Zaterdagavond is het alweer money time in het Leunenstadion. ASV Geel ontmoet er op de 26e speeldag de buren van Dessel Sport. Deze derby is altijd al overgoten geweest met een pittig sausje  van hoogspanning maar deze keer staat er nog heel wat meer op het spel. De groenwitten zitten in een lastig parket want met een 14e plaats staat het op een rechtstreekse degradatieplaats met 26 punten. De situatie van onze Zotten is nog meer penibel: met 21 punten en een 15e plaats voelen ze de tweede amateurliga al in hun nek hijgen. Met nog 5 matchen te gaan liggen beide ploegen op intensive care en is het een absolute must om punten te pakken. Wint Geel dan komt het op twee schamele puntjes van Dessel en is er licht in de duisternis, bij verlies lopen de bezoekers 8 punten uit, en is het laatste greintje hoop vervlogen. Het wordt bijgevolg een onvervalste clash, ongetwijfeld op het scherp van de snee … Het team van Bart Janssens moet morgen – en de komende weken – bewijzen dat zij het waard zijn om ook volgend seizoen in de eerste amateurliga te spelen!

Dessel Sport ging tijdens de winterstop shoppen en trok met Jentl Gaethofs van SK Lommel een extra aanvaller aan. Coach Patrick Witters werd eind februari de laan uitgestuurd, omdat de hoge verwachtingen niet ingelost konden worden. Het roer werd overgenomen door de 53 jarige Mathieu Mertens, die werd weggeplukt bij KFC Park Houthalen. Mertens speelde rond de eeuwwisseling nog bij het ter ziele gegane KFC Verbroedering Geel en is de vader van Jenthe Mertens, een speler bij OH Leuven in de Proximus League. Hij tekende bij Dessel een contract tot het einde van het seizoen. In de kern van Dessel vinden we nog meer bekende namen terug: Kristiaan Haagen, Nicolas Robin, Thomas Jutten en Tim Achterberg speelden allen in het verleden in ons prachtige blauwwitte tenue. Het probleem bij de tegenstander situeert zich overduidelijk vooraan. Met slechts 23 doelpunten voor, is het de slechtste leerling van de klas. Hun topscorer is Ratko Vansimpsen met 6 doelpunten. Thomas Jutten (4) en Jordy Soladio (3) volgen in het voetspoor van de Tilburger.

Vorig weekend kon Dessel Sport in het Armand Melisstadion geen afstand nemen van Dender. Het bleef steken op een scoreloos gelijkspel na een zeer matige pot voetbal. Op 17 november van vorig jaar (12e speeldag) ging ASV Geel kansloos onderuit in Dessel met 3-0. Jordy Soladio bracht de thuisploeg op voorsprong in de 40e minuut. Thomas Jutten (72’) en Ratko Vansimpsen (82’) staken in de tweede helft het mes nog wat dieper in de wonde.

De match van vorige week in Deinze was er voor de blauwwitte supporters één om heel snel te vergeten. Tegen de tweede in de stand was de weerbaarheid ver zoek en kreeg het 5 goals om de oren. Tegen Dessel zou het vanavond omgekeerd moeten zijn. De laatste drie wedstrijden staat de teller inmiddels al op 12 tegentreffers, waardoor onze Zotten, zeker op dat vlak, hard uit de toon vallen.

Voor dit Kempisch treffen pur sang kan Geelcoach Bart Janssens geen beroep doen op doelman Jesse Bertrams (schouder), die nog steeds niet klaar blijkt om de handschoen(en) terug op te nemen. Dat is een ferme streep door de rekening want Jesse had zich na de winterstop in een mum van tijd opgewerkt als een vaste waarde. Aan Pieter Caubergh de eer om zaterdag de netten maagdelijk schoon te houden. Linkerverdediger Simon Van Geet is hervallen in zijn enkelblessure en moet voor deze belangrijke match verstek geven. Rudy Lumanza heeft bij de beloften een schorsing opgelopen en moet twee weken brommen. Rechtsachter Jens Verbeek (enkel) heeft de arbeidsintensiteit opgedreven en start dit weekend met looptraining. Tom Janssens blijft out. Goed nieuws is er voor Marko Vardic en Faysel Kasmi die terug volledig fit voor dienst  verklaard zijn.

De derby staat onder leiding van de heer Brent Staessens. Hij wordt bijgestaan door de heren Jan Krieken en Tom Dillen.

Laat ons morgen allemaal samen de overwinning uit de brand slepen en er nog een uitdagend einde seizoen van maken. Want enkel door inzet, passie en strijd komt de overwinning. Mighty Geel!

De brede selectie :

Doel : 1. Dautzenberg – 25. Caubergh

Verdediging : 2. Nuyts – 3. Vardic – 4. Matarrese – 17. Vanderheiden – 21. Seyen

Middenveld : 6. El Ansri – 8. Peeters – 11. Thijskens – 16. Hoebregs – 19. Thuys – 23. Kasmi

Aanval : 9. Tshimanga – 10. Baik – 14. Nakhid – 18. Gobitaka – 20. Bernardinho – 90. Martin Suarez

 

Foto: Omer Tits