Op zaterdag 8 december om 20:00 ontmoeten we op speeldag 15 thuis K.M.S.K. Deinze. De club met stamnummer 818 werd opgericht 20 maart 1926 en speelt in een oranje-zwarte thuisuitrusting. Op verplaatsing spelen zij volledig in het wit. Sinds 1978 is hun thuishaven het Burgemeester Van de Wielestadion in De Brielmeersen. Het stadion heeft een capaciteit van 7.515 plaatsen.

In het seizoen 2014/15 promoveerde S.K. Deinze na 6 seizoenen terug naar 2e nationale. Dat gebeurde wel nadat F.C.V. Dender E.H. en KSK Hasselt hun licentie voor de groene tafel hadden kwijtgespeeld. Het seizoen daarna kon de club zich, met een 14e plaats in de eindstand, niet kwalificeren voor de nieuwe Proximus League, waardoor het, net als ASV Geel, in de eerste amateurklasse werd ingedeeld. Deinze ging daar met de nodige ambities van start. In seizoen 2016/17 eindigde het op een 6e plaats met 48 punten, vorig seizoen zelfs op een 4e plaats met 50 punten wat een deelname voor de eindronde opleverde. Het was SK Lommel dat echter met de oppergaai ging lopen. De club wil zo snel mogelijk doorstoten naar een hogere reeks en heeft hiervoor de nodige middelen ter beschikking.

Momenteel staat onze opponent op een fraaie 2e plaats met 29 punten, op vijf punten van leider Thes Sport. Ze hebben de tweede beste aanval van de reeks (26 doelpunten), en ook verdedigend zijn ze erg solide met slechts 13 tegentreffers. Topschutter is Youssef Challouk die 7 keer kon raak schieten. Lennart Mertens en Jerome Mezine volgen in zijn kielzog met 6 goals. Met Flavien Le Postellec (ex-OHL) , Jonas Vinck (ex-Lierse), Niels De Schutter (ex-Waasland Beveren), Michael Lallemand (ex-KV Kortrijk) beschikken zij over een pak ervaring. De 63 jarige Oost-Vlaming Regi Van Acker kan als trainer de nodige adelbrieven voorleggen met ploegen als Kortrijk, Antwerp, Lierse, Bregenz (Oostenrijk) en Waasland op zijn palmares. Deinze bekampte deze week thuis nog in de 1/8e finale van de Crocky Cup eersteklasser Eupen. Zij verloren met 1-3 tegen de versterkte B-ploeg van de Oostkantonners maar lagen geenszins onder. Twee tegendoelpunten kwamen er uit een hoekschop, het derde was een ongelukkige own-goal. Voor de competitie speelden ze vorig weekend teleurstellend 0-0 gelijk tegen SK Heist, die de match met 9 spelers had beëindigd na 2 uitsluitingen.

Geel coach Bart Janssens sprak vorige week de hoop uit om de winterstop in te gaan met 15 punten. Ongetwijfeld had iedereen meer verwacht van de zondagse uitstap naar RFC Luik, waar ASV Geel wel goed voetbal etaleerde, maar te weinig efficiënt was. Aan onze jongens om nu punten te rapen in de topper tegen Deinze en volgende week tegen Oudenaarde. Langs de andere kant is het een mooie uitdaging voor onze jonge groep om deze ploegen een pad in de korf te zetten.

Tom Janssens heeft nog steeds last van zijn blessure aan de adductoren en revalideert verder. Najib Lagouireh is zal er ook niet bijlopen ; hij heeft nog last van de naweëen van zijn ziek zijn. Robin Peeters, Andy Lokando, Said Thijskens en Dennis Seyen doen mee met de beloften en kunnen bij de kern komen. Lorenzo Matarrese en Nathan Nuyts moeten opletten voor een schorsing, zij staan geboekt met 2 gele kaarten.

De kern van ASV Geel: Dautzenberg – Caubergh – El Ansri – Matarrese – Nuyts – Van Geet – Vanderheiden – Verbeek – Hoebregs – Thuys –Bernardinho – Gobitaka – Nakhid – Lumanza – Martin Suarez.

De wedstrijd tegen Deinze staat onder leiding van de heer Gert Deckers. Hij wordt bijgestaan door de heren Jan Krieken en Martijn Tiesters. Spelers en supporters zijn gebrand op een knalprestatie! Hopelijk kunnen wij dan zondag allemaal samen toasten op een overwinning op de Italiaanse restaurantdag, die door the A-team georganiseerd wordt.