Drukke bedrijvigheid in het stadion donderdag: Het had immers gesneeuwd en op de grasmat lag een wit poederlaagje. Gewapend met mutsen, sjaals, handschoenen en sneeuwschoppen stonden ze klaar: de vrijwilligers met het blauwwitte hart op de juiste plaats. Op hen kan je rekenen als het er op aankomt. En kijk, in een mum van tijd was het speelveld met man en macht sneeuwvrij gemaakt. Bedankt mensen, zonder jullie geen ASV!

Tenzij Koning Winter er anders over beslist, wordt er zaterdag immers gevoetbald op De Leunen. We ontvangen dan RSC Chatelet – Farciennes. De Henegouwse club is duidelijk nog niet uitgefusioneerd want met Olympic Charleroi zijn er momenteel gesprekken aan de gang om spoedig in het huwelijk te treden. De Wolven met De Doggen dus. Chatelet – Farciennes is momenteel aan haar tweede seizoen in de 1e amateurliga bezig. Waar vorig seizoen ternauwernood de barrages werden vermeden voor degradatie, gaat het de club nu wel voor de wind met een huidige 7e plaats in de rangschikking. Onze tegenstander totaliseert 27 punten. 7 keer werd er gewonnen, 6 keer verloren en 6 keer speelde men gelijk. Met 21 doelpunten voor zijn ze vooraan niet van de productiefste, maar achteraan wordt ook niet veel weggegeven met 22 doelpunten tegen. Absolute topschutter van het team is Quentin Vanderbecq met 9 goals.  El Mehdi Kaida (3) en Christy Mazinga (2) volgen op grote afstand. Met een gemiddelde leeftijd van 26 jaar kan je het team van Alex Czerniatynski al gerust ervaren rotten noemen.

Vorige zaterdag verloor Chatelet – Farciennes  thuis met 1-2 van SK Deinze.  Vanderbecq wist in de 80’ de 0-1 achterstand weg te wissen, maar twee minuten voor tijd kreeg het alsnog het deksel op de neus. Nathan Durieux liep tegen Deinze tegen zijn 6e gele kartonnetje aan en zal tegen ASV Geel op het strafbankje moeten brommen. Op de 8e speeldag, op 20 oktober 2018, bezochten onze Zotten tijdens de heenronde het Stade Adrien Mura van Chatelet. Na een goede periode met driepunters tegen Oudenaarde, Knokke en Heist was deze match het begin van 5 verliesmatchen op rij. In de 40’ zette de onvermijdelijke Vanderbecq ons op een achterstand en in de 90’ counterde hazewind Manzinga de 2-0 eindstand op het scorebord.

Vorig weekend zochten onze Zotten het verre avontuur op in Virton waar ze zeker meer verdienden dan een 1-0 nederlaag. Over de strafschop van Virton viel niet te discussiëren, over de handsbal van Angiulli en de uitsluiting van Gobitaka des te meer. Dat ASV Geel ¾ van de wedstrijd gelijke tred had kunnen houden met deze profploeg, moet de burger moed geven. Zoals gezegd moet coach Bart Janssens het zaterdag doen zonder Fadel Gobitaka. De zwarte parel, die de laatste weken in uitstekende doen was, is geschorst. Jens Verbeek (enkel), Tom Janssens (adductoren), Said Thijskens (adductoren), Justin Dautzenberg (buikspieren) en Holly Tshimanga (quadriceps) bevolken de boeg der gekwetsten. Ibrahim El Ansri is twijfelachtig met last aan de hamstrings. Andy Lokando heeft vandaag beslist om ASV Geel te verlaten en zijn carrière verder te zetten bij tweede  amateurclub Francs Borains.

De brede kern die zaterdag Chatelet – Farciennes partij zal geven: 32. Bertrams – 25. Caubergh – 21. Seyen – 3. Vardic – 4. Matarrese – 6. El Ansri (?) – 2. Nuyts – 5. Van Geet – 17. Vanderheiden – 16. Hoebregs – 8. Peeters – 19. Thuys – 23. Kasmi – 20. Bernardinho – 15. Lumanza – 10. Baik – 14. Nakhid – 90. Martin Suarez.

Supporters, De Leunen is zaterdagavond the place to be! Zorg dat je er bij bent want Allemaal Samen zetten we de remontada verder!