Zaterdagavond valt in de eerste amateurliga het doek over jaargang 2018-2019. Voor deze laatste wedstrijd ontvangt ASV Geel in Stadion De Leunen FCV Dender EH (www.fcvdendereh.be).

En of er nog immens grote belangen op het spel staan voor de thuisploeg in deze apotheosematch! Vier teams komen in aanmerking voor twee degradatieplaatsen (R. Knokke FC is  mathematisch zeker een zakker) en één barrageplaats: Eendracht Aalst, KFC Dessel Sport, KSV Oudenaarde en … ASV Geel. Voor de jongens van Bart Janssens is de opdracht kristalhelder maar alles behalve poepsimpel: “Victory and nothing else”! Enkel een driepunter geeft de beste kansen op rechtstreeks behoud of het vangnet van de eindronde met de tweede-amateurclubs, maar blauwwit heeft helaas zijn lot niet meer in eigen handen en moet rekenen op gunstige resultaten in de andere wedstrijden. Het treffen tussen Eendracht Aalst en KFC Dessel Sport springt hierbij het meest in het oog: een rechtstreekse confrontatie tussen twee concurrenten die voluit voor winst moeten gaan om degradatie te ontlopen. Ook KSV Oudenaarde – RWDM zal vanop de Geelse tribunes met argusogen gevolgd worden want ook dit resultaat zal bepalend zijn voor de eindbestemming van ASV Geel.

Onze laatste tegenstander van de reguliere competitie staat momenteel op en veilige 9e plaats in de rangschikking en heeft niks meer te winnen of te verliezen. Met 10 overwinningen, 9 gelijke spelen en 10 verlieswedstrijden totaliseren zij 39 punten. Hiervan werden er 24 thuis behaald en 15 buitenshuis. De Oost-Vlamingen zitten duidelijk in een mindere periode want van de laatste 7 wedstrijden gingen er maar liefst  5 verloren. Enkel in en tegen KFC Dessel Sport (0-0) en thuis tegen RE Virton (2-1) konden er punten gepakt worden. Zij maakten 39 doelpunten (exact evenveel als onze Zotten) en lieten 37 keer tegenscoren. Linksbuiten Cocchiere is de absolute goalgetter in het team met 13 treffers. Hij wordt gevolgd door Arenate (5), Hias (5), Njo-Lea (4) en Rowell (3). Met Van Tricht en Zaïdi heeft FCV Dender EH ook twee ex-Geel spelers in zijn rangen. Tijdens de winterstop hield de club zich gedeisd op de wintermercato want er waren geen in – en uitgaande bewegingen te bespeuren. Het team staat sinds dit seizoen onder leiding van de 52-jarige West-Vlaming Francky Cieters. De vorige wedstrijd verloor FCV Dender EH thuis tegen leider Thes Sport met 0-2. Beide doelpunten vielen in de tweede helft.

Op de 10e speeldag namen beide ploegen het tijdens de heenronde tegen elkaar op in het Van Roystadion van Dender. De thuisploeg trok toen met een overduidelijke 4-1 het laken naar zijn kant. Na 12 minuten stond ASV Geel al 2-0 in het krijt door 2 treffers van goaltjesdief Cocchiere. Christophe Martin Suarez kon in de 27e minuut milderen tot 2-1, maar een minuut later diepte Hias de voorsprong van FCV Dender EH weer verder uit. In het slot van de wedstrijd zette uitblinker M’Barki de zware 4-1 cijfers op het bord.

De uitstap naar het zeetje twee weken geleden werd een domper van formaat voor onze Zotten. De hele achterban had gehoopt op drie punten tegen de hekkensluiter om zo in een comfortabele positie de laatste match aan te vatten. Maar R Knokke FC toonde, uitgerekend tegen de Gelenaars, opnieuw haar ware gelaat en stuurde ASV Geel met 4-2 puntenloos huiswaarts.

Voor de levensbelangrijke match tegen FCV Dender EH kan Geelcoach Bart Janssens beroep doen op een quasi voltallige kern. Enkel Justin Dautzenberg, Said Thyskens en Tom Janssens (inmiddels geopereerd) staan nog aan de kant. Jens Verbeek heeft inmiddels de groepstrainingen hervat maar deze clash komt nog net iets te vroeg.

De wedstrijd van zaterdag staat onder leiding van de heer Pieter Vandevenne. Vorige speeldag floot hij de wedstrijd KFC Dessel Sport – FC Rupel Boom (zijn eerste wedstrijd in de eerste amateurliga dit seizoen). Hierin trok hij vijf keer de gele kaart en kende hij één strafschop toe. Hij zal langs de lijn worden bijgestaan door de heren Jan Krieken en Vincent Slegers.

Supporters, zaterdag is het erop of eronder. Laat het niet aan uw vocale steun gelegen hebben. Allemaal Samen voor ASV Geel! Forza Zotten!!

De brede kern:

Doel : 25. Caubergh – 32. Bertrams.

Verdediging : 2. Nuyts – 3. Vardic – 4. Matarrese – 5. Van Geet – 17. Vanderheiden

Middenveld : 6. El Ansri – 8. Peeters – 16. Hoebregs – 19. Thuys – 23. Kasmi

Aanval : 9. Tshimanga – 10. Baik – 14. Nakhid – 15. Lumanza – 18. Gobitaka – 20. Bernardinho – 90. Martin Suarez