christophe Martin Suarez, Robin Peeters en Nathan Nuyts ondervinden allemaal hinder van een blessure. Matisse Thuys is nog niet speelgerechtigd voor deze wedstrijd. Stefani trapt de eerste helft op gang. We zijn 8 minuten ver in de wedstrijd als Oris de bal net over het doel van doelman Justin Dautzenberg trapt. Even later komt de bal tot bij Bernardinho Osah die ook op doel kan trappen. Zijn schot gaat net over het doel. In de 28ste minuut heeft Rudy Lumanza een knap schot in huis maar doelman Brughmans kan de bal nog weg boksen. Net na het half uur gaat Stefani richting doel. Hij trapt de bal door de benen van doelman Justin Dautzenberg en zo staat het 1-0. Amper 5 minuten later krijgen we een zeer mooie aanval van ASV Geel te zien. Jean – Michel Hoebregs speelt de bal tot bij Ibrahim El Ansri die de bal op zijn beurt door speelt naar Panagiotis Nahkid. Panagiotis Nahkid heeft een knappe actie in huis en zet de bal voor doel waar Rudy Lumanza zijn opwachting maakt en de 1-1 in doel trapt. De bordjes hangen terug in evenwicht. Scheidsrechter Silvrants maakt een einde aan de eerste helft.

Bernardinho Osah trapt de tweede helft op gang. Stefani begaat een overtreding op Ibrahim El Ansri. Vrije trap genomen door Simon Van Geet maar deze levert niets op. In de 70ste minuut kan Jean – Michel Hoebregs de bal onvoldoende ontzetten waardoor zijn verdediging wat in duigen valt en Oris de 2-1 in doel kan trappen. In de 77ste minuut voert ASV Geel twee vervangingen door. Said Thijskens wordt vervangen door Nayib Lagouireh en Rudy Lumanza wordt vervangen door Tom Janssens. 2 minuten later voert ook Thes Sport een wissel door. Stefani wordt vervangen door Convents. Nog 6 minuten op de klok en Jean – Michel Hoebregs wordt vervangen door Andy Lokando. Oris wordt vervangen door Van Aerschot. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd wordt Jeunen nog vervangen door Hulsmans. Scheidsrechter Silvrants maakt een einde aan de wedstrijd. ASV Geel heeft een sterkte prestatie neergezet en verdiend na 90 minuten wedstrijd absoluut geen nederlaag.

Doelpunten: 1-0 Stefani 31′, 1-1 Rudy Lumanza 37′, 2-1 Oris 70′